نحوه آمادگی آزمون سنجش قبل از مدرسه و نمونه سوالات

راهنمای مطالعه

امروز در مدارس از کودکانی که در بدو ورود به دبستان هستند، آزمون سنجش ورودی گرفته می‌شود. این آزمون اطلاعات تحصیلی کودکان را در اختیار مسئولان مدرسه قرار می‌دهد و آن‌ها را با مراحل رشد کودک آشنا می‌کند. اگرچه آزمون سنجش ورود به مدرسه، ابزار ارزشمندی برای مدارس محسوب می‌شود، درصورت عدم آمادگی کودکان می‌تواند برای آن‌ها و حتی والدین‌شان استرس‌زا باشد. در ادامه نکاتی را درمورد نحوه آماده شدن کودکان برای آزمون سنجش ورود به مدرسه در اختیارتان قرار می‌دهیم که به شما در این امر مهم کمک می‌کنند. همچنین توصیه‌هایی را برای والدین درخصوص آماده کردن کودک‌شان ارائه می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

آزمون سنجش ورود به مدرسه

 

آزمون سنجش پیش از ورود به مدرسه

آزمون سنجش ورودی مدرسه، بخش مهمی از فرآیند پذیرش است که معیاری عینی از توانایی‌های تحصیلی دانش‌آموزان را در اختیار مدارس قرار می‌دهند. با ارزیابی استعداد و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان، مدارس می‌توانند تصمیمات آگاهانه‌تری در مورد روند پذیرش خود بگیرند. آزمون سنجش ورود به مدرسه همچنین می‌تواند میزان آمادگی کودکان برای ورود به مدرسه را به مسئولان نشان دهد.

 

اهمیت آزمون سنجش پیش از ورود به دبستان

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، مسئولان مدارس ازطریق آموزش سنجش پیش از ورود به دبستان، با ویژگی‌های مختلف کودک آشنا می‌شوند. این آزمون به آن‌‌ها کمک می‌کند تا از مراحل رشد و همچنین توانایی‌های تحصیلی کودک آگاه شوند. سپس بر اساس نتایج آزمون، می‌توانند توانایی‌های کودک و میزان آمادگی او برای ورود به مدرسه را ارزیابی کنند و درمورد پذیرش یا عدم پذیرش او تصمیم بگیرند. به‌طور کلی، آزموش سنجش ورود به مدرسه، نتایج ارزشمندی را هم برای مسئولان مدرسه و هم برای والدین کودکان به همراه دارد.

 

نمونه سؤال‌های آزمون سنجش ورود به دبستان

اینکه هر مدرسه چه سؤال‌هایی را در آزمون سنجش از کودکان بپرسد، ممکن است در هر یک از آن‌ها متفاوت باشد. به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را پیش‌بینی کرد. اما در ادامه به برخی از موضوعاتی اشاره می‌کنیم که سؤال‌هایی درمورد آن‌ها در آزمون سنجش برخی مدارس مطرح شده‌اند:

  • نام، نام خانوادگی و سن
  • نام والدین
  • آدرس تقریبی و شهر محل زندگی
  • شماره تماس
  • روابط خویشاوندی (عمو چه نسبتی با پدر دارد؟)
  • شمارش اعداد به‌صورت عادی و معکوس مثلاً از 1 تا 20 و برعکس
  • نام اشکال هندسی
  • تشخیص رنگ‌های اصلی مانند زرد، قرمز، آبی، سبز و ...
  • تشخیص وعده‌های غذایی مانند صبحانه، میان‌وعده، ناهار، عصرانه و شام
  • تشخیص مزه‌های مختلف مثل شیرینی، تلخی، ترشی، شوری
  • تشخیص شباهت‌ها و تفاوت‌ها مثلاً شباهت گربه و سگ و تفاوت شب و روز
  • نام فصل‌های سال و ویژگی هر کدام از آن‌ها
  • نام مشاغل مهم
  • نام شهرها و مکان‌ها
  • انجام مهارت‌های حرکتی درشت مانند دویدن، پریدن، لی‌لی کردن
  • انجام مهارت‌های حرکتی ظریف مثل مداد دست گرفتن و مهره نخ کردن
  • نقاشی کشیدن
  • تکمیل نقاشی ناقص
  • شعر خواندن
  • داستان تعریف کردن
  • آشنایی با کاربرد اشیا مثلاً کاربرد لیوان، کاربرد قاشق
  • تشخیص سمت چپ و راست بدن
  • انجام دستورات پیچیده (با دست راست گوش چپ را بگیر.)
  • دسته‌بندی وسایل (نام بردن از چند میوه، حیوان، وسیله خانه و ...)
  • تشخیص اشتباهات موجود در تصاویر (در شب نباید خورشید در آسمان باشد و ماه و ستاره باید جایگزین آن شوند)
  • تکمیل داستان یا جمله
  • تعریف کلمات مثلاً پاسخ به سؤال‌هایی مانند «مداد چیست؟» یا «لیوان چیست؟»
  • انجام تمرین حافظه شنیداری (تکرار چند اسم بعد از شنیدن آن‌ها)
  • انجام تمرین حافظه دیداری (ساختن اشیاء مختلف مانند مکعب‌های رنگی بعد از دیدن آن‌ها)

 

نحوه آماده‌سازی کودک برای آزمون سنجش بدو ورود به دبستان

والدین می‌دانند که فراهم کردن بهترین آموزش ممکن برای فرزندشان تا چه حد اهمیت دارد. آزمون سنجش پیش از ورود به مدرسه به آن‌ها در این امر کمک می‌کند. با توجه به اهمیت آمادگی برای این آزمون و همچنین استرس‌زا بودن آن برای کودکان و والدین، مراحل زیادی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را برای اطمینان از موفقیت فرزند خود انجام دهید. توجه به نکات ذیل می‌تواند شما را تا حد زیادی در آماده کردن کودک خود برای آزمون سنجش ورود به دبستان کمک کند:

 

نحوه آماده‌سازی کودک برای آزمون سنجش بدو ورود به دبستان

 

برنامه مطالعه برای کودک خود ایجاد کنید.

اولین قدم برای آماده‌سازی فرزندتان برای آزمون سنجش ورود به دبستان، ایجاد برنامه مطالعه مؤثر است. در این برنامه باید نقاط قوت، ضعف، علایق و سبک یادگیری کودک در نظر گرفته شوند. برنامه مطالعه همچنین می‌تواند به تقسیم اهداف مختلف به بخش‌های قابل دستیابی کمک کند تا مطالعه خیلی خسته‌کننده نباشد. برای مثال می‌توان اهداف کوچکی را برای زمان تمرین خوب و باکیفیت در هر روز تعیین کرد.

 

با سؤالات آزمون سنجش بدو ورود به دبستان آشنا شوید.

بهتر است قبل از آزمون، با نوع سؤالات آشنا شوید؛ زیرا آشنایی با آن به شما این امکان را می‌دهد که بهتر بتوانید برنامه مطالعه کودک‌تان را بر اساس نقاط قوت و ضعف فردی او تنظیم کنید. همچنین باعث می‌شود که کودک‌تان برای پاسخ به سؤالات آماده باشد.

 

درباره فرایند سنجش با کودک خود صحبت کنید.

با فرزندتان دررابطه با نوع آزمون و نتیجه آن صحبت کنید. والدین باید این موارد اساسی را با کودکان در میان بگذارند تا آن‌ها را برای آزمون آماده کنند. همچنین درمورد اینکه چه سؤالاتی ممکن است به‌صورت کتبی و شفاهی از کود‌ک‌تان پرسیده شود، صحبت کنید. علاوه بر این، به او بگویید که مسئولان مدرسه بعد از این آزمون، مشکلات را شناسایی کرده و راه‌هایی برای کمک به او پیدا می‌کنند.

 

درمورد حضور احتمالی معلمان در روز آزمون، با کودک خود صحبت کنید.

به کودک خود بگویید که آزمون سنجش یا پذیرش، واقعاً نوعی امتحان یا آزمون نیست، بلکه می‌تواند مجموعه‌ای از فعالیت‌ها باشد. این فعالیت‌ها می‌توانند در کلاس یا خارج از کلاس باشند. فرزندتان را راهنمایی کنید که این آزمون نمره‌ای ندارد و در آن مردود نمی‌شود. اما کودک خود را تشویق کنید تا در طول این فرایند سخت تلاش کرده و روی آزمون تمرکز کند.

همچنین باید درمورد اینکه یک یا چند معلم ممکن است در روز آزمون حضور داشته باشند، با فرزندتان صحبت کنید. کودک شاید در طول آزمون افراد زیادی را در اطراف خود ببیند. او نباید تحت تأثیر تعداد افراد قرار بگیرد و باید بداند که معلمان فقط برای تدریس آنجا نیستند، بلکه برای کمک به او در یادگیری هستند.

 

کاری کنید که کودک‌تان احساس راحتی کند.

فرزند شما ممکن است درمورد نتیجه آزمون نگران باشد و قبل از حضور در آزمون نسبت به نتیجه احساس ناراحتی کند. سعی کنید او را آرام کنید که نتیجه آزمون ازنظر اجتماعی او را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. مهم نیست که نتیجه چه خواهد بود. اما آزمون ارزشیابی بهترین راه برای پذیرش مدرسه است و همچنین به معلمان کمک می‌کند بهترین تصمیم را برای کودک بگیرند. به فرزندتان بگویید که این آزمون برای معلم مفید خواهد بود تا به او کمک کند.

 

برای آماده‌سازی کودک خود برنامه‌ریزی کنید.

برنامه‌ریزی یکی از مؤثرترین چیزهایی است که به رسیدن به رویاها و اهداف شما کمک می‌کند. همچنین در دستیابی به موفقیت بسیار مهم است. بنابراین می‌توانید برای نحوه آماده‌سازی کودک‌تان برای آزمون سنجش برنامه‌ریزی کنید و کارهای مختلفی را در آن بگنجانید.

 

مجموعه‌ای از تمرین‌های مختلف را به‌صورت روزانه انجام دهید.

انجام مجموعه‌ای از تمرین‌های روزانه، نتیجه موفقیت‌آمیز هر آزمونی را تضمین می‌کند. بنابراین، برای آماده‌سازی کودک خود و گرفتن نتایج بهتر، باید انجام برخی تمرین‌ها را در برنامه‌ریزی خود قرار دهید. این مجموعه معمولاً شامل مجموعه‌ای از سؤالات است که باید به‌درستی به آن‌ها پاسخ داده شود. انجام این تمرین‌ها، بهترین راه برای بهبود مهارت‌های کودک شما است و چندین مزیت ازجمله بهبود آمادگی، افزایش سرعت، مهارت‌ها و اعتمادبه‌نفس کودک را به همراه دارد.

 

دقایقی قبل از آزمون، آخرین توصیه‌های آمادگی را به کودک خود ارائه دهید.

ارائه نکات آماده‌سازی در دقایق نزدیک آزمون نیز بسیار حیاتی است و گاهی‌اوقات می‌تواند برای کودک مفیدتر باشد. نکات شاید کم باشند، اما بیشترین تأثیر را در آینده دارند. سعی کنید موضوعات را به‌درستی مرور کنید.

 

کودک‌تان را تشویق کنید.

همیشه فرزندتان را در موفقیت و کار روزانه تشویق کنید. تشویق همیشه ما را به انجام کارهای بیشتر در آینده سوق می‌دهد. به همین ترتیب، کودک‌تان نیز از شما به‌عنوان والدین خود انتظار تشویق دارد. این وظیفه والدین است که به کودک خود انگیزه دهند و او را تشویق کنند تا به بهترین نتایج برسد. همچنین به مسئولیت‌پذیری فرزند شما برای دستیابی به اهداف خود کمک می‌کند.

 

نکاتی برای روز آزمون سنجش پیش از ورود به مدرسه

با نزدیک شدن به روز آزمون، والدین ممکن است ترکیبی از احساسات مختلف، از شادی و هیجان گرفته تا اضطراب و استرس را تجربه کنند. در ادامه نکاتی را بیان می‌کنیم که به شما کمک می‌کنند فضایی مثبت ایجاد کنید تا کودک‌تان بتواند احساس حمایت کند و بهترین عملکرد خود را در روز آزمون داشته باشد:

 

نکاتی برای روز آزمون سنجش پیش از ورود به مدرسه

 

محیطی مثبت برای کودک خود ایجاد کنید.

ایجاد محیط مثبت در روز آزمون برای کمک به کودک شما در حفظ تمرکز و آرامش در طول آزمون ضروری است. مهم است که شب قبل یا صبح آزمون، کودک‌تان را از انتظارات آگاه کنید تا بداند چه چیزی از او انتظار می‌رود. به او یادآوری کنید که نتایج آزمون مهم هستند اما نه به اندازه تلاش او. ایجاد اعتمادبه‌نفس در کودک شما بسیار حائز اهمیت است، بنابراین او را با کلمات تأیید و تمجید در طول دوره آماده‌سازی تا روز آزمون تشویق کنید.

 

زودتر از زمان آزمون در مدرسه حضور پیدا کنید و از استراحت کافی کودک خود مطمئن شوید.

صبح روز آزمون، مطمئن شوید که زودتر در مدرسه حضور پیدا کرده‌اید تا فرزندتان وقت داشته باشد بدون هیچ‌گونه استرس لحظه آخری در محیط آزمون خود قرار بگیرد. علاوه بر این، کودک‌تان باید شب قبل آزمون استراحت کافی داشته باشد. این امر به افزایش عملکرد شناختی او در هنگام فرا رسیدن روز آزمون کمک می‌کند. همچنین اگر محیطی را ایجاد کنید که کودک‌تان در آن از ابتدا تا انتهای فرایند احساس حمایت کند، هم برای شما و هم برای او مفید خواهد بود.

 

کودک‌تان را تشویق کنید تا نهایت تلاشش را بکند.

قبل، حین و بعد از روز آزمون، مثبت بمانید تا هرگونه احساس منفی یا اضطراب را کاهش دهید. همچنین به یاد داشته باشید که فشار زیادی به فرزندتان وارد نکنید یا از او انتظار کمال نداشته باشید. در عوض، به او اطمینان دهید که به او باور دارید.

 

توصیه‌هایی برای والدین در آماده کردن کودکان برای آزمون سنجش

خود والدین نقش مهمی در موفقیت کودکان در آزمون سنجش ورود به مدرسه دارند. آن‌ها با رعایت برخی نکات می‌توانند از کودک خود حمایت کنند. در ادامه توصیه‌هایی را برای والدین ارائه می‌کنیم:

 

توصیه‌هایی برای والدین در آماده کردن کودکان برای آزمون سنجش

 

  • از آماده بود یا نبودن فرزندتان برای رفتن به مدرسه مطمئن شوید. بیشتر والدین می‌خواهند فرزند خود هر چه زودتر به مدرسه برود تا جلو بیفتد. بااین‌حال، اگر کودک شما آماده نیست، ثبت‌نام زودهنگام او در مدرسه می‌تواند برای او مضر باشد. اکثر مدارس نیز حداقل شرط سنی برای پذیرش دارند. بنابراین، مطمئن شوید که فرزند شما محدودیت سنی ندارد.
  • در مورد مدرسه تصمیم بگیرید. هنگام تصمیم‌گیری در مورد مدرسه‌ای که می‌خواهید فرزند خود را به آن بفرستید، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. فاصله از خانه، امکانات حمل ‌و نقل، هزینه‌ها، زبان تدریس، برنامه درسی، شهرت مدرسه، زیرساخت‌ها و نسبت معلم به دانش‌آموز، برخی از عواملی هستند که به هنگام انتخاب مدرسه باید در نظر داشته باشید.
  • درمورد فرایند پذیرش مدرسه موردنظر تحقیق کنید. با والدینی که قبلاً مراحل پذیرش را گذرانده‌اند صحبت کنید و از انتظارات و الزامات آگاه شوید. اگر این فرایند شامل آزمون استعداد است، از والدین درباره سؤالات پرسیده‌شده بپرسید. حتی می‌توانید با مدرسه تماس بگیرید تا کمی اطلاعات به دست آورید.
  • برای پذیرش فرزندتان در مدرسه‌ای خوب تلاش کنید. پذیرش فرزندتان در یک مدرسه خوب ممکن است سخت باشد؛ زیرا، بسیاری از والدین نیز تمام تلاش خود را می‌کنند تا فرزندشان پذیرش بگیرد. بنابراین، آماده ‌باشید تا کارهای زیادی انجام دهید. همچنین، پر کردن و ارسال فرم‌های پذیرش در چندین مدرسه ایده خوبی خواهد بود؛ چون هرگز نمی‌توانید مطمئن باشید که فرزندتان به یکی از مدارس موردنظر شما راه خواهد یافت.
  • هرگز ناامیدی خود را نشان ندهید. رقابت سخت است. همه والدین می‌خواهند فرزندان‌شان وارد مدارس برتر شوند. این احتمال وجود دارد که شما و فرزندتان از سوی بعضی مدارس رد شوید. اما ناامید نشوید و ناامیدی خود را در مقابل فرزندتان نشان ندهید. این امر باعث تضعیف روحیه او می‌شود. در عوض، سعی کنید آنچه را که شاید اشتباه رخ داده است، تحلیل و درک کنید و برای آزمون بعدی، خود و او را بهتر آماده کنید.

 

آماده‌سازی کودکان در آزمون سنجش ورود به مدرسه با کلینیک راه کمال

آزمون سنجش پیش از ورود به دبستان، آزمونی است که اطلاعات مختلفی ازجمله مراحل رشد، ویژگی‌ها، نقاط قوت و ضعف، و توانایی‌های تحصیلی کودکان را در اختیار مسئولان مدرسه و والدین آن‌ها قرار می‌دهد. این آزمون ممکن است در هر مدرسه‌ای به‌طور متفاوت برگزار شود. بااینکه نتایج ارزشمندی را به همراه دارد، می‌تواند هم برای کودکان و هم برای والدین آن‌ها استرس‌آور باشد. آماده‌سازی کودکان برای آزمون سنجش ورود به مدرسه نقش مهی را در پذیرش و دستیابی به نتیجه خوب ایفا می‌کند. علاوه بر رعایت برخی نکات آماده‌سازی، می‌توان از راهنمایی‌هایی برخی افراد باتجربه استفاده کرد. کارشناسان ما در کلینیک توانبخشی راه کمال آماده ارائه نکات و توصیه‌های مفید برای آماده‌سازی کودک عزیز شما هستند و می‌توانند او را با برنامه‌ریزی دقیق برای آزمون آماده کنند. پس اگر کودک شما در شرف ورود به مدرسه است، کافی است تا با ما تماس بگیرید و آماده‌سازی او را به ما بسپارید.

 

منابع:

allisonacademy.com

fekara.com

sudhirmemorialinstituteliluah.com


نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×