• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
آیا فلج مغزی بر هوش کودک تاثیر می گذارد؟ ناتوانی های ذهنی کودکان سی پی

آیا فلج مغزی بر هوش کودک تاثیر می گذارد؟ ناتوانی های ذهنی کودکان سی پی

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۳

فلج مغزی نوعی ناتوانی حرکتی‌عصبی است و افراد مبتلا دچار آسیب مغزی به نواحی مرتبط با حرکت می‌شوند. بااین‌حال، تا 50٪ از افراد مبتلا دچار اختلالات ذهنی نیز می‌شوند.

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

فلج مغزی نوعی ناتوانی حرکتی‌عصبی است و افراد مبتلا به این اختلال دچار آسیب مغزی به نواحی مرتبط با حرکت می‌شوند. این آسیب منجر به اختلال در مهارت‌های حرکتی، مانند حرکات نامنظم، تون عضلانی بالا یا پایین و وضعیت نامناسب می‌شود. بااین‌حال، تا 50٪ از افراد مبتلا به فلج مغزی دچار اختلالات ذهنی نیز می‌شوند.

ناتوانی ذهنی وضعیت تداعی‌کننده فلج مغزی است، به این معنی که این دو وضعیت اغلب با هم رخ می‌دهند. بااین‌حال، فلج مغزی و ناتوانی ذهنی ارتباط مستقیمی با هم ندارند؛ زیرا در اثر آسیب به دو ناحیه مجزا از مغز ایجاد می‌شوند.

فلج مغزی در اثر آسیب به نواحی‌ در حال رشد مغز که حرکت را تنظیم می‌کند، ازجمله قشر حرکتی، تالاموس، عقده‌های قاعده‌ای یا مخچه ایجاد می‌شود. هنگامی که یک فرد مبتلا به فلج مغزی دارای ناتوانی ذهنی است، به این دلیل است که بخش‌هایی از مغز که با عملکرد شناختی مرتبط است نیز آسیب دیده است.

به‌طور کلی، ناتوانی‌های ذهنی در بین افراد مبتلا به انواع شدیدتر فلج مغزی شایع‌تر است. این به این دلیل است که اختلالات حرکتی شدیدتر با آسیب بیشتر به مغز مرتبط هستند.

نشانه‌های ناتوانی ذهنی در کودکان سی پی

در حالی که فلج مغزی باعث ناتوانی ذهنی نمی‌شود، این دو اختلال اغلب با هم اتفاق میفتند که ارزش آگاهی از علائم بالقوه اختلال شناختی را دارد. هر چه زودتر ناتوانی ذهنی تشخیص داده شود، مداخله درمانی زودتر شروع می‌شود.

ناتوانی‌های ذهنی در هر فردی می‌توانند خود را متفاوت نشان دهند. بسته به شدت آسیب مغزی، ناتوانی‌های ذهنی می‌توانند خفیف (IQ 50-70)، متوسط ​​(IQ 36-49)، شدید (IQ 20-35) یا بسیار شدید (IQ زیر 20) باشند. اختلالات ذهنی خفیف‌تر ممکن است در کودکان خردسال مورد توجه قرار نگیرند و با افزایش سن بیشتر آشکار شوند.

علائم ناتوانی ذهنی عبارت‌اند از:

  • مشکلات در برقراری ارتباط
  • پاسخ‌های تأخیری
  • حافظه ضعیف
  • طغیان‌های عاطفی
  • مشکلات تفکر منطقی و حل مسئله
  • تأخیر در رشد (زبان، خزیدن، راه رفتن و غیره)
  • پرهیز از تعامل اجتماعی
  • تمرکز ضعیف
  • ناتوانی در تشخیص صداها یا چهره‌های آشنا
  • مشکل در پردازش محرک‌های شنیداری یا بینایی

در حالی که این علائم نشانه‌های مطلق ناتوانی ذهنی نیستند، اما می‌توانند به‌عنوان نشانه‌ای برای صحبت با پزشک فرزندتان برای تشخیص رسمی عمل کنند. مداخله زودهنگام ممکن است از بروز رفتارهای مشکل‌ساز مانند خودآزاری و پرخاشگری جلوگیری کند.

علائم ناتوانی ذهنی

سنجش هوش در کودکان فلج مغزی

اغلب، اختلالات حرکتی بیمار می‌توانند باعث شوند که با وجود داشتن ظرفیت فکری کاملاً طبیعی، بیمار توانایی برقراری ارتباط نداشته باشد. بنابراین، ایجاد تطابق برای شناسایی دقیق اینکه آیا فرد مبتلا به فلج مغزی دارای اختلال در هوش است، ضروری است.

برای تشخیص ناتوانی ذهنی، اغلب از کودکان خواسته می‌شود تا ارزیابی شناختی انجام دهند. بااین‌حال، بسیاری از ارزیابی‌های شناختی کودکان می‌توانند باعث شوند که کودکان مبتلا به فلج مغزی نمرات بسیار کمتری نسبت به ظرفیت واقعی ذهنی خود کسب کنند؛ زیرا اختلالات حرکتی آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شوند.

به‌عنوان مثال، کودکانی که دچار اختلال در مهارت‌های حرکتی دهانی هستند،‌ ممکن است در مقیاس فرعی کلامی عملکرد خوبی نداشته باشند و کودکانی که مهارت‌های حرکتی ظریف ضعیفی دارند ممکن است نتوانند به اشیا اشاره کنند یا پاسخ‌ها را به‌طور دقیق ذکر کنند. بنابراین، ارزیابی شناختی سنتی ممکن است بهترین معیار برای توانایی‌های شناختی کودک را ارائه نکند.

هنگام تست کودکان مبتلا به فلج مغزی از نظر اختلالات شناختی، ضروری است که اختلالات حرکتی آن‌ها را در نظر بگیرید. این مسئله ممکن است مستلزم این باشد که آن‌ها در نوعی تست کاملاً متفاوت شرکت کنند یا زمان بیشتری برای تکمیل تست در نظر بگیرند.

مدیریت ناتوانی‌های ذهنی در کودکان فلج مغزی

در حالی که ناتوانی ذهنی می‌تواند در توانایی فرد برای تعامل با محیط اطراف و مراقبت از خود تداخل ایجاد کند، مداخلات مدیریتی وجود دارند که می‌توانند به طور قابل توجهی به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک کنند.

مدیریت ناتوانی های ذهنی در فلج مغزی

مدیریت ناتوانی‌های ذهنی در افراد مبتلا به فلج مغزی می تواند شامل موارد زیر باشد:

فعالیت‌های کمک آموزشی

فعالیت‌های کمک آموزشی می‌توانند به ارائه حمایت شخصی و توجه به فرزند شما برای موفقیت تحصیلی کمک کنند. از نظر قانونی، مدارس باید تسهیلات مناسب برای کمک به افراد دارای ناتوانی ذهنی در یادگیری و موفقیت فراهم کنند.

گفتاردرمانی

تکنیک‌های گفتاردرمانی می‌توانند به افراد کمک کنند تا مهارت‌های گفتار، گوش دادن و زبان دریافتی خود را توسعه دهند. اگر فرد مبتلا به فلج مغزی غیرکلامی باشد، آسیب‌شناس گفتار-زبان ممکن است به او یاد دهد که چگونه از روش‌های ارتباطی تقویتی و جایگزین برای بهبود مهارت‌های ارتباطی خود استفاده کند. گفتاردرمانگر همچنین ممکن است به افراد کمک کند تا راه‌های بهبود یا جبران مشکلات شناختی را بیاموزند.

خدمات درمان اتیسم کودکان

خدمات گفتاردرمانی کودکان

کاردرمانی

کاردرمانی بر توسعه استقلال عملکردی فرد تمرکز دارد. این روش درمانی ممکن است شامل تمرین فعالیت‌های روزمره یا یادگیری نحوه استفاده از ابزارهای تطبیقی ​​برای جبران حرکات محدود باشد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی بر بهبود عملکردهای حرکتی فرد ازطریق تمرینات مکرر هدفمند تمرکز دارد. در حالی که این امر عمدتاً به بهبود حرکتی می‌پردازد، اما بخش مهمی از مدیریت فلج مغزی است که می‌تواند به بهبود کیفیت کلی زندگی کمک کند.

درمان شناختی‌رفتاری

درمان شناختی‌رفتاری بر بهبود الگوهای فکری منفی مانند الگوهای مرتبط با افسردگی و اضطراب، که ممکن است افراد مبتلا به فلج مغزی و ناتوانی‌های ذهنی آن را تجربه کنند، تمرکز دارد. علاوه بر این، درمان شناختی‌رفتاری بر شناسایی رفتارهای مشکل‌ساز و جایگزینی آن‌ها با استفاده از تقویت مثبت تمرکز دارد. این روش درمانی می‌تواند مهارت‌های بهبودیافته را در زمینه‌هایی مانند ارتباط و حل مسئله ارتقا دهد.

هر بیماری فلج مغزی و اختلالات فکری را به‌صورت متفاوت تجربه می‌کند. شرکت در مداخلات مدیریتی مختلف، مراقبت شخصی را برای فرزند شما فراهم کرده و بر رفع نقاط ضعف خاص تمرکز می‌کند.

جمع‌بندی

در حالی که فلج مغزی بر هوش تأثیر نمی‌گذارد، بسیاری از افراد مبتلا به فلج مغزی دچار ناتوانی‌های ذهنی همزمان می‌شوند. بااین‌حال، این دو بیماری در اثر آسیب به دو ناحیه مجزا از مغز ایجاد می‌شوند. با حمایت و مدیریت صحیح، افراد دارای ناتوانی ذهنی می‌توانند یاد بگیرند چگونه استقلال خود را به حداکثر برسانند و فعالیت‌های روزمره زندگی را انجام دهند. در صورت نیاز می توانید از خدمات تخصصی ما در گروه توانبخشی راه کمال برای کمک به فرزند خود استفاده نمایید. جهت دریافت مشاوره رایگان و یا دریافت وقت ویزیت با ما در تماس باشید.

خدمات درمان فلج مغزی

خدمات درمان فلج مغزی

منابع

flintrehab.com


مطالب مشابه

اختلال هماهنگی رشدی (DCD) یا دیسپراکسی
اختلال هماهنگی رشدی (DCD) یا دیسپراکسی

اختلال هماهنگی رشدی (DCD)، اختلالی عصبی است که تعادل، هماهنگی و مهارت‌های حرکتی بیمار ازجمله مهارت‌های حرکتی ظریف، درشت و برنامه‌ریزی حرکتی را دچار مشکل می کند.

 مرکز درمان اوتیسم کودکان در شمال تهران
مرکز درمان اوتیسم کودکان در شمال تهران

یکی از نکات مهم در هنگام یافتن مرکز درمانی اوتیسم، نزدیکی مرکز به محل زندگی بیمار است. در این صورت والدین با خیالی آسوده مراحل درمان فرزند خود را شروع می‌کنند. اگر در شمال تهران ساکن هستید و به مرکز درمانی اوتیسم نیاز دارید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از تیمی مجرب و حرفه‌ای، خدمات تخصصی و نوین برای درمان کودک شما ارائه می‌دهد.

تزریق بوتاکس برای کودکان فلج مغزی: مزایا و خطرات این نوع درمان
تزریق بوتاکس برای کودکان فلج مغزی: مزایا و خطرات این نوع درمان

فلج مغزی، بیماری مادام‌العمری است که به درمان‌های طولانی‌مدت نیاز دارد. درحالی‌که اثربخشی بوتاکس در تسکین اسپاستیسیته در افراد مبتلا به فلج مغزی ثابت شده است، اثرات آن موقتی هستند.

گفتاردرمانی کودک برای غذا خوردن و مشکلات تغذیه و بلع
گفتاردرمانی کودک برای غذا خوردن و مشکلات تغذیه و بلع

امتناع کودک از غذا خوردن می‌تواند برای والدین ناراحت‌کننده باشد. مقداری بدغذایی در زمان غذا خوردن برای هر نوزاد یا کودک نوپایی طبیعی است، اما باید به‌مرور زمان از بین برود. هنگامی که بدغذایی یا مشکلات تغذیه ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشند، ممکن است مشکلی پزشکی یا رفتاری در ریشه علائم آن‌ها وجود داشته باشد.

اختلال بلع در کودکان: چرا باید درمان سریع صورت گیرد؟
اختلال بلع در کودکان: چرا باید درمان سریع صورت گیرد؟

اختلال بلع یا دیسفاژی به معنی ناتوانی در عبور آسان غذا یا مایعات از دهان، گلو و سپس مری و معده در طی فرایند بلعیدن است. این اختلال می‌تواند منجر به آسپیراسیون (ورود غذا یا مایعات به نای و ریه‌ها) شود.

بال بال زدن در کودکان اوتیسم - درمان تکان دادن دست
بال بال زدن در کودکان اوتیسم - درمان تکان دادن دست

اگر با کودکی اوتیسمی زندگی یا کار کنید، می‌دانید که بال بال زدن در اوتیسم، رفتاری خودتحریکی (استیمینگ) در نظر گرفته می‌شود. کودک مبتلا به اوتیسم از رفتارهای استیمینگ برای خودتنظیمی احساسات یا اضطراب خود استفاده می‌کند.

رفتار درمانی شناختی در کودکان - انواع کاربرد و اثربخشی آن
رفتار درمانی شناختی در کودکان - انواع کاربرد و اثربخشی آن

رفتاردرمانی شناختی بر این ایده استوار است که احساسات، افکار و رفتارهای ما همگی به هم مرتبط هستند و می‌توانند بر یکدیگر تأثیر بگذارند. وقتی کودکان احساس اضطراب یا افسردگی می‌کنند، به‌راحتی در چرخه افکار منفی یا غیرمفید گرفتار می‌شوند.

آشنایی با اوتیسم با عملکرد بالا: تجربیات و راهنمایی‌های درمانی
آشنایی با اوتیسم با عملکرد بالا: تجربیات و راهنمایی‌های درمانی

اصطلاح «اوتیسم با عملکرد بالا» تشخیص پزشکی رسمی نیست، بلکه به‌طور عمومی برای اشاره به افرادی استفاده می‌شود که به‌طور نسبی نیاز به حمایت کمتری دارند و قادرند به‌طور مستقل‌تری در زمینه‌هایی مانند خواندن، نوشتن، صحبت کردن و مدیریت مهارت‌های زندگی عمل کنند.

اختلالات رفتاری در کودکان: علائم هشداردهنده و روش‌های درمانی
اختلالات رفتاری در کودکان: علائم هشداردهنده و روش‌های درمانی

انواع اختلالات رفتاری شایع در کودکان شامل این موارد هستند:اختلال نقص توجه و بیش‌‌فعالی (ADHD)، اوتیسم ، سلوک (CD)، اختلالات یادگیری، نافرمانی مقابله‌ای (ODD)، انفجاری متناوب، وسواس فکری- عملی (OCD)، دو قطبی، اضطرابی، اختلالات خوردن و ...

زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها
زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها

سندروم ساوان حالتی نادر است که در آن بیمار مبتلا به اختلالات رشدی، مهارت‌های چشمگیری در حوزه‌ای خاص از خود نشان می‌دهد. این سندرم اغلب با اختلال طیف اوتیسم (ASD) مرتبط است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×