• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۳

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

تحقیقات نشان می‌دهند هیچ آزمایش پزشکی خاصی مانند آزمایش خون، برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد. در عوض، متخصصان پزشکی باتجربه، تاریخچه رشد و رفتار فرد را بررسی می‌کنند، با فرد و عزیزانش مصاحبه و مشاهده می‌کنند و از غربالگری و ابزارهای تشخیصی حرفه‌ای برای تشخیص استفاده می‌کنند.

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اوتیسم را نسبت به علائم بالقوه اوتیسم آگاه کند. غربالگری زودهنگام اوتیسم می‌تواند بر دسترسی به خدمات و حمایت‌ها تأثیر بگذارد، که به نوبه خود می‌تواند بر زندگی آینده افراد مبتلا به اوتیسم تأثیرگذار باشد.

ابزارهای غربالگری (تست‌های آنلاین) زیر برای کمک به شناسایی کودکانی که ممکن است اتیسم داشته باشند طراحی شده‌اند:

 

ابزار بررسی توجه اجتماعی و نظارت ارتباطات (SACS-R) برای سنین 12 تا 60 ماه

SACS-R و SACS-PR ابزارهای غربالگری اوتیسم هستند که توسط دانشگاه La Trobe توسعه یافته‌اند و برای شناسایی رفتارهایی طراحی شده‌اند که مشخصه کودکان در طیف اتیسم از سن 12 ماهگی تا پیش‌دبستانی است. این ابزار باید توسط یک روانشناس آموزش دیده، مربی دوران کودکی، متخصص بهداشت یا سایر متخصصان استفاده شود.

 

پرسشنامه غربالگری چالش‌های اجتماعی (SCSQ) برای کودکان در سن مدرسه

پرسشنامه غربالگری چالش‌های اجتماعی 15 سؤالی مرکز تحقیقات و منابع اوتیسم جنوب غربی (SARRC) که برای استفاده والدین، مربیان و متخصصان پزشکی تهیه شده است، می‌تواند کودکانی را که ممکن است علائمی را داشته باشند که زمانی به عنوان سندرم آسپرگر شناخته می‌شد و اکنون سطح 1 ASD (اتیسم خفیف) است، شناسایی کند.

 

چک لیست اصلاح‌شده برای اوتیسم در کودکان نوپا، اصلاح شده (M-CHAT-R) برای سنین 16 تا 30 ماه

M-CHAT-R یک پرسشنامه رایگان است که توسط والدین تکمیل می شود و مجموعه ای از 20 سؤال در مورد رفتار فرزند شما می‌پرسد. می‌توانید از نتایج غربالگری برای بحث در مورد نگرانی‌هایی که ممکن است با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی فرزندتان داشته باشید، استفاده کنید.

هدف اصلی M-CHAT-R به حداکثر رساندن حساسیت است، به این معنی که تا حد ممکن موارد اتیسم را شناسایی کند. بنابراین، نرخ مثبت کاذب بالایی وجود دارد، به این معنی که همه کودکانی که در معرض خطر هستند، مبتلا به اوتیسم تشخیص داده نمی شوند.

 

امتیازدهی

برای همه موارد به جز 2، 5 و 12، پاسخ «خیر» نشان‌دهنده خطر اوتیسم است. برای موارد 2، 5 و 12، «بله» نشان‌دهنده خطر اوتیسم است. الگوریتم زیر ویژگی‌های روان‌سنجی M-CHAT-R را به حداکثر می‌رساند:

  • احتمال کم: امتیاز کل 0-2 است. اگر کودک کمتر از 24 ماه است، پس از تولد دو سالگی دوباره غربالگری انجام دهید. هیچ اقدام دیگری لازم نیست مگر اینکه نظارت نشان‌دهنده خطر ابتلا به اوتیسم باشد.
  • احتمال متوسط: امتیاز کل 3-7 است. پیگیری (مرحله دوم M-CHAT-R/F) را برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پاسخ‌های در معرض خطر اجرا کنید. اگر نمره M-CHAT-R/F روی 2 یا بالاتر باقی بماند، کودک غربالگری مثبت داشته است. اقدام موردنیاز: ارجاع کودک برای ارزیابی تشخیصی و ارزیابی صلاحیت برای مداخله اولیه. اگر امتیاز پیگیری 0-1 باشد، کودک غربالگری منفی داشته است. هیچ اقدام دیگری لازم نیست مگر اینکه نظارت نشان‌دهنده خطر ابتلا به اتیسم باشد. کودک باید در ویزیت‌های بعدی مورد غربالگری مجدد قرار گیرد.
  • احتمال بالا: امتیاز کل 8-20 است. دور زدن پیگیری و ارجاع فوری برای ارزیابی تشخیصی و ارزیابی واجد شرایط بودن برای مداخله اولیه قابل قبول است.

 

چک لیست اصلاح‌شده برای اوتیسم در کودکان نوپا (M-CHAT-R)

1. اگر به چیزی در آن سوی اتاق اشاره کنید، آیا فرزندتان به آن نگاه می‌کند؟

(به‌عنوان مثال، اگر به یک اسباب‌بازی یا حیوانی اشاره کنید، آیا فرزندتان به اسباب‌بازی یا حیوان نگاه می‌کند؟)

بله

خیر

2. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که ممکن است فرزندتان ناشنوا باشد؟

بله

خیر

3. آیا کودک شما بازی‌های وانمودی انجام می‌دهد؟ (به‌عنوان مثال، وانمود کند که از یک فنجان خالی می‌نوشد، با تلفن صحبت می‌کند، یا به عروسک یا حیوان عروسکی غذا می‌دهد؟)

بله

خیر

4. آیا کودک شما از بالا رفتن از چیزها خوشش می‌آید؟ (به‌عنوان مثال مبلمان، تجهیزات زمین بازی، یا پله‌ها)

بله

خیر

5. آیا کودک شما حرکات غیرمعمولی با انگشتان خود در نزدیکی چشمان خود انجام می‌دهد؟ (به‌عنوان مثال، آیا کودک شما انگشتان خود را نزدیک چشمانش تکان می‌دهد؟)

بله

خیر

6. آیا کودک شما با انگشت برای درخواست چیزی یا کمک گرفتن اشاره می‌کند؟ (به‌عنوان مثال، اشاره به یک میان‌وعده یا اسباب‌بازی که در فاصله دوری قرار دارد)

بله

خیر

7. آیا کودک شما با انگشت اشاره می‌کند تا چیز جالبی را به شما نشان‌دهد؟ (به‌عنوان مثال، اشاره به یک هواپیما در آسمان یا یک کامیون بزرگ در جاده)

بله

خیر

8. آیا فرزند شما به کودکان دیگر علاقه‌مند است؟ (به‌عنوان مثال، آیا فرزند شما کودکان دیگر را تماشا می‌کند، به آن‌ها لبخند می‌زند یا به سمت آن‌ها می‌رود؟)

بله

خیر

9. آیا فرزندتان چیزهایی را نزد شما می‌آورد یا آن‌ها را بالا نگه می‌دارد تا ببینیدشان - نه برای کمک گرفتن، بلکه فقط برای به نشان دادن؟ (به‌عنوان مثال، نشان دادن یک گل، یک حیوان عروسکی یا یک کامیون اسباب‌بازی)

بله

خیر

10. آیا فرزندتان وقتی اسمش را صدا می‌زنید پاسخ می‌دهد؟ (به‌عنوان مثال، آیا وقتی اسمش را صدا می‌زنید، به بالا نگاه می‌کند، حرف می‌زند یا غرغر می‌کند، یا کاری را که انجام می‌دهد متوقف می‌کند؟)

بله

خیر

11. وقتی به فرزندتان لبخند می‌زنید، آیا او نیز به شما لبخند می‌زند؟

بله

خیر

12. آیا فرزند شما از صداهای روزمره ناراحت می‌شود؟ (به‌عنوان مثال، آیا کودک شما با سر و صدایی مانند جاروبرقی یا موسیقی با صدای بلند جیغ می‌کشد یا گریه می‌کند؟)

بله

خیر

13. آیا فرزند شما راه می‌رود؟

بله

خیر

14. آیا فرزندتان وقتی با او صحبت می‌کنید، با او بازی می‌کنید یا لباس تنش می‌کنید به چشمان شما نگاه می‌کند؟

بله

خیر

15. آیا فرزند شما سعی می‌کند از کارهایی که شما انجام می‌دهید تقلید کند؟ (به‌عنوان مثال، هنگام خداحافظی، کف زدن، یا صدای خنده‌دار، رفتار شما را تکرار می‌کند؟)

بله

خیر

16. اگر سر خود را بچرخانید تا به چیزی نگاه کنید، آیا فرزندتان به اطراف نگاه می‌کند تا ببیند شما به چه چیزی نگاه می‌کنید؟

بله

خیر

17. آیا فرزندتان سعی می‌کند شما را به تماشای خود وادار کند؟ (به‌عنوان مثال، آیا فرزندتان برای تمجید به شما نگاه می‌کند یا می‌گوید «نگاه کن» یا «مواظبم باش»؟)

بله

خیر

18. آیا کودک شما وقتی به او می‌گویید کاری انجام دهد، متوجه می‌شود؟ (به‌عنوان مثال، اگر اشاره نکنید، آیا فرزندتان می‌تواند «کتاب را روی صندلی بگذار» یا «پتو را برای من بیاور» را بفهمد؟)

بله

خیر

19. اگر اتفاق جدیدی بیفتد، آیا فرزندتان به صورت شما نگاه می‌کند تا ببیند در مورد آن چه احساسی دارید؟ (به‌عنوان مثال، اگر صدایی عجیب یا خنده‌دار بشنود، یا اسباب‌بازی جدیدی ببیند، آیا به صورت شما نگاه می‌کند؟)

بله

خیر

20. آیا کودک شما فعالیت‌های حرکتی را دوست دارد؟ (به‌عنوان مثال، تاب خوردن یا پرش)

بله

خیر

 

پرسشنامه غربالگری طیف اوتیسم (ASSQ)

این پرسشنامه یک ارزیابی 27 سؤالی است که توسط والدین یا معلمان کودکان یا نوجوانان (6 تا 17 سال) پر می‌شود. این پرسشنامه برای اختلال طیف اوتیسم (ASD) به ویژه در کسانی که IQ بالا یا نرمال دارند، یا کسانی که فقط ناتوانی ذهنی خفیف دارند، طراحی شده است.

می‌توان از این پرسشنامه برای پسران و دختران استفاده کرد و از مفهوم قدیمی‌تر سندرم آسپرگر برای توصیف افراد در انتهای خفیف طیف اوتیسم استفاده می‌شود. این پرسشنامه برای افراد دارای ناتوانی ذهنی متوسط ​​یا شدید مناسب نیست.

 

امتیازدهی

نتایج شامل یک نمره کل بین 0 تا 54 است، که در آن نمرات بالاتر نشان می‌دهد که بسیاری از ویژگی‌های اوتیسم گزارش شده‌اند. نمره 13 و بالاتر نشان می‌دهد که اتیسم با نرخ مثبت واقعی 90٪ و نرخ منفی کاذب 22٪ محتمل‌ است.

 

پرسشنامه غربالگری طیف اوتیسم (ASSQ)

 

خیر

تا حدودی

بله

از مد افتاده است یا جلوتر از زمانه پیش می‌رود

0

1

2

به نظر سایر کودکان به‌عنوان یک فرد «غیرعادی» در نظر گرفته می‌شود

0

1

2

تا حدودی در دنیایی با علایق فکری خاص خود زندگی می‌کند

0

1

2

حقایق را در مورد موضوعات خاصی جمع‌آوری می‌کند (حافظه خوب) اما واقعاً معنی آن‌ها را درک نمی‌کند

0

1

2

درک تحت‌اللفظی از زبان مبهم و استعاری دارد

0

1

2

دارای سبک ارتباطی انحرافی با زبانی رسمی، شلوغ، قدیمی یا «ربات‌مانند» است

0

1

2

صدا یا گفتار متفاوتی دارد

0

1

2

بی اختیار صداها را بیان می‌کند. گلو را صاف می‌کند، غرغر می‌کند، می‌زند، گریه می‌کند یا جیغ می‌کشد

0

1

2

در بعضی چیزها به طرز شگفت‌آوری خوب است و در بعضی چیزها به طرز شگفت‌آوری ضعیف است

0

1

2

آزادانه از زبان استفاده می‌کند، اما نمی‌تواند متناسب با زمینه‌های اجتماعی یا نیازهای شنوندگان مختلف صحبت کند

0

1

2

فاقد حس همدلی است

0

1

2

اظهارات ساده‌لوحانه و شرم‌آور می‌کند

0

1

2

سبک نگاه انحرافی دارد

0

1

2

مایل است اجتماعی باشد اما در برقراری رابطه با همسالان شکست می‌خورد

0

1

2

می‌تواند با کودکان دیگر باشد اما فقط در شرایط خودش قادر به همراهی است

0

1

2

دوست صمیمی ندارد

0

1

2

فاقد عقل سلیم است

0

1

2

در بازی‌ها ضعیف است: نظری در مورد همکاری در یک تیم ندارد، «گل به خودی» می‌زند

0

1

2

دارای حرکات یا ژست‌های ناشیانه، ناهماهنگ، ناخوشایند، ناهنجار است

0

1

2

دارای حرکات غیرارادی صورت یا بدن است

0

1

2

در انجام فعالیت‌های ساده روزانه به دلیل تکرار اجباری اعمال یا افکار خاص مشکل دارد

0

1

2

روال خاصی دارد: اصرار بر عدم تغییر دارد

0

1

2

دلبستگی خاصی به اشیا نشان می‌دهد

0

1

2

توسط سایر کودکان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد

0

1

2

حالت چهره به طور قابل توجهی غیرعادی دارد

0

1

2

وضعیت بدنی غیرعادی دارد

0

1

2

 

منابع

novopsych.com.au

autismspeaks.org

mchatscreen.com

 


مطالب مشابه

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر
جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر

پژوهش‌های نوین در حوزه درمان اوتیسم به تولید داروهای جدید AB-2004 ، بالواپتان، سورامین، نیسر‌ویمب منجر شده است که هدف آنهاکاهش علائم رفتاری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم است.

کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی
کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی

کاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌تواند به بهبود هماهنگی عضلات و مفاصل کمک کند؛ مشکلاتی که می‌توانند انجام فعالیت‌های روزانه مانند خوردن، مسواک زدن و حمام کردن را دشوار سازند.

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی
درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان غیرجراحی پای پرانتزی در کودکان ، استفاده از بریس‌های ارتوپدی است. بریس‌ها به عنوان یک ابزار اصلاحی، به پاهای کودک بسته می‌شوند و با ایجاد فشار کنترل شده، به تدریج به صاف کردن زانوها و مچ پاها کمک می‌کنند.

حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها
حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها

اختلالات سیستم وستیبولار شامل چندین بیماری است که بر حس تعادل تأثیر می‌گذارد. این اختلالات بیشتر بر اندام‌های دهلیزی در گوش داخلی تأثیر می‌گذارند، اما مشکلات سیستم عصبی مرکزی نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تعادلی شوند. رایج‌ترین علامت این اختلال سرگیجه است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×