• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟

اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۳

تشخیص اوتیسم در کودکان از سن سه تا ده سالگی امکان‌پذیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. بسیاری از موارد اوتیسم تا زمانی که فرد به سن مدرسه یا بزرگسالی نرسد، شناسایی نمی‌شوند

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

تشخیص اوتیسم در چه سنی امکان‌پذیر است؟

هنگام بحث در مورد سن تشخیص اوتیسم باید عوامل زیادی را در نظر گرفت؛ زیرا کودکان دارای طیف اوتیسم از نظر سن، گروه اجتماعی-اقتصادی، نژاد، جنسیت و غیره متفاوت هستند. با توجه به این عوامل، تشخیص اوتیسم در کودکان در سن سه تا ده سالگی امکان‌پذیر است.

آیا تشخیص زودهنگام اوتیسم بهتر است؟

بسیاری از موارد اوتیسم تا زمانی که فرد به سن مدرسه یا بزرگسالی نرسد، شناسایی نمی‌شوند؛ زیرا علائم اوتیسم در محیط کلاس درس بیشتر خود را نشان می‌دهند. این تأخیر در تشخیص می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و تأثیرات متفاوتی بر فرد داشته باشد؛ به ویژه اگر تشخیص زودتر صورت گرفته و مداخله‌های اولیه آغاز شده باشد.

اهمیت تشخیص زودهنگام اوتیسم

هنگامی که اختلالات طیف اوتیسم در کودکان کم‌سن تشخیص داده می‌شوند، می‌توان از مداخلات رفتاری زودهنگام، کاردرمانی و سایر روش‌های درمانی بهره برد. این روش‌ها می‌توانند بخشی از برنامه درمانی کودک باشند و به بهبود اختلالات رشدی و سایر ناتوانی‌هایی که ممکن است همراه با اوتیسم شناسایی شده‌اند، کمک کنند.

چه چیزی می‌تواند به تشخیص اوتیسم کمک کند؟

ارائه منابع و اطلاعات به والدین و مراقبان درباره اوتیسم و فواید تشخیص زودهنگام، می‌تواند به کودکان دارای اوتیسم کمک کند تا زودتر به یک برنامه درمانی مناسب دست یابند. این امر همچنین به والدین و مراقبان کمک می‌کند تا نیازهای کودک را بهتر درک کرده و از او حمایت کنند.

دسترسی بهتر به منابع و اطلاعات، می‌تواند اثربخشی درمان‌ها و مداخلات کودک را افزایش دهد. این امر به کودک فرصت‌های بیشتری می‌دهد تا از دوران حساس رشد مغزی که برای یادگیری و سازگاری با محیط مناسب است، بهره‌مند شود.

میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکان در سطح جهانی

مطالعات نشان می‌دهند که میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکان در ایالات متحده و بریتانیا حدود سه سالگی است. در مورد تشخیص‌های مشابه مانند اختلال رشدی فراگیر، میانگین سن تشخیص در ایالات متحده پنج سال و در بریتانیا حدود شش سال است.

بیشتر کودکانی که به سندرم آسپرگر مبتلا هستند، در ایالات متحده به طور متوسط در سن هفت سالگی و در بریتانیا در سن نه سالگی تشخیص داده می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند که تفاوت‌های منطقه‌ای، فقر، تشخیص‌های چندگانه و معیارهای تشخیصی می‌توانند بر تشخیص این اختلالات در مناطق مختلف تأثیرگذار باشند.

میانگین سن تشخیص اتیسم در جهان

سه نشانه اصلی اولیه و اصلی چیست؟

سه نشانه کلیدی و اولیه اوتیسم عبارت‌اند از:

  • نرسیدن به نقاط عطف رشدی در زمان مورد انتظار
  • مشکلات اجتماعی یا عدم توانایی در مهارت‌های اجتماعی
  • رفتارهای تکراری مانند تکان دادن دست‌ها، مرتب کردن اسباب‌بازی‌ها، یا تکرار برنامه‌ها و روال‌ها

چه موانعی در تشخیص اوتیسم وجود دارند؟

برخی از موانع تشخیص زودهنگام اوتیسم شامل محل زندگی کودک است، چه در مناطق روستایی و چه در مناطق شهری. یک مطالعه نشان داد که اوتیسم کودکان در مناطق روستایی تقریباً شش ماه زودتر نسبت به کودکان شهری تشخیص داده می‌شود.

همچنین، اتیسم در کودکانی که زیر خط فقر هستند، تقریباً یک سال دیرتر از کودکانی که بالای خط فقر هستند تشخیص داده می‌شود. این موضوع می‌تواند به دلایلی مانند کمبود حمل و نقل یا عدم دسترسی به پزشک خانواده یا متخصص اطفال ثابت باشد.

والدین به چه نشانه‌هایی برای تشخیص اوتیسم باید توجه کنند؟

مطالعات نشان داده‌اند اوتیسم در کودکانی که تأخیر شدید در زبان و آگاهی اجتماعی دارند، دست‌های خود را تکان می‌دهند، روی پنجه راه می‌روند و رفتارهای بازی غیرمعمولی دارند، حدود یک سال زودتر از سایرین تشخیص داده می‌شود. همچنین، میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکانی که ناتوانی‌های رشدی دیگر همراه با اوتیسم دارند، کمتر از سایرین است.

بیشتر موانع ذکر شده می‌توانند ازطریق آموزش بیشتر پزشکان، معلمان، والدین، مراقبان و افرادی که با کودکان خردسال کار می‌کنند، برطرف شوند. همچنین، وجود حمایت‌ها و خدمات مناسب برای افرادی که سؤالات و نگرانی‌هایی دارند، بسیار حیاتی است تا بتوانند مراحل لازم را طی کرده و پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند.

میانگین سن تشخیص اوتیسم در پسران و دختران چقدر است؟

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، از هر 44 کودک یک نفر در طیف اوتیسم قرار دارد. همچنین، پسران چهار برابر بیشتر از دختران احتمال دارد که تشخیص اوتیسم دریافت کنند.

میانگین سن تشخیص اوتیسم در دختران چهار سالگی است، در حالی که در پسران کمی بیش از سه سال است. این موضوع نشان می‌دهد اوتیسم در پسران بیشتر و زودتر از دختران تشخیص داده می‌شود.

مقایسه سن تشخیص اوتیسم در پسران و دختران

چرا تشخیص اوتیسم در دختران با تأخیر صورت می‌گیرد؟

تأخیر در تشخیص اوتیسم در دختران معمولاً به دلایل مختلفی اتفاق میفتد. یکی از این دلایل این است که علائم دخترها ممکن است به شدت علائم پسرها نباشند و به همین دلیل ممکن است دختران توانایی بیشتری در پنهان کردن علائم خود داشته باشند.

همچنین، در یک مطالعه مقایسه‌ای بین پسران و دختران مبتلا به اوتیسم، نتایج نشان دادند که دختران در شناخت اجتماعی و تفسیر نشانه‌های اجتماعی مشکل بیشتری دارند، در حالی که پسران رفتارهای تکراری بیشتری مانند تکان دادن دست‌ها و تمرکز شدید بر روی موضوعات خاص نشان می‌دهند.

آیا تفاوت بین دختران و پسران مبتلا به اوتیسم در سنین بالاتر نیز وجود دارد؟

تا زمانی که مطالعه بر روی پسران بزرگ‌تر با اختلالات طیف اوتیسم (10 تا 15 ساله) انجام شد، مشخص شد که آن‌ها در نشانه‌های اجتماعی و استفاده مناسب از زبان در موقعیت‌های اجتماعی مشکل بیشتری دارند. در حالی که این مشکلات برای دختران بیشتر به‌عنوان نشانه اصلی در سنین پایین‌تر مشاهده شده بود.

به نظر می‌رسد علائمی که دختران دارند به اندازه علائم پسران قابل مشاهده و تشخیص نیستند. پسران بیشتر علائم فیزیکی داشتند، در حالی که علائم دختران بیشتر به صورت درونی و اجتماعی بروز می‌کنند.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم طبق بررسی‌های انجام‌شده میانگین سن تشخیص اوتیسم در دخترها چهار سالگی و در پسرها حدوداً سه سالگی است. این تفاوت به خاطر بروز علائم متفاوت در آن‌ها و توانایی دختران در پنهان کردن علائم اوتیسم نسبت به پسرها می‌باشد.

منابع

autismparentingmagazine.com


مطالب مشابه

علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل
علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل

کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً در ارتباطات اجتماعی و تعامل با دیگران با چالش‌هایی مواجه هستند. در 18ماهگی، والدین باید توجه دقیقی به نحوه تعامل فرزندشان با اطرافیان داشته باشند. نشانه‌های رایجی که ممکن است در این سن ظاهر شوند عبارت‌اند از: فقدان تماس چشمی مؤثر، پاسخ محدود به نام، عدم علاقه به بازی‌های تعاملی و مشکلات در تقلید حرکات یا رفتارها

علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین
علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین

گزارش‌های موجود از سوی اسپکتروم نشان می‌دهند که سن 6سالگی برای کودکان مبتلا به اوتیسم نقطه عطف مهمی است؛ چرا که طبق مطالعه‌ای طولانی‌مدت، شدت ویژگی‌های اوتیسم در بسیاری از کودکان از سنین 3 تا 6 سالگی کاهش می‌یابند، ولی این پیشرفت معمولاً برای سه‌چهارم کودکان متوقف می‌شود.

علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین
علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین

تشخیص زودهنگام اوتیسم در کودکان 2 ساله نقشی حیاتی در بهبود نتایج بلندمدت دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که شناسایی و مداخله به‌موقع، به‌ویژه در دوران حساس رشد مغز، می‌تواند به توسعه مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و رفتاری کودک کمک چشمگیری کند.

درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی
درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی

گفتاردرمانی و کاردرمانی پایه‌های اصلی مدیریت اوتیسم محسوب می‌شوند. بااین‌حال، بسیاری از خانواده‌ها برای تکمیل این روش‌ها به سراغ درمان‌های طبیعی و سنتی مانند شاهدانه، داروهای گیاهی و ... می روند.

عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت
عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت

یکی از مواردی که افراد مبتلا به اوتیسم برای جبران ناراحتی‌ در هنگام برقراری ارتباط چشمی انجام می‌دهند، نگاه کردن به چیزی غیر از چهره دیگران در حین تعامل اجتماعی است. برای مثال دانش‌آموز مبتلا به اوتیسم در مدرسه می‌تواند هنگام نگاه کردن و ور رفتن با شیئی خاص، مانند اسباب‌بازی یا مداد بهتر روی درس تمرکز کند.

اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟
اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟

تیک‌ها، حرکات یا صداهای ناگهانی و سریعی هستند که کودک به‌طور مکرر و غیرارادی انجام می‌دهد. اگر کودک تیک حرکتی داشته باشد، ممکن است به‌طور مکرر پلک بزند یا شانه‌های خود را بارها و بارها بالا بیندازد. اگر تیک صوتی داشته باشد، احتمالاً به‌صورت ناخواسته صدای خرخر ایجاد می‌کند یا احساس نیاز به صاف کردن مداوم گلو دارد. تیک‌ها اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند.

اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟
اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟

هنگامی که کودک به وسواس فکری عملی مبتلا می‌شود، افکار وسواسی و رفتاری اجباری می‌توانند بسیار مکرر و شدید شوند و در زندگی روزمره و رشد طبیعی کودک اختلال ایجاد کنند.

همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن
همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن

اختلال انفجاری متناوب (IED) نوعی اختلال رفتاری است که با دوره‌های مکرر خشم و پرخاشگری شدید مشخص می‌شود. این فوران‌ها می‌توانند کلامی یا جسمی باشند و اغلب غیرقابل پیش بینی هستند.

همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن
همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن

هنگامی که مغز در درک ورودی بصری دریافتی مشکل داشته باشد، اطلاعات به‌درستی درک نشده و نمی‌توانند با سایر حواس ادغام شوند.توجه به این نکته بسیار مهم است که اختلال حس بینایی به مشکلات مربوط به بینایی اشاره ندارد. درواقع کودکی که ازنظر بینایی دید 20/20 کامل دارد، اگر با اختلال حس بینایی دست و پنجه نرم کند، همچنان در درک آنچه می‌بیند با مشکل مواجه می‌شود.

درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی
درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی

آسیب سر می تواند به خفیفی ضربه، کبودی (کوفتگی) یا بریدگی روی سر باشد. یا می تواند ضربه مغزی، بریدگی عمیق یا زخم باز، شکستگی استخوان جمجمه، خونریزی داخلی یا آسیب به مغز باشد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×