• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟

اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۳

تشخیص اوتیسم در کودکان از سن سه تا ده سالگی امکان‌پذیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. بسیاری از موارد اوتیسم تا زمانی که فرد به سن مدرسه یا بزرگسالی نرسد، شناسایی نمی‌شوند

تشخیص اوتیسم در چه سنی امکان‌پذیر است؟

هنگام بحث در مورد سن تشخیص اوتیسم باید عوامل زیادی را در نظر گرفت؛ زیرا کودکان دارای طیف اوتیسم از نظر سن، گروه اجتماعی-اقتصادی، نژاد، جنسیت و غیره متفاوت هستند. با توجه به این عوامل، تشخیص اوتیسم در کودکان در سن سه تا ده سالگی امکان‌پذیر است.

 

آیا تشخیص زودهنگام اوتیسم بهتر است؟

بسیاری از موارد اوتیسم تا زمانی که فرد به سن مدرسه یا بزرگسالی نرسد، شناسایی نمی‌شوند؛ زیرا علائم اوتیسم در محیط کلاس درس بیشتر خود را نشان می‌دهند. این تأخیر در تشخیص می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و تأثیرات متفاوتی بر فرد داشته باشد؛ به ویژه اگر تشخیص زودتر صورت گرفته و مداخله‌های اولیه آغاز شده باشد.

 

اهمیت تشخیص زودهنگام اوتیسم

هنگامی که اختلالات طیف اوتیسم در کودکان کم‌سن تشخیص داده می‌شوند، می‌توان از مداخلات رفتاری زودهنگام، کاردرمانی و سایر روش‌های درمانی بهره برد. این روش‌ها می‌توانند بخشی از برنامه درمانی کودک باشند و به بهبود اختلالات رشدی و سایر ناتوانی‌هایی که ممکن است همراه با اوتیسم شناسایی شده‌اند، کمک کنند.

 

چه چیزی می‌تواند به تشخیص اوتیسم کمک کند؟

ارائه منابع و اطلاعات به والدین و مراقبان درباره اوتیسم و فواید تشخیص زودهنگام، می‌تواند به کودکان دارای اوتیسم کمک کند تا زودتر به یک برنامه درمانی مناسب دست یابند. این امر همچنین به والدین و مراقبان کمک می‌کند تا نیازهای کودک را بهتر درک کرده و از او حمایت کنند.

دسترسی بهتر به منابع و اطلاعات، می‌تواند اثربخشی درمان‌ها و مداخلات کودک را افزایش دهد. این امر به کودک فرصت‌های بیشتری می‌دهد تا از دوران حساس رشد مغزی که برای یادگیری و سازگاری با محیط مناسب است، بهره‌مند شود.

 

میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکان در سطح جهانی

مطالعات نشان می‌دهند که میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکان در ایالات متحده و بریتانیا حدود سه سالگی است. در مورد تشخیص‌های مشابه مانند اختلال رشدی فراگیر، میانگین سن تشخیص در ایالات متحده پنج سال و در بریتانیا حدود شش سال است.

بیشتر کودکانی که به سندرم آسپرگر مبتلا هستند، در ایالات متحده به طور متوسط در سن هفت سالگی و در بریتانیا در سن نه سالگی تشخیص داده می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند که تفاوت‌های منطقه‌ای، فقر، تشخیص‌های چندگانه و معیارهای تشخیصی می‌توانند بر تشخیص این اختلالات در مناطق مختلف تأثیرگذار باشند.

میانگین سن تشخیص اتیسم در جهان

سه نشانه اصلی اولیه و اصلی چیست؟

سه نشانه کلیدی و اولیه اوتیسم عبارت‌اند از:

  • نرسیدن به نقاط عطف رشدی در زمان مورد انتظار
  • مشکلات اجتماعی یا عدم توانایی در مهارت‌های اجتماعی
  • رفتارهای تکراری مانند تکان دادن دست‌ها، مرتب کردن اسباب‌بازی‌ها، یا تکرار برنامه‌ها و روال‌ها

 

چه موانعی در تشخیص اوتیسم وجود دارند؟

برخی از موانع تشخیص زودهنگام اوتیسم شامل محل زندگی کودک است، چه در مناطق روستایی و چه در مناطق شهری. یک مطالعه نشان داد که اوتیسم کودکان در مناطق روستایی تقریباً شش ماه زودتر نسبت به کودکان شهری تشخیص داده می‌شود.

همچنین، اتیسم در کودکانی که زیر خط فقر هستند، تقریباً یک سال دیرتر از کودکانی که بالای خط فقر هستند تشخیص داده می‌شود. این موضوع می‌تواند به دلایلی مانند کمبود حمل و نقل یا عدم دسترسی به پزشک خانواده یا متخصص اطفال ثابت باشد.

 

والدین به چه نشانه‌هایی برای تشخیص اوتیسم باید توجه کنند؟

مطالعات نشان داده‌اند اوتیسم در کودکانی که تأخیر شدید در زبان و آگاهی اجتماعی دارند، دست‌های خود را تکان می‌دهند، روی پنجه راه می‌روند و رفتارهای بازی غیرمعمولی دارند، حدود یک سال زودتر از سایرین تشخیص داده می‌شود. همچنین، میانگین سن تشخیص اوتیسم در کودکانی که ناتوانی‌های رشدی دیگر همراه با اوتیسم دارند، کمتر از سایرین است.

بیشتر موانع ذکر شده می‌توانند ازطریق آموزش بیشتر پزشکان، معلمان، والدین، مراقبان و افرادی که با کودکان خردسال کار می‌کنند، برطرف شوند. همچنین، وجود حمایت‌ها و خدمات مناسب برای افرادی که سؤالات و نگرانی‌هایی دارند، بسیار حیاتی است تا بتوانند مراحل لازم را طی کرده و پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند.

 

میانگین سن تشخیص اوتیسم در پسران و دختران چقدر است؟

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها  (CDC)، از هر 44 کودک یک نفر در طیف اوتیسم قرار دارد. همچنین، پسران چهار برابر بیشتر از دختران احتمال دارد که تشخیص اوتیسم دریافت کنند.

میانگین سن تشخیص اوتیسم در دختران چهار سالگی است، در حالی که در پسران کمی بیش از سه سال است. این موضوع نشان می‌دهد اوتیسم در پسران بیشتر و زودتر از دختران تشخیص داده می‌شود.

مقایسه سن تشخیص اوتیسم در پسران و دختران

چرا تشخیص اوتیسم در دختران با تأخیر صورت می‌گیرد؟

تأخیر در تشخیص اوتیسم در دختران معمولاً به دلایل مختلفی اتفاق میفتد. یکی از این دلایل این است که علائم دخترها ممکن است به شدت علائم پسرها نباشند و به همین دلیل ممکن است دختران توانایی بیشتری در پنهان کردن علائم خود داشته باشند.

همچنین، در یک مطالعه مقایسه‌ای بین پسران و دختران مبتلا به اوتیسم، نتایج نشان دادند که دختران در شناخت اجتماعی و تفسیر نشانه‌های اجتماعی مشکل بیشتری دارند، در حالی که پسران رفتارهای تکراری بیشتری مانند تکان دادن دست‌ها و تمرکز شدید بر روی موضوعات خاص نشان می‌دهند.

 

آیا تفاوت بین دختران و پسران مبتلا به اوتیسم در سنین بالاتر نیز وجود دارد؟

تا زمانی که مطالعه بر روی پسران بزرگ‌تر با اختلالات طیف اوتیسم (10 تا 15 ساله) انجام شد، مشخص شد که آن‌ها در نشانه‌های اجتماعی و استفاده مناسب از زبان در موقعیت‌های اجتماعی مشکل بیشتری دارند. در حالی که این مشکلات برای دختران بیشتر به‌عنوان نشانه اصلی در سنین پایین‌تر مشاهده شده بود.

به نظر می‌رسد علائمی که دختران دارند به اندازه علائم پسران قابل مشاهده و تشخیص نیستند. پسران بیشتر علائم فیزیکی داشتند، در حالی که علائم دختران بیشتر به صورت درونی و اجتماعی بروز می‌کنند.

 

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم طبق بررسی‌های انجام‌شده میانگین سن تشخیص اوتیسم در دخترها چهار سالگی و در پسرها حدوداً سه سالگی است. این تفاوت به خاطر بروز علائم متفاوت در آن‌ها و توانایی دختران در پنهان کردن علائم اوتیسم نسبت به پسرها می‌باشد.

 

منابع

autismparentingmagazine.com

 

مطالب مشابه

کاردرمانی در غرب تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان
کاردرمانی در غرب تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان

اگر در غرب تهران زندگی می‌کنید و به‌دنبال مرکز کاردرمانی هستید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از کادری مجرب و دلسوز در غرب تهران به شما خدمت‌رسانی می‌کند.

کلینیک کاردرمانی در شرق تهران
کلینیک کاردرمانی در شرق تهران

اگر در شرق تهران هستید و به کاردرمانی در منزل یا کلینیک نیاز دارید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از تیمی مجرب و حرفه‌ای از کاردرمانگران، خدمات تخصصی و نوین کاردرمانی را در شرق تهران ارائه می‌دهد.

مرکز تخصصی درمان اوتیسم کودکان در غرب تهران
مرکز تخصصی درمان اوتیسم کودکان در غرب تهران

اگر در غرب تهران زندگی می‌کنید، گروه توانبخشی راه کمال با تیمی مجرب و حرفه‌ای، خدمات جامع و پیشرفته‌ای درزمینه درمان اوتیسم ارائه می‌دهد. این مرکز با بهره‌گیری از روش‌های علمی و به‌روز، به کودکان کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را تقویت کرده و مسیر رشد و پیشرفت را با موفقیت طی کنند.

انواع اختلالات ژنتیکی در کودکان و تشخیض آنها
انواع اختلالات ژنتیکی در کودکان و تشخیض آنها

اختلالات ژنتیکی در کودکان می‌توانند در یکی از دسته‌های زیر قرار گیرند: کروموزومی، چندعاملی، تک ژنی. برخی از آنها عبارتند از سندرم داون، سندرم ایکس شکننده، اوتیسم، اسپینا بیفیدا و ...

قشقرق در کودکان اوتیسم - راهکارهای آرام کردن
قشقرق در کودکان اوتیسم - راهکارهای آرام کردن

قشقرق‌ و به‌هم‌ریختگی حسی در اوتیسم ممکن است در سطح ظاهری مشابه به نظر برسند. هر دو می‌توانند با فریاد زدن و گریه کردن، لگد زدن، زدن و حبس نفس بروز پیدا کنند.

تئوری ذهن در کودکان اوتیسم چیست؟ | تمرینات کاربردی
تئوری ذهن در کودکان اوتیسم چیست؟ | تمرینات کاربردی

«تئوری ذهن» توانایی انسان را برای درک این موضوع توصیف می‌کند که درک آنچه در ذهن اشخاص دیگر می‌گذرد، غیرممکن است. «تئوری ذهن» مفهومی پیچیده به‌نظر می‌رسد، اما درواقع، معمولاً کودکان قبل از 5 سالگی به آن تسلط پیدا می‌کنند.

اختلال حس چشایی - علت بی‌مزه شدن غذا و درمان آن چیست؟
اختلال حس چشایی - علت بی‌مزه شدن غذا و درمان آن چیست؟

مشکلات حس چشایی می‌توانند تأثیر زیادی بر زندگی داشته باشند. حس چشایی، میل به غذا خوردن را تحریک می‌کند و نقش مهمی در تغذیه و انتخاب رژیم غذایی دارد. حس چشایی به سلامتی ما نیز کمک می‌کند؛ زیرا باعث می‌شود غذا یا نوشیدنی‌های فاسد را تشخیص دهیم.

کاردرمانی در جنوب تهران - بهترین مرکز تخصصی کودکان
کاردرمانی در جنوب تهران - بهترین مرکز تخصصی کودکان

در برخی موارد، دور بودن مرکز درمانی دلیل اصلی برای شرکت نکردن کودک در جلسات کاردرمانی است. انتخاب مرکزی مناسب می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روند درمان و پیشرفت کودکان داشته باشد. اگر در جنوب تهران زندگی می‌کنید و به کاردرمانی در منزل یا کلینیک نیاز دارید،‌ ما در گروه توانبخشی راه کمال با استفاده از تکنیک‌های مدرن و برنامه‌ریزی شخصی‌شده شما را در مسیر بهبودی همراهی می‌کنیم.

کاردرمانی در شمال تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان
کاردرمانی در شمال تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان

آیا به‌دنبال بهترین و مجهزترین کلینیک کاردرمانی کودکان در شمال تهران هستید؟ کلینیک کاردرمانی راه کمال با ارائه خدمات تخصصی در محیطی گرم و صمیمی، پذیرای فرزندان دلبند شماست. ما با بهره‌گیری از دانش روز و تجهیزات پیشرفته، به کودکان کمک می‌کنیم تا توانایی‌های خود را کشف کرده و به بهترین نحو ممکن رشد کنند.

ماساژ درمانی کودکان با نیازهای ویژه
ماساژ درمانی کودکان با نیازهای ویژه

ماساژ درمانی کودک روشی طبیعی، مراقبتی و آرامش‌بخش برای حمایت از سلامت و رفاه کودک است. این درمان به‌گونه‌ای طراحی شده است که با استفاده از حرکات نرم و ریتمیک به ایجاد آرامش، کاهش اضطراب و بهبود خلق و خوی کودکان کمک کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×