• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
تجربیات مادران کودکان با اختلال نقص توجه و بیش فعالی

تجربیات مادران کودکان با اختلال نقص توجه و بیش فعالی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۲

مادران کودکان مبتلا به بیش فعالی با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند، این کودکان اعتماد به نفس پایین،‌ عملکرد ضعیف در مدرسه و روابط آشفته شناخته می‌شوند. در این مطلب تجربه یکی از مادرانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم که کودک او مبتلا به ADHD است.

کودکان مبتلا به بیش فعالی با ویژگی‌هایی مانند اعتمادبه‌نفس پایین،‌ عملکرد ضعیف در مدرسه و روابط آشفته شناخته می‌شوند. این علائم گاهی با افزایش سن کاهش پیدا می‌کنند، اما به‌طور کلی کودک بیش فعال علی‌رغم هوش زیاد دائماً با چالش‌های مختلفی روبه‌رو است. از طرف دیگر والدین نیز برای نگهداری از این کودکان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. در این مطلب تجربه یکی از مادرانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم که کودک او مبتلا به بیش فعالی است:

حتما بخوانید: درمان بیش فعالی بدون جایگزین

 

تجربه از زبان مادر کودک بیش فعال

هنگامی که متوجه شدم فرزندم مبتلا به بیش فعالی است، نظرات زیادی درخصوص بیماری او شنیدم و همیشه فکر می‌کردم اطلاعاتی که به دست آوردم منطقی هستند. اما کم‌کم به این نتیجه رسیدم که اشتباه می‌کردم. تجربیات چندین ساله من به‌عنوان مادر یک کودک بیش‌فعال نشان می‌دهند، اگر نکات زیر را رعایت کنید، کودک شما نیازی به مصرف دارو نخواهد داشت:

 

تجربه یکی از مادرانی که کودک بیش‌فعال دارد

کودک باید ورزش کند

 فرزند من صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شود، از طبقه بالای تخت دوطبقه‌اش به پایین می‌پرد. او بیشتر از کودکان دیگر قبل از ناهار ورزش می‌کند و همیشه به‌طور باورنکردنی‌ای فعال است. یک‌بار یکی از مربیان فرزندم از همسرم پرسیده بود: «او بعد از مهد کودک اصلاً خسته هست؟» و او پاسخ داده بود: «نه اما از تلاش شما ممنونم». او در سه سالگی تقریباٌ تمام روزهای تابستان را در حیاط پشتی با من می‌گذراند و شنا می‌کرد (منظور من شنا کردن زیر آب، روی آب، پریدن، شیرجه رفتن و غیره است). اگر احساس سرما می‌کرد از استخر بیرون می‌آمد و شروع به دویدن در حیاط می‌کرد تا گرم شود و دوباره شنا کند. او می‌توانست تمام روز را اسکی، دوچرخه‌سواری، اسکیت‌بازی و پیاده‌روی کند. او اکنون بزرگ‌تر شده است و در تعطیلات فوتبال بازی می‌کند. همچنین برای تفریح با اسکیت یا دوچرخه‌اش دور بلوک دور می‌زند. بله، ورزش به بیش فعالی کمک می‌کند. درواقع او خطر را دوست دارد و هر چه بیشتر ورزش می‌کند، فکر کردن برایش راحت‌تر می‌شود.

 

نباید کودک را در کلاس مجبور به نشستن کرد

پسر من برای توجه به کلاس و یادگیری درس نیاز به تحرک دارد. درواقع نشستن برای او سخت نیست، اما اگر او را وادار به نشستن کنید، هرگز از حرف زدن، شکلک درآوردن و سر و صدا کردن دست نمی‌کشد. او عاشق شوخی کردن است و هر چیزی که او را به خنده بیندازد، برای دیگران تعریف می‌کند. فرزند من حس شوخ‌طبعی خوبی دارد، اما رفتارهای او باعث حواس‌پرتی دیگران در کلاس می‌شوند

 

نباید به او فشار بیاورید نمرات بهتری کسب کند

کودک مبتلا به بیش فعالی با مصرف دارو نمرات بهتری کسب می‌کند. اما بهتر است برای کسب نمرات بیشتر به او فشار نیاورید.

 

به کودک غذای ناسالم ندهید

فرزند من در6 سالگی برای اولین بار در مهمانی نوشابه را امتحان کرد. ما غذاهای ارگانیک، غلات کامل و غذاهای کاملاً سالم می‌خوریم و او هنوز از دیوار راست بالا می‌رود. بنابراین بهتر است غذاهای ناسالم به کودک خود ندهید.

 

او را مجبور نکنید خوب رفتار کند

بعد از اینکه متوجه شدم پسرم بیش فعال است، سعی کردم رفتار منعطف‌تری داشته باشم. من به‌هیچ‌ عنوان او را مجبور نمی‌کنم خوب رفتار کند و سعی می‌کنم او را در موقعیت‌های خاص قرار ندهم. همچنین برای موقعیت‌هایی که خیلی کسل‌کننده هستند از قبل برنامه‌ریزی می‌کنم؛ زیرا افراد مبتلا به بیش فعالی از موقعیت‌های خسته‌کننده بیزار هستند و دچار آشفتگی می‌شوند.

 

معلم‌ها باید دلسوز باشند

معلم‌های دلسوز پسر من هیچوقت پیشنهاد نکردند از مصرف دارو برای بهبود عملکرد او در مدرسه استفاده کنم، بلکه با تلاش و توجه بیشتر به پیشرفت پسرم کمک کردند. آن‌ها از نقاط قوت او در جهت بهبود رفتارهایش استفاده می‌کردند و سعی در اصلاح رفتارهای او نداشتند.

 

والدین باید صبر و حوصله داشته باشند

کودکان مبتلا به بیش فعالی رفتارهای غیرقابل کنترل زیادی دارند و مصرف دارو به کنترل رفتارهای آن‌ها کمک می‌کند. اما توجه بیشتر به کودک و صبر و حوصله در مقابل رفتارهای او باعث می‌شوند کودک نیازی به دارو نداشته باشد. به‌علاوه برای آموزش موضوعات مختلف با کودک همراه شوید و با کمک بازی و خلاقیت به آموزش بپردازید. کودکان بیش فعال افرادی پرانرژی، فعال،‌ خلاق و هنرمند هستند. بنابراین سعی کنید استعدادهای آن‌ها را به سمت و سوی درست سوق بدهید.

 

مطالعه بیشتر: با کودک بیش فعال چگونه رفتار کنیم ؟

 

خدمات گروه توانبخشی راه کمال برای والدین کودکان بیش‌فعال

کودکان مبتلا به‌ بیش فعالی اغلب با فعالیت زیاد،‌ رفتارهای تکانشی و کم‌توجهی به مسائل روزمره خود شناخته می‌شوند. آن‌ها کودکانی بازیگوش هستند که به‌خاطر هیجانات مختص سن خود دچار حواس‌پرتی می‌شوند. بنابراین آموزش به این کودکان امری دشوار است. والدین کودکان بیش فعال در طول تربیت و رشد با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. یکی از خدمات گروه توانبخشی راه کمال برگزاری جلسات مشاوره برای والدین کودکان بیش فعال است. متخصصان و کارشناسان این مرکز با ارائه راهکارهایی سودمند به والدین کمک می‌کنند راحت‌تر از کودکان خود حمایت کنند. بنابراین اگر فرزند شما مبتلا به بیش فعالی است، به ما مراجعه کنید و از خدمات آموزشی ما بهره‌مند شوید.

 

منابع:

susanfitzell.com


مطالب مشابه

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر
جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر

پژوهش‌های نوین در حوزه درمان اوتیسم به تولید داروهای جدید AB-2004 ، بالواپتان، سورامین، نیسر‌ویمب منجر شده است که هدف آنهاکاهش علائم رفتاری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم است.

کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی
کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی

کاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌تواند به بهبود هماهنگی عضلات و مفاصل کمک کند؛ مشکلاتی که می‌توانند انجام فعالیت‌های روزانه مانند خوردن، مسواک زدن و حمام کردن را دشوار سازند.

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی
درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان غیرجراحی پای پرانتزی در کودکان ، استفاده از بریس‌های ارتوپدی است. بریس‌ها به عنوان یک ابزار اصلاحی، به پاهای کودک بسته می‌شوند و با ایجاد فشار کنترل شده، به تدریج به صاف کردن زانوها و مچ پاها کمک می‌کنند.

حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها
حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها

اختلالات سیستم وستیبولار شامل چندین بیماری است که بر حس تعادل تأثیر می‌گذارد. این اختلالات بیشتر بر اندام‌های دهلیزی در گوش داخلی تأثیر می‌گذارند، اما مشکلات سیستم عصبی مرکزی نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تعادلی شوند. رایج‌ترین علامت این اختلال سرگیجه است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×