• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
تجربیات مادران کودکان با اختلال نقص توجه و بیش فعالی

تجربیات مادران کودکان با اختلال نقص توجه و بیش فعالی

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۲

مادران کودکان مبتلا به بیش فعالی با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند، این کودکان اعتماد به نفس پایین،‌ عملکرد ضعیف در مدرسه و روابط آشفته شناخته می‌شوند. در این مطلب تجربه یکی از مادرانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم که کودک او مبتلا به ADHD است.

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

کودکان مبتلا به بیش فعالی با ویژگی‌هایی مانند اعتمادبه‌نفس پایین،‌ عملکرد ضعیف در مدرسه و روابط آشفته شناخته می‌شوند. این علائم گاهی با افزایش سن کاهش پیدا می‌کنند، اما به‌طور کلی کودک بیش فعال علی‌رغم هوش زیاد دائماً با چالش‌های مختلفی روبه‌رو است. از طرف دیگر والدین نیز برای نگهداری از این کودکان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. در این مطلب تجربه یکی از مادرانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم که کودک او مبتلا به بیش فعالی است:

حتما بخوانید: آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟

خدمات درمان بیش فعالی کودکان

خدمات درمان بیش فعالی کودکان

تجربه از زبان مادر کودک بیش فعال

هنگامی که متوجه شدم فرزندم مبتلا به بیش فعالی است، نظرات زیادی درخصوص بیماری او شنیدم و همیشه فکر می‌کردم اطلاعاتی که به دست آوردم منطقی هستند. اما کم‌کم به این نتیجه رسیدم که اشتباه می‌کردم. تجربیات چندین ساله من به‌عنوان مادر یک کودک بیش‌فعال نشان می‌دهند، اگر نکات زیر را رعایت کنید، کودک شما نیازی به مصرف دارو نخواهد داشت:

تجربه یکی از مادرانی که کودک بیش‌فعال دارد

کودک باید ورزش کند

فرزند من صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شود، از طبقه بالای تخت دوطبقه‌اش به پایین می‌پرد. او بیشتر از کودکان دیگر قبل از ناهار ورزش می‌کند و همیشه به‌طور باورنکردنی‌ای فعال است. یک‌بار یکی از مربیان فرزندم از همسرم پرسیده بود: «او بعد از مهد کودک اصلاً خسته هست؟» و او پاسخ داده بود: «نه اما از تلاش شما ممنونم». او در سه سالگی تقریباٌ تمام روزهای تابستان را در حیاط پشتی با من می‌گذراند و شنا می‌کرد (منظور من شنا کردن زیر آب، روی آب، پریدن، شیرجه رفتن و غیره است). اگر احساس سرما می‌کرد از استخر بیرون می‌آمد و شروع به دویدن در حیاط می‌کرد تا گرم شود و دوباره شنا کند. او می‌توانست تمام روز را اسکی، دوچرخه‌سواری، اسکیت‌بازی و پیاده‌روی کند. او اکنون بزرگ‌تر شده است و در تعطیلات فوتبال بازی می‌کند. همچنین برای تفریح با اسکیت یا دوچرخه‌اش دور بلوک دور می‌زند. بله، ورزش به بیش فعالی کمک می‌کند. درواقع او خطر را دوست دارد و هر چه بیشتر ورزش می‌کند، فکر کردن برایش راحت‌تر می‌شود.

نباید کودک را در کلاس مجبور به نشستن کرد

پسر من برای توجه به کلاس و یادگیری درس نیاز به تحرک دارد. درواقع نشستن برای او سخت نیست، اما اگر او را وادار به نشستن کنید، هرگز از حرف زدن، شکلک درآوردن و سر و صدا کردن دست نمی‌کشد. او عاشق شوخی کردن است و هر چیزی که او را به خنده بیندازد، برای دیگران تعریف می‌کند. فرزند من حس شوخ‌طبعی خوبی دارد، اما رفتارهای او باعث حواس‌پرتی دیگران در کلاس می‌شوند

نباید به او فشار بیاورید نمرات بهتری کسب کند

کودک مبتلا به بیش فعالی با مصرف دارو نمرات بهتری کسب می‌کند. اما بهتر است برای کسب نمرات بیشتر به او فشار نیاورید.

به کودک غذای ناسالم ندهید

فرزند من در6 سالگی برای اولین بار در مهمانی نوشابه را امتحان کرد. ما غذاهای ارگانیک، غلات کامل و غذاهای کاملاً سالم می‌خوریم و او هنوز از دیوار راست بالا می‌رود. بنابراین بهتر است غذاهای ناسالم به کودک خود ندهید.

او را مجبور نکنید خوب رفتار کند

بعد از اینکه متوجه شدم پسرم بیش فعال است، سعی کردم رفتار منعطف‌تری داشته باشم. من به‌هیچ‌ عنوان او را مجبور نمی‌کنم خوب رفتار کند و سعی می‌کنم او را در موقعیت‌های خاص قرار ندهم. همچنین برای موقعیت‌هایی که خیلی کسل‌کننده هستند از قبل برنامه‌ریزی می‌کنم؛ زیرا افراد مبتلا به بیش فعالی از موقعیت‌های خسته‌کننده بیزار هستند و دچار آشفتگی می‌شوند.

معلم‌ها باید دلسوز باشند

معلم‌های دلسوز پسر من هیچوقت پیشنهاد نکردند از مصرف دارو برای بهبود عملکرد او در مدرسه استفاده کنم، بلکه با تلاش و توجه بیشتر به پیشرفت پسرم کمک کردند. آن‌ها از نقاط قوت او در جهت بهبود رفتارهایش استفاده می‌کردند و سعی در اصلاح رفتارهای او نداشتند.

والدین باید صبر و حوصله داشته باشند

کودکان مبتلا به بیش فعالی رفتارهای غیرقابل کنترل زیادی دارند و مصرف دارو به کنترل رفتارهای آن‌ها کمک می‌کند. اما توجه بیشتر به کودک و صبر و حوصله در مقابل رفتارهای او باعث می‌شوند کودک نیازی به دارو نداشته باشد. به‌علاوه برای آموزش موضوعات مختلف با کودک همراه شوید و با کمک بازی و خلاقیت به آموزش بپردازید. کودکان بیش فعال افرادی پرانرژی، فعال،‌ خلاق و هنرمند هستند. بنابراین سعی کنید استعدادهای آن‌ها را به سمت و سوی درست سوق بدهید.

مطالعه بیشتر: با کودک بیش فعال چگونه رفتار کنیم ؟

جمع بندی

تجربیات مادران کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی نشان می‌دهد که این چالش‌ها می‌تواند فشار زیادی به خانواده‌ها وارد کند، اما با حمایت‌های مناسب و مداخلات تخصصی، امکان مدیریت و بهبود وضعیت کودک وجود دارد. تیم توانبخشی راه کمال با ارائه برنامه‌های درمانی تخصصی و فردی، می‌تواند به مادران و خانواده‌ها در فرآیند مدیریت این اختلال کمک کند و کیفیت زندگی کودک را بهبود بخشد. اگر شما نیز به دنبال راهکارهای علمی و مؤثر برای حمایت از فرزند خود هستید، همین حالا با گروه توانبخشی راه کمال تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی بهره‌مند شوید.

خدمات توانبخشی کودکان

خدمات توانبخشی کودکان

منابع:

susanfitzell.com


مطالب مشابه

علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل
علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل

کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً در ارتباطات اجتماعی و تعامل با دیگران با چالش‌هایی مواجه هستند. در 18ماهگی، والدین باید توجه دقیقی به نحوه تعامل فرزندشان با اطرافیان داشته باشند. نشانه‌های رایجی که ممکن است در این سن ظاهر شوند عبارت‌اند از: فقدان تماس چشمی مؤثر، پاسخ محدود به نام، عدم علاقه به بازی‌های تعاملی و مشکلات در تقلید حرکات یا رفتارها

علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین
علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین

گزارش‌های موجود از سوی اسپکتروم نشان می‌دهند که سن 6سالگی برای کودکان مبتلا به اوتیسم نقطه عطف مهمی است؛ چرا که طبق مطالعه‌ای طولانی‌مدت، شدت ویژگی‌های اوتیسم در بسیاری از کودکان از سنین 3 تا 6 سالگی کاهش می‌یابند، ولی این پیشرفت معمولاً برای سه‌چهارم کودکان متوقف می‌شود.

علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین
علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین

تشخیص زودهنگام اوتیسم در کودکان 2 ساله نقشی حیاتی در بهبود نتایج بلندمدت دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که شناسایی و مداخله به‌موقع، به‌ویژه در دوران حساس رشد مغز، می‌تواند به توسعه مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و رفتاری کودک کمک چشمگیری کند.

درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی
درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی

گفتاردرمانی و کاردرمانی پایه‌های اصلی مدیریت اوتیسم محسوب می‌شوند. بااین‌حال، بسیاری از خانواده‌ها برای تکمیل این روش‌ها به سراغ درمان‌های طبیعی و سنتی مانند شاهدانه، داروهای گیاهی و ... می روند.

عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت
عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت

یکی از مواردی که افراد مبتلا به اوتیسم برای جبران ناراحتی‌ در هنگام برقراری ارتباط چشمی انجام می‌دهند، نگاه کردن به چیزی غیر از چهره دیگران در حین تعامل اجتماعی است. برای مثال دانش‌آموز مبتلا به اوتیسم در مدرسه می‌تواند هنگام نگاه کردن و ور رفتن با شیئی خاص، مانند اسباب‌بازی یا مداد بهتر روی درس تمرکز کند.

اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟
اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟

تیک‌ها، حرکات یا صداهای ناگهانی و سریعی هستند که کودک به‌طور مکرر و غیرارادی انجام می‌دهد. اگر کودک تیک حرکتی داشته باشد، ممکن است به‌طور مکرر پلک بزند یا شانه‌های خود را بارها و بارها بالا بیندازد. اگر تیک صوتی داشته باشد، احتمالاً به‌صورت ناخواسته صدای خرخر ایجاد می‌کند یا احساس نیاز به صاف کردن مداوم گلو دارد. تیک‌ها اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند.

اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟
اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟

هنگامی که کودک به وسواس فکری عملی مبتلا می‌شود، افکار وسواسی و رفتاری اجباری می‌توانند بسیار مکرر و شدید شوند و در زندگی روزمره و رشد طبیعی کودک اختلال ایجاد کنند.

همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن
همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن

اختلال انفجاری متناوب (IED) نوعی اختلال رفتاری است که با دوره‌های مکرر خشم و پرخاشگری شدید مشخص می‌شود. این فوران‌ها می‌توانند کلامی یا جسمی باشند و اغلب غیرقابل پیش بینی هستند.

همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن
همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن

هنگامی که مغز در درک ورودی بصری دریافتی مشکل داشته باشد، اطلاعات به‌درستی درک نشده و نمی‌توانند با سایر حواس ادغام شوند.توجه به این نکته بسیار مهم است که اختلال حس بینایی به مشکلات مربوط به بینایی اشاره ندارد. درواقع کودکی که ازنظر بینایی دید 20/20 کامل دارد، اگر با اختلال حس بینایی دست و پنجه نرم کند، همچنان در درک آنچه می‌بیند با مشکل مواجه می‌شود.

درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی
درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی

آسیب سر می تواند به خفیفی ضربه، کبودی (کوفتگی) یا بریدگی روی سر باشد. یا می تواند ضربه مغزی، بریدگی عمیق یا زخم باز، شکستگی استخوان جمجمه، خونریزی داخلی یا آسیب به مغز باشد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×