• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
بریس و اسپیلینت کودکان - انواع وسایل کمک درمانی و ارتز و پروتز

بریس و اسپیلینت کودکان - انواع وسایل کمک درمانی و ارتز و پروتز

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۴ دی ۱۴۰۲

اسپلینت، ارتز موقتی است که برای ثابت نگه داشتن بخش‌های مختلف بدن استفاده می‌شود. این ابزارها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع آسیب یا بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اسپلینت، ارتز موقتی است که برای ثابت نگه داشتن بخش‌های مختلف بدن استفاده می‌شود. این ابزارها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع آسیب یا بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطلب به بررسی اسپلینت‌ها، انواع، کاربردها و ... می‌پردازیم. با ما همراه باشید. 

 

اسپلینت چیست؟

 

اسپلینت چیست؟

اسپلینت (بریس یا ارتز) وسیله‌ای پزشکی است که بخشی از بدن شما را ثابت می‌کند و آن را در جای خود نگه می‌دارد. پزشک‌ها از اسپلینت برای محافظت و حمایت از بدن شما پس از آسیب یا برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌کنند. نوع بریس مورداستفاده و مدت‌زمان استفاده از آن، به‌ شدت آسیب بستگی دارند

 

انواع اسپلینت

پزشک از بریس برای بی‌حرکت کردن قسمت‌هایی از بدن که پس از آسیب نیاز به حمایت دارند، استفاده می‌کند. این قسمت‌ها عبارت‌اند از:

  • انگشتان
  • مچ دست
  • آرنج و ساعد
  • زانو
  • مچ پا و پا

پزشک نوع اسپلینت موردنیاز شما را تعیین می‌کند. او راهنمایی‌های لازم درخصوص خرید و استفاده از ارتز را در اختیار شما قرار می‌دهد. 

رایج‌ترین انواع اسپلینت‌ها در ادامه توضیح داده شده‌اند:

 

رایج‌ترین انواع اسپلینت‌ها

 

  • اسپلینت استاتیک: این بریس‌ها قسمتی از بدن شما را کاملاً ثابت نگه می‌دارند. در حین استفاده از این ارتز اصلاً نمی‌توانید آن قسمت از بدن خود را حرکت دهید.
  • اسپلینت استاتیک پیشرونده: این نوع اسپلینت به شما اجازه حرکت نمی‌دهد، اما قابل‌تنظیم است. پزشک در ابتدا بریس را تنظیم می‌کند و در طول بهبودی موقعیت آن را تغییر می‌دهد.
  • اسپلینت پویا: در هنگام استفاده از اسپلینت پویا، می‌توانید قسمت آتل‌شده بدن خود را حرکت دهید، اما حرکت باید به اندازه باشد که مورد تأیید پزشک قرار گیرد. 

 

برای چه بیماری‌هایی کاربرد دارد ؟

پزشکان از ارتز برای درمان برخی از شایع‌ترین آسیب‌ها استفاده می‌کنند. این آسیب‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

  • رگ‌به‌رگ شدن
  • کشیدگی‌های عضلانی
  • آسیب‌های تاندون یا رباط
  • برخی از انواع شکستگی‌های استخوان
  • دررفتگی‌ها

ممکن است برای درمان برخی از بیماری‌هایی که بر مغز، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و مفاصل شما تأثیر می‌گذارند، نیاز به استفاده از اسپلینت داشته باشید. این بیماری‌ها در ادامه ذکر شده‌اند:

  • نوروپاتی محیطی (زمانی ایجاد می‌شود که اعصاب اندام‌های بدن آسیب می‌بینند)
  • آرتروز 
  • بیماری‌هایی که مفاصل شما را ضعیف یا شل می‌کنند (مانند سندروم بیش‌‌حرکتی مفاصل «در این بیماری، مفاصل بیش‌ازحد معمول خم می‌شوند» یا سندروم اهلرز-دانلوس «این سندروم، بیماری ارثی‌ای است که بر بافت‌های همبند بدن تأثیر می‌گذارد»)
  • بیماری‌های عصبی (ازجمله ام‌اس، اسپینا بیفیدا «شکاف مادرزاد مهره‌ها» و فلج مغزی)

ممکن است بعد از انواع خاصی از جراحی‌های ارتوپدی نیز به استفاده از ارتز نیاز داشته باشید.

 حتما بخوانید: فلج مغزی در کودکان چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اسپلینت چگونه کار می‌کند؟

بریس بخشی از بدن شما را در موقعیتی خاص نگه می‌دارد و باعث بی‌حرکتی آن قسمت می‌شود. اسپلینت از موادی سفت و سخت مانند فلز یا پلاستیک ساخته شده است و معمولاً دارای بالشتکی از فوم یا پارچه برای جلوگیری از زخم‌های ناشی از فشار در هنگام پوشیدن است.

 

اسپلینت چگونه کار می‌کند؟

 

مزایای استفاده

پوشیدن و درآوردن ارتز نسبت به سایر اشکال بی‌حرکت آتل (مانند گچ) آسان‌تر است. اسپلینت‌ها همچنین قابل‌ تنظیم هستند و می‌توان از تسمه‌ها یا نوارهای پارچه‌ای برای تنظیم آن‌ها استفاده کرد. تنظیم آن‌ها به‌ویژه در صورتی مفید است که بلافاصله پس از آسیب‌دیدگی ورم داشته باشید.

اسپلینت‌ها معمولاً از سایر اشکال آتل‌ها کوچک‌تر هستند و فضای کمتری را نسبت به آتل‌های گچی اشغال می‌کنند. بنابراین انجام کارهای روزمره را کمی آسان‌تر می‌کنند. به‌علاوه پس از مشورت با پزشک می‌توانید در طول حمام کردن ارتز را باز کنید. 

 

تا چه زمانی باید از اسپلینت استفاده کنم؟

مدت‌ زمان استفاده از بریس به آسیب اصلی یا وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. افرادی که پس از آسیب‌دیدگی بهبود می‌یابند معمولاً باید برای چند هفته از اسپلینت استفاده کنند، اما در برخی موارد بیمار به مدت یک ماه یا بیشتر به بریس نیاز دارد. اگر بیمار مبتلا به بیماری‌ای مزمن باشد، ممکن است به استفاده از اسپلینت برای مدتی طولانی‌تر (شاید تا پایان عمر) نیاز داشته باشد. پزشک مدت زمان استفاده از ارتز را به شما می‌گوید. 

درخصوص استفاده از بریس در موقعیت‌های مختلف مانند زمان ورزش یا فیزیوتراپی با پزشک مشورت کنید. در برخی موارد عدم پوشیدن اسپلینت در طول ورزش مشکلی ایجاد نمی‌کند. 

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید:

  • درد شدید
  • تورمی که در حال بدتر شدن است
  • تغییر رنگ یا کبودی
  • احساس مور مور شدن
  • بی‌حسی
  • ناتوانی در تکان دادن انگشتان دست یا پا

 

کلام پایانی

اسپلینت‌ها،‌ ابزارهایی کمکی هستند که برای ثابت نگه داشتن موقتی بخش آسیب‌دیده بدن استفاده می‌شوند. ارتزها با بی‌حرکت کردن استخوان و مفاصل موجب کاهش درد اندام‌ها و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر می‌شوند. متخصصان گروه توانبخشی راه کمال پس از مشاهده وضعیت بیمار و ساخت ارتز، روش‌های استفاده از آن و مدت زمان استفاده را برای بیمار توضیح می‌دهند. بنابراین اگر دچار آسیب شده‌اید و نیاز به استفاده از اسپلینت دارید، به مرکز ما مراجعه کرده و از خدمات کادر درمانی ما استفاده کنید. 

 

 

منابع

my.clevelandclinic.org

 

مطالب مشابه

علائم بیش فعالی در کودکان - راهنمای سنین مختلف
علائم بیش فعالی در کودکان - راهنمای سنین مختلف

علائم بیش فعالی در کودکان مختلف،‌ متفاوت هستند. علائم بیش فعالی معمولاً در سنین پایین (در سنین مدرسه) ظاهر می‌شوند. اما ممکن است خیلی زودتر متوجه آن‌ها شوید. برخی از کودکان در سنین 2 یا 3 سالگی به بیش فعالی مبتلا شده‌اند.

اختلال یادگیری ریاضی (دیسکلکولیا) - تشخیص و نحوه درمان
اختلال یادگیری ریاضی (دیسکلکولیا) - تشخیص و نحوه درمان

اختلال یادگیری ریاضی یا دیسکالکولیا،‌ نوعی اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در انجام محاسبات ریاضی تأثیر می‌گذارد. این اختلال بیشتر در کودکان دیده می‌شود اما بزرگسالان نیز ممکن است مبتلا به دیسکالکولیا شوند.

انواع اختلالات گفتاری و زبانی در کودکان - علت، علائم، نحوه تشخیص و درمان
انواع اختلالات گفتاری و زبانی در کودکان - علت، علائم، نحوه تشخیص و درمان

اختلالات گفتار و زبان کودکان باعث می‌شود بیان برخی از لغات و صداها برای کودک دشوار باشد. در این حالت فهمیدن جملات او سخت می‌شود. این اختلال در برقراری ارتباط و انجام فعالیت‌های روزمره تأثیرگذار است.

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر
جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر

پژوهش‌های نوین در حوزه درمان اوتیسم به تولید داروهای جدید AB-2004 ، بالواپتان، سورامین، نیسر‌ویمب منجر شده است که هدف آنهاکاهش علائم رفتاری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم است.

کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی
کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی

کاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌تواند به بهبود هماهنگی عضلات و مفاصل کمک کند؛ مشکلاتی که می‌توانند انجام فعالیت‌های روزانه مانند خوردن، مسواک زدن و حمام کردن را دشوار سازند.

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی
درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان غیرجراحی پای پرانتزی در کودکان ، استفاده از بریس‌های ارتوپدی است. بریس‌ها به عنوان یک ابزار اصلاحی، به پاهای کودک بسته می‌شوند و با ایجاد فشار کنترل شده، به تدریج به صاف کردن زانوها و مچ پاها کمک می‌کنند.

حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها
حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها

اختلالات سیستم وستیبولار شامل چندین بیماری است که بر حس تعادل تأثیر می‌گذارد. این اختلالات بیشتر بر اندام‌های دهلیزی در گوش داخلی تأثیر می‌گذارند، اما مشکلات سیستم عصبی مرکزی نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تعادلی شوند. رایج‌ترین علامت این اختلال سرگیجه است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×