• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
آیا کودکان اوتیسم با بزرگ شدن خوب می‌شوند؟

آیا کودکان اوتیسم با بزرگ شدن خوب می‌شوند؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۲

اوتیسم یک بیماری مادام العمر است. خوب شدن اتیسم با افزایش سن نتیجه ای نیست که معمولاً گزارش شود، اما مواردی وجود دارد که علائم با بزرگتر شدن از بین می روند.

 علائم اوتیسم چگونه می توانند در طول زمان تغییر کنند؟

به طور معمول، اوتیسم دائمی است، اگرچه مواردی وجود دارد که افراد با بزرگتر شدن از آن خلاص می شوند یا برطرف می شود. با توجه به آنچه گفته شد، علائم اوتیسم می توانند با افزایش سن تغییر کنند و تغییرنیز می کند.

چگونگی تغییر علائم به تجربه خاص هر فرد از اوتیسم و ​​مداخله بالینی بستگی دارد. مداخله درمانی اولیه می تواند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه علائم خود را بهبود بخشند و مهارت های عملکردی بیشتری را توسعه دهند.

 

آیا اتیسم کودکان با بزرگتر شدن خوب می شود؟

بسیاری از والدین به وضوح امیدوارند که علائم کودکشان با بزرگتر شدن از بین برود. تشخیص اوتیسم می تواند برای والدین ویرانگر باشد و ممکن است آنها را به این فکر ببرد که آیا فرزند مبتلا به اوتیسم آنها می تواند "عادی" بزرگ شود و زندگی عادی و رضایت بخشی داشته باشد.

طبق گفته کلینیک کلیولند، اوتیسم یک بیماری مادام العمر است. خوب شدن اتیسم با افزایش سن نتیجه ای نیست که معمولاً گزارش شود، اما مواردی وجود دارد که علائم از بین می روند.

اینکه یک کودک اوتیستیک می تواند «طبیعی» شود به عوامل مختلفی از جمله شدت علائم، عوامل احتمالی کمک کننده، بیماری های همزمان، مداخله زودهنگام و درمان جامع و شرایط خاص کودک بستگی دارد.

 

 

آیا اوتیسم درمان می‌شود؟

آیا اوتیسم از بین می رود؟ آیا می توان آن را درمان کرد؟

هنوز هیچ نشانه ای مبنی بر درمان اوتیسم وجود ندارد. همچنین اتیسم اختلالی نیست که به طور معمول خود به خود ناپدید شود. از آنجایی که اوتیسم به عنوان یک اختلال دائمی در نظر گرفته می شود، درمان جامع، آینده بهتری را فراهم می کند.

تشخیص زودهنگام و مداخله درمانی جامع منجر به بهترین حالت بهبودی برای کودکان اوتیسم می شود.


گاهی‌اوقات، داستان‌هایی درخصوص درمان اوتیسم با کمک تغییر رژیم غذایی،‌ رفتاردرمانی و ... می‌شنوید. باید به این نکته توجه داشته باشید که بهبود علائم اوتیسم امکان‌پذیر است، اما درمان قطعی آن ممکن نیست. 

به عبارت دیگر، علائم اوتیسم در ابتدای زندگی بروز پیدا می‌کنند و در طول زندگی ادامه می‌یابند. در برخی موارد بزرگسالان قادر به کنترل و مخفی کردن علائم خود در موقعیت‌های خاص هستند. اما درمان اوتیسم با افزایش سن امکان‌پذیر نیست. اگر علائم اوتیسم در سنین بالا از بین بروند به این معنا است که در ابتدا این بیماری به‌درستی تشخیص داده نشده است. روش های درمان اتیسم متفاوت هستند و برای درمان باید گزینه های مختلف را امتحان کنید.

 

آیا اوتیسم درمان می‌شود؟ 

 

ممکن است تشخیص اشتباه داده شود


در برخی موارد، پزشک اوتیسم اشتباه تشخیص می‌دهد و به‌دلیل رفتارها و علائمی که با معیارهای اوتیسم مطابقت دارند، این بیماری را به کودک نسبت می‌دهد. اما به سایر مشکلات زیربنایی و اصلی توجه نمی‌کند. همان‌طور که ‌می‌دانید بسیاری از علائم اوتیسم با علائم سایر بیماری‌های مرتبط مشترک هستند. به‌علاوه برخی از علائم اوتیسم ناشی از مشکلاتی فیزیکی هستند که می‌توان آن‌ها را برطرف کرد. در ادامه به بررسی این مشکلات فیزیکی می‌پردازیم: 

  • تأخیر یا اختلال در گفتار، یکی از علائم اوتیسم است و می‌تواند ناشی از مشکلات بسیاری از آپراکسی گفتار (اختلال عصبی) گرفته تا کم شنوایی باشد.
  • چالش‌های حسی می‌توانند منجر به رفتارهایی مشابه اوتیسم شوند.
  • برخی از رفتارهای مشابه اوتیسم می‌توانند ناشی از آلرژی، سموم یا عدم تحمل غذایی باشند. به‌عنوان مثال، اگر کودک نسبت به کازئین یا گلوتن حساسیت داشته باشد، حذف آن ماده از رژیم غذایی باعث بهبود رفتارهای او می‌شود.
  • گاهی‌اوقات نسبت دادن اختلال اوتیسم به کودک اشتباه بوده و تشخیص درست اختلال وسواس فکری-اجباری، اضطراب اجتماعی یا اختلال یادگیری غیرکلامی است.

بهبود علائم اوتیسم با کمک روش‌های درمانی

مداخلات اولیه به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کنند مهارت‌های زندگی و اجتماعی را کسب کنند. برخی از کودکان با کمک این مداخلات پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای نشان می‌دهند.

متخصصان معمولاً داستان‌هایی درخصوص کودکانی تعریف می‌کنند که اوتیسم شدید داشته‌اند، اما به‌مرور زمان بهبود یافته‌اند و مهارت‌های قابل‌توجهی را فراگرفته‌اند. واقعیت این است که اگر علائم اوتیسم با گذشت زمان در کودکی بهبود پیدا کنند، به معنی بهبودی اوتیسم نیست. بلکه احتمالاً کودک مبتلا به بیماری‌ مشابهی با اوتیسم بوده و آن بیماری درمان شده یا روش‌هایی را برای پنهان کردن علائم خود آموخته است. 

درمان کودک باید در اسرع وقت، به‌طور ایده‌آل در 3سالگی کودک شروع شود؛‌ زیرا هر چه سن بیمار کمتر باشد، مغز انعطاف‌پذیری بیشتری دارد. یعنی مغز به‌راحتی می‌تواند ارتباطات جدید ایجاد کند و ظرفیت بیشتری برای رشد دارد.

در ادامه به توضیح روش‌های درمانی مختلف برای بهبود علائم اوتیسم می‌پردازیم:

 

 بهبود علائم اوتیسم با کمک روش‌های درمانی

 

  • گفتار و زبان‌درمانی: گفتاردرمانی برای بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم مفید است. این روش درمانی به پشتیبانی از بیمار در موقعیت‌های اجتماعی،‌ تفسیر زبان بدن یا درک اصطلاحات کمک می‌کند. 
  • کاردرمانی: هدف کاردرمانی تقویت مهارت‌های ضروری زندگی، مانند توانایی لباس پوشیدن، غذا خوردن و حمام کردن به‌طور مستقل است. از طرف دیگر، کاردرمانی بر بهبود توانایی‌های حرکتی ظریف مانند نوشتن، رنگ‌آمیزی و استفاده از قیچی نیز تمرکز می‌کند.
  • درمان یکپارچگی حسی: این نوع درمان با هدف کمک به افراد مبتلا به اوتیسم برای مدیریت هرگونه حساسیت حسی‌ای که ممکن است تجربه کنند، انجام می‌شود. به‌عنوان مثال، صداهای بلند یا صدای مکان‌های شلوغ احتمالا‌ً برای فرد مبتلا به اوتیسم خسته‌کننده است. درمان یکپارچگی حسی به افراد کمک می‌کند تا برای تجربیات حسی دشوار راه‌حل‌هایی پیدا کنند.
  • بازی‌درمانی: بازی‌درمانی می‌تواند به کودکان کمک کند مهارت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط را ازطریق بازی بیاموزند. همچنین می‌تواند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند. 
  • تحلیل رفتار کاربردی (ABA): تحلیل رفتار کاربردی،‌ رویکردی درمانی است که هدف آن تغییر رفتار افراد مبتلا به اوتیسم است تا بیشتر شبیه همسالان خود شوند. این روش درمانی بر آموزش رفتارهای خاص ازطریق مجموعه‌ای از پاداش‌ها و نتایج تمرکز دارد. 

مطالعه بیشتر: اختلال حسی در کودک اتیسم چیست و چگونه درمان می‌شود؟

خدمات گروه توانبخشی راه کمال برای کودکان اوتیسم

اختلال اوتیسم، اختلالی عصبی‌رشدی است که باعث ایجاد علائم متفاوتی در افراد مختلف می‌شود. اما به‌طور کلی این اختلال بر ایجاد روابط و برقراری ارتباط تأثیر به‌سزایی دارد. بررسی‌های مختلف نشان می‌دهند اختلال اوتیسم درمان خاصی ندارد و درمان‌های مختلف باعث بهبود علائم بیماری می‌شوند. یکی از خدمات گروه توانبخشی راه کمال رسیدگی به کودکان مبتلا به اوتیسم است. متخصصان این مرکز با مطالعه روش‌های درمانی مختلف به کودک شما کمک می‌کنند راحت‌تر با بیماری خود کنار بیاید. آن‌ها همچنین راهکارهایی برای کسب مهارت‌های ارتباطی ارائه می‌کنند. بنابراین اگر کودک دلبند شما مبتلا به اوتیسم است، به ما مراجعه کنید و از خدمات کادر درمانی مجموعه ما بهره‌مند شوید. 

 

منابع

drakeinstitute.com

verywellhealth.com


مطالب مشابه

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر
جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر

پژوهش‌های نوین در حوزه درمان اوتیسم به تولید داروهای جدید AB-2004 ، بالواپتان، سورامین، نیسر‌ویمب منجر شده است که هدف آنهاکاهش علائم رفتاری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم است.

کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی
کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی

کاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌تواند به بهبود هماهنگی عضلات و مفاصل کمک کند؛ مشکلاتی که می‌توانند انجام فعالیت‌های روزانه مانند خوردن، مسواک زدن و حمام کردن را دشوار سازند.

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی
درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان غیرجراحی پای پرانتزی در کودکان ، استفاده از بریس‌های ارتوپدی است. بریس‌ها به عنوان یک ابزار اصلاحی، به پاهای کودک بسته می‌شوند و با ایجاد فشار کنترل شده، به تدریج به صاف کردن زانوها و مچ پاها کمک می‌کنند.

حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها
حس وستیبولار یا تعادل چیست؟ علائم اختلالات و نحوه درمان آنها

اختلالات سیستم وستیبولار شامل چندین بیماری است که بر حس تعادل تأثیر می‌گذارد. این اختلالات بیشتر بر اندام‌های دهلیزی در گوش داخلی تأثیر می‌گذارند، اما مشکلات سیستم عصبی مرکزی نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تعادلی شوند. رایج‌ترین علامت این اختلال سرگیجه است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×