• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
بازی درمانی کودکان بیش فعال و آموزش 7 تکنیک کاربردی

بازی درمانی کودکان بیش فعال و آموزش 7 تکنیک کاربردی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۱۷ مهر ۱۴۰۳

بازی درمانی یکی از روش‌های درمانی جایگزین برای درمان بیش فعالی است. می‌توان از زمان بازی برای برقراری ارتباط، یادگیری، ایجاد اطمینان خاطر، آرامش و بهبود عزت‌نفس کودکان استفاده کرد.

 

بازی درمانی یکی از روش‌های درمانی جایگزین برای درمان علائم بیماری کمبود توجه و بیش فعالی و اختلالات خلقی و اضطرابی است. روانپزشکان و روانشناسان کودک معتقدند می‌توان از زمان بازی برای برقراری ارتباط، یادگیری، ایجاد اطمینان خاطر، آرامش و بهبود عزت‌نفس کودکان استفاده کرد. زمانی که گفتمان معنادار ممکن نیست، کودکان بسیار خردسال ازطریق بازی به بیان احساسات خود می‌پردازند. بازی روشی غیرمستقیم برای درمانگران برای بازآفرینی ادراکات، شناخت‌ها و رفتارهای کودکان است.  کارول بردی، دکترای روانشناسی کودک می گوید: «کودکان از طریق بازی به صورت استعاری ارتباط برقرار می کنند. به عنوان یک ابزار درمانی، می توان گفت بازی درمانی مانند دادن قرصی شیرین به جای قرص تلخ است.»

 

بازی درمانی چطور به کودکان بیش فعال کمک می کند؟

بر اساس تحقیقات، بازی درمانی تغییرات مثبت زیادی در کودکان مبتلا به بیش فعالی ایجاد می‌کند. در بسیاری از موارد، کودک با تردید شروع به بازی می‌کند و کمتر به برقراری ارتباط می‌پردازد. اما به‌مرور زمان اعتماد کودک به بازی افزایش می‌یابد و خلاقیت بیشتری از خود نشان می‌دهد. در ادامه به توضیح فواید بازی درمانی می‌پردازیم:

 

فواید بازی‌درمانی برای کودکان بیش‌فعال

 

  • بهبود مهارت‌های اجتماعی: بازی درمانی محیطی امن فراهم می‌کند که در آن کودکان بیش فعال می‌توانند مهارت‌های اجتماعی خود را توسعه دهند و آن‌ها را بهبود بخشند. بازی‌های گروهی به آن‌ها یاد می‌دهند چطور در فعالیت‌های گروهی مشارکت داشته باشند، به‌شکل یک تیم کار کنند، مشکلات را حل کنند و به‌طور مؤثر با همسالان خود ارتباط برقرار کنند. کودکان بیش فعال با تمرین این مهارت‌های اجتماعی ضروری می‌توانند روابط خود را با دیگران بهبود بخشند.
  • تقویت روابط بین‌فردی: جلسات بازی گروهی به کودکان بیش فعال اجازه می‌دهند تا با همسالان خود ارتباط برقرار کرده و روابط بین‌فردی مثبتی ایجاد کنند. بازی گروهی باعث می‌شود کودکان دوست پیدا کنند، تجربیات خود را با هم به اشتراک بگذارند و احساس کنند مورد قبول و درک دیگران قرار گرفته‌اند. این تعاملات اجتماعی مثبت به رفاه عاطفی آن‌ها کمک کرده و محیطی حمایتی برای رشد آن‌ها ایجاد می‌کند.
  • کسب مهارت‌های مشارکتی: بازی درمانی، کودکان بیش فعال را تشویق به همکاری می‌کند. کودکان با شرکت در بازی‌های گروهی، یاد می‌گیرند با هم کار کنند، به تقسیم مسئولیت‌ها بپردازند و به اهداف مشترک دست یابند. همکاری در بازی همچنین باعث رشد مهارت‌هایی مانند گوش دادن، احترام به نظرات دیگران و یافتن راه‌حل‌های جمعی می‌شود.
  • بیان و مدیریت احساسات: بازی، فضای امنی برای کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی فراهم می‌کند تا احساسات خود را بیان و مدیریت کنند. آن‌ها می‌توانند ازطریق بازی، احساسات مختلف را کشف کنند و یاد بگیرند که آن‌ها را به‌درستی تشخیص دهند و مدیریت کنند. به‌عنوان مثال، کودکان می‌توانند ازطریق ایفای نقش، موقعیت‌هایی را شبیه‌سازی کرده که به آن‌ها اجازه می‌دهند احساسات خود را بیان کنند و راهبردهایی برای تنظیم آن‌ها بیابند.
  • کاهش استرس و اضطراب: بازی می‌تواند نوعی آرامش و سرگرمی برای کودکان مبتلا به کمبود توجه و بیش فعالی باشد. کودکان می‌توانند با درگیر شدن در فعالیت‌های لذت‌بخش بازی، سطح استرس خود را کاهش دهند و اضطراب را از بین ببرند. بازی‌درمانی همچنین می‌تواند استراتژی‌های خاصی مانند تکنیک‌های تنفس و تمرین‌های آرامش‌بخش را برای مدیریت استرس و اضطراب ارائه دهد. این ابزارها می‌توانند در زندگی روزمره آن‌ها (به‌ویژه در مدرسه که با ارزیابی‌ها یا تعاملات اجتماعی شدید مواجه می‌شوند) برای مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا مفید باشند.
  • بهبود توجه و تمرکز: بازی می‌تواند ابزار مؤثری برای بهبود توجه و تمرکز در کودکان بیش‌فعال باشد. فعالیت‌های چالش‌برانگیز و جذاب بازی نیاز به تمرکز ذهنی دارند. این فعالیت‌ها به کودکان کمک می‌کنند توانایی تمرکز بر روی یک کار مشخص را توسعه دهند. همچنین بازی‌های شناختی یا ذهنی باعث می‌شوند کودکان بیش فعال کمتر درمعرض حواس‌پرتی قرار بگیرند. به‌علاوه در برخی از بازی‌ها کودک یاد می‌گیرد به مدیریت زمان بپردازد و توانایی خود را برای تمرکز بر روی فعالیتی خاص در زمانی مشخص بهبود بخشد.
  • توسعه مهارت‌های شناختی: بازی درمانی فرصت‌های زیادی برای توسعه مهارت‌های شناختی در کودکان بیش فعال فراهم می‌کند. بازی‌های منطقی، معماها، پازل‌ها و بازی‌های حافظه، مهارت‌های حل مسئله، استدلال منطقی، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی، کودکان را به چالش می‌کشند. این فعالیت‌ها مغز آن‌ها را تحریک می‌کنند و باعث رشد عملکردهای اجرایی و تقویت عملکرد تحصیلی آن‌ها می‌شوند. علاوه بر این، بازی با پرورش خلاقیت و تخیل، می‌تواند به کودکان بیش‌فعال کمک کند تا مهارت‌های تفکر واگرا (روشی از تفکر که با استفاده از آن به بررسی تعداد زیادی از راه‌حل‌های ممکن می‌پردازیم)، تفکر انتقادی و حل خلاقانه مسائل را توسعه دهند.
  • تشویق خلاقیت و تخیل: بازی، خلاقیت و تخیل را در کودکان بیش فعال تحریک می‌کند. آن‌ها با درگیر شدن در نقش‌آفرینی، فعالیت‌های هنری یا بازی‌های ساخت‌وساز، توانایی خود را برای تفکر خلاق، خلق ایده‌های بدیع و کشف احتمالات جدید توسعه می‌دهند. خلاقیت، انعطاف‌پذیری ذهنی و توانایی آن‌ها را برای یافتن راه‌حل‌های خلاقانه تقویت می‌کند.
  • مدیریت تکانشگری: بازی درمانی می‌تواند ابزارهایی را برای کاهش تکانشگری در اختیار کودک قرار دهد. کار‌درمانگر اسباب‌بازی‌هایی به کودک می‌دهد تا رفتارهای تکانشی او را بررسی کند. کودک با کمک اسباب‌بازی‌ها تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارد و تکانشگری را بروز می‌دهد. کاردرمانگر به کودک کمک می‌کند قبل از انجام فعالیتی خاص،‌ بیشتر فکر کند.

 

تکنیک‌های بازی درمانی برای استفاده در منزل

والدین باید در طول بازی از خواسته های فرزندان خود پیروی کنند. برای کودک مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی که نیازمند تقویت توانایی تمرکز است، از نمایش عروسکی یا بازی با حیوانات استفاده کنید. اجازه دهید کودک به شما بگوید چه کاری می‌خواهد انجام دهد. بگذارید مشتاقانه بازی کند و نگران رضایت شما از بازی نباشد. کودک باید در طول بازی رهبر باشد و اگر حواس او پرت شد، به‌آرامی او را به سمت بازی سوق دهید. در ادامه تکنیک‌هایی که می‌توانید به‌صورت بازی‌درمانی در منزل استفاده کنید، ذکر شده‌اند:‌

 حتما بخوانید: درمان بیش فعالی در کودکان

تکنیک‌های بازی‌درمانی برای استفاده در منزل

 

تحرک

روز خود را با ورزش و تحرک شروع کنید. کودک خود را بیرون ببرید، با او بدوید،‌ دوچرخه‌سواری کنید و کارهای لذت‌بخش انجام دهید. سپس به منزل بازگردید و او را حمام کنید. این فعالیت‌ها باعث کاهش بی‌قراری کودک می‌شوند.  

 

خلاقیت

یکی دیگر از راه‌های عالی برای هدایت انرژی فرزندتان، تشویق او به خلاقیت است. این کار می‌تواند به‌معنای نقاشی، طراحی، بازی با لگوها، مجسمه‌سازی یا حتی داستان‌سازی باشد. اجازه دهید تخیل فرزندتان فعال شود و ببینید چه چیزی به ذهنش می‌رسد.

بیان خلاق برای بسیاری از بیماری‌ها ازجمله کمبود توجه و بیش فعالی مفید است. هنرهای بیانی به کودک کمک می‌کنند چندین مهارت ازقبیل تمرکز، ارتباط و مهارت‌های حل مسئله را تمرین کرده و آن‌ها را تقویت کند. همچنین می‌توانند برای ایجاد خودآگاهی و کاهش سطح استرس مفید باشند.

 

سازمان‌دهی

بسیاری از کودکان مبتلا به بیش‌فعالی مشکل سازمان‌دهی دارند، اما اگر این کار را به‌صورت بازی جذابی طراحی کنید، به‌عنوان یک فعالیت سرگرم‌کننده در نظر گرفته می‌شود. برای مرتب و منظم کردن وسایل کودک، مسابقه‌ای طراحی کنید تا ببینید چه کسی سریع‌تر می‌تواند فعالیت را به اتمام برساند.

 

ماجراجویی

ماجراجویی‌های مختلف مانند شکار، ماهی‌گیری و طبیعت‌گردی به آزادسازی انرژی اضافی کودک منجر می‌شوند. سعی کنید در طول ماجراجویی از فعالیت‌های سرگرم‌کننده‌ای استفاده کنید که باعث کسالت کودک نشوند.

 

بازی

بازی‌ها روشی عالی برای کمک به کودکان مبتلا به بیش فعالی هستند. از بازی‌های مختلف مانند پازل‌ها، موسیقی، بازی‌های حافظه،‌ توپ‌بازی، والیبال و ... کمک بگیرید.

 

آشپزی

آشپزی فعالیتی عالی برای کودکان مبتلا به بیش فعالی است؛ زیرا حواس مختلفی را شامل می‌شود. به‌علاوه، آشپزی راهی سرگرم‌کننده برای برقراری ارتباط با فرزندتان و آموزش مهارت‌های زندگی به او است. آشپزی را با دستورالعمل‌های ساده شروع کنید. همچنین از مسابقات یا بازی‌های مختلف برای آموزش آن استفاده کنید.

 

تماشای ستارگان

تماشای ستارگان فعالیتی آرامش‌بخش است که می‌تواند برای کودکان در هر سنی سرگرم‌کننده باشد. این فعالیت راهی عالی برای گذراندن وقت با فرزندتان و آموزش نکات علمی به او است. طبق تحقیقات، طبیعت‌گردی بر سلامت روان کودکان ازجمله کودکان مبتلا به بیش فعالی تأثیر مثبت می‌گذارد.

 

بازی ها و فعالیت‌های مناسب برای کودکان بیش فعال

فعالیت‌های زیادی وجود دارند که راه‌های خوبی برای مصرف انرژی در کودکان بیش‌فعال هستند و به آن‌ها کمک می‌کنند از تفاوت‌های نورولوژیک خود استفاده کرده و با همسالان خود رقابت کنند. در ادامه به توضیح فعالیت‌های مناسب کودکان بیش فعال می‌پردازیم:

 

فعالیت‌های مناسب برای کودکان بیش‌فعال

 

شنا

شنا به‌عنوان فعالیتی آرامش‌بخش در نظر گرفته می‌شود. این ورزش به شکل‌های مختلف می‌تواند به کودکان بیش فعال کمک کند. در ادامه برخی از مزایای شنا کردن را برای کودکان بیش فعال توضیح می‌دهیم:

  • به سوزاندن انرژی اضافی کودکان بیش فعال کمک می‌کند.
  • نیاز به دارو را کاهش می‌دهد.
  • فعالیتی بسیار ساختاریافته و تکراری است. ماهیت تمرینات شنا به کودکان مبتلا به بیش فعالی کمک می‌کند تا روی مجموعه‌ای از حرکات یا وظایف ساده متمرکز شوند.
  • باعث تحریک حسی می‌شود. صداها، بوها و احساس لامسه به روش‌های مختلف به ورزش مغز کمک می‌کنند و باعث کاهش مشکلات کودکان مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه می‌شوند.

 

هنرهای رزمی

کودکان بیش فعال اغلب افرادی نامنظم هستند اما این امر معمولاً به‌دلیل انرژی بیش‌ازحد و مشکل در عملکرد اجرایی است.

درحالی‌که بسیاری از کودکان بیش فعال در طول بازی‌های گروهی دچار درگیری می‌شوند و حتی از قوانین بازی پیروی نمی‌کنند، در بازی‌های انفرادی که بر روی حرکات پیچیده تمرکز دارند،‌ به‌خوبی پیشرفت می‌کنند.

در ادامه برخی از مزایای هنرهای رزمی برای کودکان بیش فعال ذکر شده‌اند:

  • کلاس‌های هنرهای رزمی اغلب با سرعتی سریع و با دستورالعمل‌های کوتاه و ساده برای هر مجموعه از حرکات طراحی می‌شوند.
  • مسیرهای عصبی جدیدی را در مغز ایجاد می‌کنند. این مسئله باعث بهبود تمرکز و تنظیم عاطفی می‌شود.
  • اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس را افزایش می‌دهند.
  • مهارت‌های حرکتی کودک بیش فعال را تقویت می‌کنند و باعث افزایش تمرکز و نظم ذهنی او می‌شوند.

 

مدیتیشن و یوگا

کودکان مبتلا به بیش‌فعالی با اضطراب دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اضطراب را می‌توان انرژی روانیِ اضافیِ درونی تعریف کرد. کودک مبتلا به بیش فعالی ممکن است در مقابل افکار بیش فعال یا محرک‌های حسی، دچار اضطراب شود.

مدیتیشن و یوگا به کودک بیش فعال کمک می‌کنند کنترل بهتری بر افکار مزاحم داشته باشد و به ‌سلامت روانی دست پیدا کند.

در ادامه به مزایای مدیتیشن و یوگا اشاره می‌کنیم:

  • کنترل توجه را تقویت می‌کند.
  • مدیتیشن باعث ضخیم شدن کورتکس جلوی پیشانی می‌شود. این بخش، قسمتی از مغز انسان است که با توجه، برنامه‌ریزی و کنترل تکانه مرتبط است. مدیتیشن به تقویت توانایی تمرکز کودک بیش فعال کمک می‌کند.
  • مدیتیشن و یوگا باعث افزایش سطح دوپامین در مغز می‌شوند. دوپامین باعث ایجاد احساس خوب می‌شود و کمبود آن در بسیاری از بیمار‌ی‌های عصبی مانند بیش فعالی و اوتیسم به‌وضوح مشاهده می‌شود. عدم جایگزینی دوپامین باعث می‌شود کودکان بیش فعال بیشتر درمعرض خطر مشکلات سلامت روانی مادام‌العمر مانند اضطراب عمومی و افسردگی بالینی قرار بگیرند.

 

موسیقی و رقص

بیشتر مردم ارتباط عاطفی قوی‌ای با موسیقی دارند. موسیقی در رقص یا یادگیری ساز می‌تواند به کودکان مبتلا به بیش فعالی کمک کند موانع تمرکز خود را برطرف کرده و یاد بگیرند در فعالیت‌های مثبت شرکت کنند. درحالی‌که برخی از کودکان بیش فعال نواختن ساز را به‌خوبی یاد می‌گیرند، برخی دیگر رقص را بهتر می‌آموزند.

 

طبیعت‌گردی

تحقیقات نشان می‌دهند انجام فعالیت‌های بدنی در محیط‌های طبیعی، مانند جنگل، می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر سلامتی شما داشته باشد.

در اینجا مزایای طبیعت‌گردی برای کودکان بیش فعال ذکر شده‌اند:

  • طبیعت‌گردی، فعالیتی بدنی است که باعث سوزاندن انرژی اضافی کودکان بیش فعال می‌شود.
  • علائم منفی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی را کاهش می‌دهد.
  • باعث افزایش تمرکز کودکان بیش فعال می‌شود.
  • به جلوگیری از اضافه‌وزن ایجادشده به‌خاطر کم‌تحرکی کمک می‌کند.
  • باعث افزایش کنجکاوی کودک درمورد دنیای اطراف می‌شود.

 

هنرهای دستی

هنرهای دستی باعث بیان احساسات و خلاقیت کودکان بیش فعال می‌شوند. در ادامه برخی از فواید هنرهای دستی برای کودکان بیش فعال را بررسی می‌کنیم: 

  • هنرهای دستی فعالیتی مستقل هستند. کودکان بیش‌فعال اغلب با ورزش‌های گروهی مشکل دارند؛ زیرا نمی‌توانند مسائل را با سرعت خودشان حل کنند یا به‌تنهایی از پس مشکلات ذهنی برآیند. اما هنرها و صنایع‌دستی فعالیت‌هایی مستقل هستند.
  • به کودکان اجازه می‌دهند برای رسیدن به هدفی ملموس کار کنند. این فعالیت‌ها به کودکان خلاق‌تر اجازه می‌دهند تا برای رسیدن به یک هدف خاص تلاش کنند.
  • باعث به‌کارگیری حس کودکان بیش فعال می‌شوند. هنرهای دستی باعث می‌شوند کودکان کمتر به رؤیاپردازی یا تکانشگری تمایل نشان دهند.
  • به کودکان بیش فعال اجازه می‌دهند تا خلاقیت خود را بروز دهند.

 

بازی درمانی در گروه توانبخشی راه کمال

بازی درمانی یکی از روش‌های درمانی بیش فعالی است. این روش درمانی باعث کاهش معنی‌دار شدت علائم بیش فعالی می‌شود. یکی از خدمات گروه توانبخشی راه کمال، تشکیل جلسات بازی درمانی برای کودکان بیش‌فعال است. متخصصان مجرب این مرکز در طول جلسات کاردرمانی به افزایش تمرکز و توجه کودک شما کمک می‌کنند. آن‌ها توانایی‌های کودک را زیر نظر می‌گیرند و به رشد مهارت‌های او می‌پردازند. جهت اطلاعات بیشتر با شماره های کلینیک تماس حاصل فرمایید.

 

منابع

paidologio.com

playtherapymelbourne.com

santoscounseling.com

sachscenter.com

westhillsacademy.com

dynseo.com

readykids.com.au

verywellmind.com

 

مطالب مشابه

اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟
اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟

اوتیسم شدید یا اتیسم سطح 3 نوعی اوتیسم با نیازهای حمایتی بالا است. کودک مبتلا ممکن است غیرکلامی باشد یا گفتار بسیار محدود و مهارت‌های اجتماعی بسیار کمی داشته باشد. این کودکان معمولاً با مشکلاتی در پردازش حسی و مشکلات زیادی در مواجهه با تغییرات در روال روزمره روبه‌رو هستند

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر
جدیدترین داروی درمان اوتیسم طبق تحقیقات اخیر

پژوهش‌های نوین در حوزه درمان اوتیسم به تولید داروهای جدید AB-2004 ، بالواپتان، سورامین، نیسر‌ویمب منجر شده است که هدف آنهاکاهش علائم رفتاری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم است.

کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی
کاردرمانی فلج مغزی در کودکان CP در کلینیک تخصصی کاردرمانی

کاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌تواند به بهبود هماهنگی عضلات و مفاصل کمک کند؛ مشکلاتی که می‌توانند انجام فعالیت‌های روزانه مانند خوردن، مسواک زدن و حمام کردن را دشوار سازند.

تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ
تست اتیسم در کودکان - پرسشنامه های M-CHAT-R و ASSQ

در حالی که تشخیص اوتیسم تنها توسط متخصص انجام می‌شود، چندین ابزار غربالگری وجود دارند که می‌توانند والدین، مراقبان و افراد مبتلا به اتیسم را نسبت به علائم بالقوه این اختلال آگاه کند.

درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی
درمان پای پرانتزی کودکان- انواع روش های جراحی و غیرجراحی

یکی از روش‌های مؤثر در درمان غیرجراحی پای پرانتزی در کودکان ، استفاده از بریس‌های ارتوپدی است. بریس‌ها به عنوان یک ابزار اصلاحی، به پاهای کودک بسته می‌شوند و با ایجاد فشار کنترل شده، به تدریج به صاف کردن زانوها و مچ پاها کمک می‌کنند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×