• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم - استراتژی آموزش

آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم - استراتژی آموزش

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۲

آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم، در اغلب اوقات فرایندی چالش‌برانگیز است. اما به کارگیری روش‌های صحیح باعث موفقیت و پیشرفت قابل‌توجه کودک می‌شود. در این مطلب به بررسی روش‌های مختلف آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم می‌پردازیم.

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم، در اغلب اوقات فرایندی چالش‌برانگیز است. اما به کارگیری روش‌های صحیح باعث موفقیت و پیشرفت قابل‌توجه کودک می‌شود. 

حتما بخوانید: روش های آموزش به کودکان اوتیسم

ریاضی به‌خودی‌خود بسیار دشوار است و داشتن اختلالی مانند اوتیسم نیز یادگیری آن را سخت‌تر می‌کند. اما توجه به این نکته ضروری است که آموزش صحیح ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم، باعث پیشرفت قابل‌ملاحظه آن‌ها می‌شود. در ادامه به توضیح استراتژی‌های صحیح آموزش ریاضی می‌پردازیم:

 

استراتژی‌های آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم

 

استفاده از ابزارهای بصری و فعالیت‌های عملی

استفاده از ابزارهای بصری و فعالیت‌های عملی، روشی مؤثر برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم است. این ابزارها باعث می‌شوند آن‌ها مفاهیم ریاضی را به‌صورت ملموس درک کنند.

به‌عنوان مثال، استفاده از چرتکه،‌ بلوک‌ها و اسباب‌بازی‌های مختلف به یادگیری جمع و تفریق کمک می‌کند. به‌علاوه می‌توانید از تصاویر متحرک، نقاشی‌ها، کارتن‌ها یا ساخت اشکال برای تدریس اشکال و زوایا استفاده کنید.

 

آموزش انفرادی

آموزش انفرادی یکی دیگر از راهبردهای مؤثر برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم است. هر دانش‌آموز مبتلا به اوتیسم منحصربه‌فرد است و شاید نقاط قوت و چالش‌های متفاوتی درمورد ریاضی داشته باشد. مربیان می‌توانند با تطبیق آموزش با نیازهای هر دانش‌آموز، به آن‌ها در پیشرفت و ایجاد اعتماد‌به‌نفس کمک کنند.

یکی از راه‌های ارائه آموزش‌های انفرادی استفاده از رویکرد چندحسی است. به‌عنوان مثال، برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم از مواد قابل‌لمس مانند ماسه یا خاک‌ رس برای کمک به درک مفاهیم ریاضی استفاده می‌کنند. دیگران ممکن است از فناوری‌هایی مانند تبلت یا برنامه‌های کامپیوتری برای کمک به تمرین مهارت‌های ریاضی استفاده کنند.

 

استفاده از مثال‌های واقعی

استفاده از مثال‌های واقعی نیز می‌تواند راه مؤثری برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم باشد. دانش‌آموزان با استفاده از مثال‌های مرتبط با زندگی خود می‌توانند کاربردهای عملی مفاهیم ریاضی را درک کنند. به‌عنوان مثال برای آموزش کسرها از آشپزی یا پخت نان استفاده کنید تا کودک راحت‌تر آن را به‌ خاطر بسپارد.

به‌علاوه استفاده از مثال‌های واقعی به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند تا مهارت‌های حل مسئله خود را توسعه دهند. مربیان با ارائه سؤالات واقعی به دانش‌آموزان کمک می‌کنند دانش ریاضی را به روشی معنادار به کار گیرند و اهمیت آن را در همه وجوه زندگی درک کنند.

 

استفاده از چرتکه

چرتکه یکی از ابزارهای باستانی برای شمارش اعداد است. این ابزار، احساس و توجه کودکان مبتلا به اوتیسم را به موضوع شمردن اعداد جلب می‌کند و مهارت‌های ریاضی را به آن‌ها می‌آموزد. امروزه انواع مختلفی از چرتکه وجود دارند که برای جذب کودکان طراحی شده‌اند. تهیه چرتکه‌ای با طرح و رنگ جذاب باعث علاقه بیشتر کودک مبتلا به اوتیسم به یادگیری می‌شود.

 

استفاده از فلش‌‌کارت‌

فلش‌کارت‌ها یکی از محبوب‌ترین ابزارها برای آموزش مهارت‌های ریاضی مانند جمع، تفریق، ضرب، تقسیم، شمارش زمان یا پول هستند. اگر معلم هستید، احتمالاً تا به حال از فلش‌کارت‌ها در کلاس خود استفاده کرده‌اید، اما شاید ندانید که آن‌ها می‌توانند به کودکان مبتلا به اوتیسم در درک مفاهیم ریاضی کمک کنند.

فلش‌کارت‌ها هم مانند چرتکه‌ها یکی از بهترین ابزارهای یادگیری ریاضیات هستند. آن‌ها به‌خاطر جذابیت بصری‌ای که دارند توجه کودک مبتلا به اوتیسم را به خود جلب می‌کنند. همچنین قابل‌لمس بودن آن‌ها نیز باعث می‌شود کودک راحت‌تر عملیات را بیاموزد. به‌علاوه هر کارت یک عملیات را به کودک آموزش می‌دهد، بنابراین با چندین بار تمرین متوجه موضوع می‌شود.

می‌توانید از فلش‌کارت‌ها برای آموزش موارد زیر استفاده کنید:

  • شناختن و شمارش اعداد
  • آشنایی و شمردن اشکال هندسی
  • عملیات ریاضی
  • شمارش پول
  • یادگیری واحدهای زمانی
  • یادگیری مفاهیم کسرها

 

استفاده از موسیقی

موسیقی، یادگیری و حافظه را تقویت می‌کند. از آهنگ‌هایی که به یادگیری اصول اولیه ریاضی کمک می‌کنند،‌ استفاده کنید. مزیت این رویکرد این است که کودک در حال بازی کردن، غذا خوردن یا انجام فعالیت‌های روزانه می‌تواند آهنگ گوش کند و به‌طور ناخواسته ریاضیات را یاد می‌گیرد.

خدمات درمان اختلالات یادگیری

خدمات درمان اختلالات یادگیری

سه اصل اساسی برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم

یکی از استراتژی‌های مهم برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم این است که آموزش‌های خود را بر اساس سه اصل زیر آماده کنید. صرف‌نظر از اینکه در حال آموزش چه مطلبی هستید، همیشه می‌توانید مثال‌های عینی، اصول آشنایی و تعمیم را به کار ببرید. درواقع این اصول مکمل یکدیگر هستند و به شما کمک می‌کنند روند یادگیری را تقویت کنید. در ادامه به توضیح این مطلب می‌پردازیم که چگونه هر یک از این اصول باعث می‌‌شوند کودکان مبتلا به اوتیسم مهارت‌های اساسی ریاضی را بیاموزند:

 

سه اصل اساسی برای آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم

 

مثال‌های عینی

در طول آموزش می‌توانید از مثال‌های عینی و قابل مشاهده استفاده کنید. به‌عنوان مثال به کمک اسباب‌بازی‌ها یا میوه‌ها به آموزش جمع و تفریق بپردازید. همچنین می‌توانید از میوه‌ها برای آموزش شمارش استفاده کنید. این روش آموزشی به کودک کمک می‌کند قبل از حل معادلات بر روی کاغذ، به‌طور شهودی برخی از عملیات اصلی ریاضی را بیاموزد.

 

اصل آشنایی

بهتر است برای آموزش مفاهیم ریاضی از موقعیت‌های آشنا در زندگی روزمره استفاده کنید. به‌عنوان مثال برای آموزش دایره از شکل بشقاب یا میوه‌های گرد استفاده کنید. استفاده از چهره‌های آشنا نیز منجر به افزایش توجه و انگیزه کودکان مبتلا به اوتیسم می‌شود. درواقع استفاده از اصل آشنایی در طول آموزش باعث می‌شود کودک مبتلا به اوتیسم عملکرد بهتری داشته باشد.

 

اصل تعمیم

اصل دیگری که می‌تواند در آموزش ریاضی به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک قابل‌توجهی کند، اصل تعمیم است. به عبارت دیگر، ارائه چندین مثال مختلف از یک مفهوم در درک اینکه مفهومی خاص برای بسیاری از چیزها کاربرد دارد، بسیار مفید است. به‌عنوان مثال در طول آموزش جمع، فقط از جمع بستن میوه‌ها استفاده نکنید بلکه از مثال‌های دیگری مانند لباس، ساختمان، گل و ... نیز استفاده کنید تا کودک تشویق شود عملیات جمع را تکرار کند.

 حتما بخوانید: اختلال یادگیری در کودکان اوتیسم

خدمات آموزشی گروه توانبخشی راه کمال برای کودکان اوتیسم

اختلال اوتیسم بر توانایی یادگیری ریاضیات تأثیر می‌گذارد. کودکان مبتلا به اوتیسم در نحوه عملکرد، سازمان‌دهی افکار و برنامه‌ریزی با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند. بنابراین یکی از دغدغه‌های والدین این کودکان، آموزش دروس مختلف به‌خصوص ریاضیات به آن‌ها است. آموزش ریاضی به کودکان اتیسم نیازمند رویکردی ویژه و تخصصی است تا این کودکان بتوانند به بهترین شکل ممکن با مفاهیم ریاضی ارتباط برقرار کنند. در گروه توانبخشی راه کمال، ما با بهره‌گیری از روش‌های علمی و متناسب با نیازهای خاص این کودکان، محیطی امن و حمایتی برای یادگیری ایجاد می‌کنیم. اگر به دنبال آموزش اصولی و موثر برای کودکان اتیسم در زمینه ریاضی هستید، با تیم ما تماس بگیرید و از تجربیات ما در این زمینه بهره‌مند شوید. 

خدمات توانبخشی کودکان

خدمات توانبخشی کودکان

منابع: 

crossrivertherapy.com

kidskonnect.com

crossrivertherapy.com


مطالب مشابه

مشکل خواب کودکان بیش فعال - روش های درمان
مشکل خواب کودکان بیش فعال - روش های درمان

70 درصد از کودکان مبتلا به بیش فعالی با برخی از مشکلات خواب مواجه هستند. پزشکان دلیل بی‌خوابی ناشی از اختلال کمبود توجه و بیش فعالی را نمی‌دانند.

آموزش الفبا به کودکان اوتیسم - 16 نکته کلیدی
آموزش الفبا به کودکان اوتیسم - 16 نکته کلیدی

کودکان مبتلا به اوتیسم، به‌راحتی نمی‌توانند الفبا را یاد بگیرند و آموزش الفبا به آن‌ها، والدین یا مربیان را با چالش‌های متعددی روبرو ‌می‌کند. در این مطلب به بررسی روش‌های آموزش الفبا به کودکان مبتلا به اوتیسم می‌پردازیم.

همه چیز درباره سندرم آسپرگر: چطور می‌توان با آن زندگی کرد؟
همه چیز درباره سندرم آسپرگر: چطور می‌توان با آن زندگی کرد؟

علائم سندرم آسپرگر شباهت زیادی به علائم اوتیسم دارند و معمولاً از دوران کودکی، زمانی که مغز هنوز در حال رشد است، بروز می‌کنند. این اختلال به‌عنوان مشکلی عصبی-رشدی شناخته می‌شود و هیچ تفاوت فیزیکی آشکاری در ظاهر ایجاد نمی‌کند.

زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها
زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها

سندروم ساوان حالتی نادر است که در آن بیمار مبتلا به اختلالات رشدی، مهارت‌های چشمگیری در حوزه‌ای خاص از خود نشان می‌دهد. این سندرم اغلب با اختلال طیف اوتیسم (ASD) مرتبط است.

اوتیسم و تشنج: درمان‌های نوین و روش‌های توانبخشی
اوتیسم و تشنج: درمان‌های نوین و روش‌های توانبخشی

اختلالات تشنجی و صرع به‌عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های همراه در افراد مبتلا به اوتیسم شناخته می‌شوند. اگرچه وجود ارتباط بین این دو اثبات شده، اما نحوه تعامل و تأثیرگذاری آن‌ها بر یکدیگر هنوز به‌طور کامل مشخص نیست.

اختلال پردازش شنیداری یا ADP چیست و چطور درمان می شود؟
اختلال پردازش شنیداری یا ADP چیست و چطور درمان می شود؟

اختلال پردازش شنیداری (APD)، که به‌عنوان اختلال پردازش شنوایی مرکزی نیز شناخته می‌شود، مشکلی شنیداری است که باعث می‌شود درک آنچه دیگران می‌گویند،‌ برای شما دشوار شود. این وضعیت اغلب در دوران کودکی شروع می‌شود، اما بزرگسالان نیز ممکن است در اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها، آسیب مغزی یا افزایش سن به آن مبتلا شوند.

اختلال حس لامسه در کودکان چیست و چطور درمان می شود؟
اختلال حس لامسه در کودکان چیست و چطور درمان می شود؟

افراد مبتلا به اختلال حس لامسه، بسیار شدیدتر از دیگران نسبت به لمس واکنش نشان می‌دهند. این اختلال اغلب نشانه مشکلاتی در پردازش حسی است که در نحوه برخورد مغز با چیزهایی که می‌بینیم، می‌شنویم یا احساس می‌کنیم‌، اختلال ایجاد می‌کنند.

تقلید در کودکان اوتیسم - چرا مانند بچه های دیگر تقلید نمی کنند؟
تقلید در کودکان اوتیسم - چرا مانند بچه های دیگر تقلید نمی کنند؟

در سال‌های اول زندگی، کودکان افزایش سریعی در مهارت‌های ارتباط کلامی و غیرکلامی خود و توانایی استفاده مناسب از اشیاء مختلف نشان می‌دهند. روانشناسی رشد نشان می‌دهد که چنین یادگیری‌ای نتیجه توانایی انسان در تقلید از رفتارها و حرکات فیزیکی دیگران است. کودکان به‌ویژه در سال اول زندگی، ظرفیت بالایی برای تقلید از حالات چهره، حرکات و صداهای اطراف خود نشان می‌دهند. اما احتمال تقلید در کودکان مبتلا به اوتیسم کمتر است.

کاردرمانی در غرب تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان
کاردرمانی در غرب تهران - بهترین مرکز کاردرمانی کودکان

اگر در غرب تهران زندگی می‌کنید و به‌دنبال مرکز کاردرمانی هستید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از کادری مجرب و دلسوز در غرب تهران به شما خدمت‌رسانی می‌کند.

کلینیک کاردرمانی در شرق تهران
کلینیک کاردرمانی در شرق تهران

اگر در شرق تهران هستید و به کاردرمانی در منزل یا کلینیک نیاز دارید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از تیمی مجرب و حرفه‌ای از کاردرمانگران، خدمات تخصصی و نوین کاردرمانی را در شرق تهران ارائه می‌دهد.

مرکز تخصصی درمان اوتیسم کودکان در غرب تهران
مرکز تخصصی درمان اوتیسم کودکان در غرب تهران

اگر در غرب تهران زندگی می‌کنید، گروه توانبخشی راه کمال با تیمی مجرب و حرفه‌ای، خدمات جامع و پیشرفته‌ای درزمینه درمان اوتیسم ارائه می‌دهد. این مرکز با بهره‌گیری از روش‌های علمی و به‌روز، به کودکان کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را تقویت کرده و مسیر رشد و پیشرفت را با موفقیت طی کنند.

انواع اختلالات ژنتیکی در کودکان و تشخیض آنها
انواع اختلالات ژنتیکی در کودکان و تشخیض آنها

اختلالات ژنتیکی در کودکان می‌توانند در یکی از دسته‌های زیر قرار گیرند: کروموزومی، چندعاملی، تک ژنی. برخی از آنها عبارتند از سندرم داون، سندرم ایکس شکننده، اوتیسم، اسپینا بیفیدا و ...

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×