• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
اختلال یادگیری در کودکان اوتیسم - مشکلات خواندن ، نوشتن و ریاضی

اختلال یادگیری در کودکان اوتیسم - مشکلات خواندن ، نوشتن و ریاضی

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۳ دی ۱۴۰۲

اختلال اوتیسم، نوعی اختلال یادگیری نیست. اما ممکن است مبتلایان به اوتیسم تحت تأثیر یکی از انواع اختلالات یادگیری قرار بگیرند.

یادگیری یکی از مهم‌ترین قسمت‌های رشد کودک است. کودکان مبتلا به اوتیسم به‌خاطر محدودیت‌هایی که دارند در یادگیری با چالش مواجه می‌شوند. در این مطلب به بررسی اختلالات یادگیری و رابطه بین اوتیسم و یادگیری در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌پردازیم.

 

آیا اوتیسم نوعی اختلال یادگیری است؟

اختلال اوتیسم، نوعی اختلال یادگیری نیست. اما ممکن است مبتلایان به اوتیسم تحت تأثیر یکی از انواع اختلالات یادگیری قرار بگیرند. اوتیسم می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر رشد کودک داشته باشد. همچنین کودک مبتلا به اوتیسم با چالش‌های مختلفی در زندگی روبرو می‌شود.

 

تأثیر اوتیسم بر یادگیری

تأثیر اختلال اوتیسم بر مهارت‌های کلامی و زبانی، تعاملات اجتماعی، عملکردهای اجرایی و کنترل حرکتی می‌تواند باعث ایجاد موانع رشدی قابل‌توجهی برای یادگیری شود. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در سنین بالاتری نسبت به همسالان خود شروع به حرف زدن کنند، از زبان به‌شکلی متفاوت استفاده کنند یا اصلاً با استفاده از زبان ارتباط برقرار نکنند. اختلال اوتیسم بر استفاده از نشانه‌های اجتماعی، زبان بدن و تماس چشمی برای برقراری ارتباط با دیگران تأثیر می‌گذارد و این مسئله تأثیرات زیادی بر یادگیری و اجتماعی شدن دارد. به‌علاوه کودکان مبتلا به اوتیسم در درک و پیروی از دستورالعمل‌ها، پردازش حسی و ایجاد ارتباط بین مفاهیم یا ایده‌ها مشکل دارند. درواقع این ناتوانی‌ها تأثیر به‌سزایی بر یادگیری آن‌ها می‌گذارند.

 

تأثیر اوتیسم بر یادگیری

 

مشکلات یادگیری مرتبط با اوتیسم

اختلالات رایج یادگیری شامل نارساخوانی، نارسانویسی و اختلال یادگیری ریاضی هستند.

اختلالات یادگیری، عملکرد مغز را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهند که فرایندهای شناختی مرتبط با یادگیری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، اختلالی مانند نارساخوانی، توانایی فرد در خواندن را ازطریق چالش‌هایی با تشخیص و رمزگشایی کلمات تحت تأثیر قرار می‌دهد. نارساخوانی هیچ ارتباطی با هوش افراد ندارد. سایر اختلال‌های رایج یادگیری عبارت‌اند از اختلال یادگیری ریاضی که بر ریاضیات تأثیر می‌گذارد و اختلال نارسانویسی که بر نوشتن تأثیرگذار است.

همه این اختلال‌ها می‌توانند مستقل از اختلال اوتیسم یا در کنار آن رخ دهند. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که مشکل نارساخوانی دارند، احتمالاً از مشکلات پردازش بینایی و شنوایی نیز رنج می‌برند. علاوه بر این، برخی از کودکان مبتلا به اختلال نارساخوانی ممکن است در زمینه‌های خاصی مانند طراحی، منطق و مهارت‌های خلاقانه نقاط قوت داشته باشند.

ما سعی کرده ایم مقالات کاملی در خصوص روش های آموزش به کودکان اتیسم برای شما آماده کنیم تا بتوانید به فرزند اوتیستیک خود در یادگیری مباحث درسی اش کمک کنید:

 

دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم با چه چالش‌هایی مواجه هستند؟

دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم در مدرسه ممکن است در یادگیری موضوعات مختلف به حمایت بیشتری نیاز داشته باشند. مدرسه معمولاً محیط مناسبی برای کودکان مبتلا به اوتیسم نیست، و این می‌تواند در طول سال تحصیلی و حتی بعد از آن مشکلاتی جدی ایجاد کند. علاوه بر جنبه‌های آموزشی زندگی دانش‌آموزان، کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب درزمینه مهارت‌های اجتماعی زیر دچار مشکل می‌‌شوند:

  • ایجاد و حفظ مکالمه
  • ایجاد و حفظ روابط
  • سازگار بودن با برنامه‌ها
  • حفظ توجه
  • حفظ تماس چشمی
  • برقراری ارتباط کلامی

 

اختلالات یادگیری غیرکلامی

از هر 25 کودک، 1 کودک دارای ناتوانی در یادگیری غیرکلامی (NVLD) است. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً با بیان کلامی مشکلی ندارند بلکه مشکل آن‌ها ناتوانی در پردازش بصری- فضایی است. ناتوانی در یادگیری غیرکلامی بر درک کودک از نشانه‌های غیرکلامی تأثیر می‌گذارد و منجر به چالش‌هایی در تعاملات اجتماعی می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در درک ایده‌ها یا نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر در سطح مفهومی مشکل داشته باشند. معمولاً افراد مبتلا به اختلال یادگیری غیرکلامی در زمینه‌ای خاص مانند آگاهی بصری، فضایی یا عملکرد اجرایی مشکل دارند.

همانطور که می‌بینید علائم این اختلال با علائم رفتاری و شناختی رایج اختلال اوتیسم همپوشانی دارند. درست مانند برخی از افراد مبتلا به اوتیسم، فرد مبتلا به اختلال یادگیری غیرکلامی با مهارت‌های حرکتی، سازمان‌دهی و درک ارتباطات غیرکلامی و موقعیت‌های اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند. بحث‌های قابل‌توجهی درمورد ارتباط بین ناتوانی یادگیری غیرکلامی با اوتیسم وجود دارند. باوجودی‌که این دو بیماری علائم مشترک زیادی دارند، کارشناسان آن‌ها را به‌صورت جدا در نظر می‌گیرند. درواقع تمام افرادی که مبتلا به اختلال یادگیری غیرکلامی هستند، مبتلا به اختلال اوتیسم نیستند.

 

اختلالات یادگیری غیرکلامی

 

 

چرا دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم به پشتیبانی بصری نیاز دارند؟

ازآنجایی‌که مغز در افراد مبتلا به اوتیسم اطلاعات را متفاوت پردازش می‌کند، پشتیبانی بصری می‌تواند به درک اطلاعات جدید کمک کند. بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم یادگیرندگان بصری هستند. پشتیبانی بصری در یادگیری به‌ شکل‌های زیر خود را نشان می‌دهد:

  • نقاشی یا هنر
  • عکس
  • نمودار
  • فیلم
  • اسباب‌بازی یا اشیاء
  • برنامه یا تقویم بصری

 

رابطه اختلال بیش‌فعالی و اوتیسم با یادگیری

اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی به‌خودی‌خود نوعی اختلال یادگیری در نظر گرفته نمی‌شود. بااین‌حال، این اختلال می‌تواند با اختلالات یادگیری رابطه داشته باشد و موانع متعددی را برای یادگیری ایجاد کند. اختلال بیش‌فعالی اغلب در کنار اختلال اوتیسم دیده می‌‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند 30 تا 50 درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم، علائم اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی را نشان می‌دهند. بیش‌فعالی نیز مانند اوتیسم بر عملکرد اجرایی تأثیر می‌گذارد. بنابراین می‌تواند یادگیری را مهار کند؛ زیرا تمرکز پایدار، برنامه‌ریزی و مدیریت زمان تأثیر قابل‌توجهی بر عملکرد تحصیلی می‌گذارند.

 

اختلالات یادگیری ناشی از اوتیسم چه تأثیر بر سلامت روان دارند؟

اختلالات یادگیری در کنار اوتیسم می‌توانند منجر به بیماری‌های سلامت روان شوند. افراد مبتلا به اختلالات یادگیری معمولاً مشکلات اضطراب، افسردگی و عزت‌نفس را تجربه می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری در مقایسه با همسالان بدون اختلال یادگیری، تنهایی و غم بیشتر و رضایت اجتماعی کمتر را تجربه می‌کنند. بنابراین، هنگامی که اختلالات یادگیری در کنار اوتیسم رخ می‌دهند، کودکان بیشتر درمعرض خطر بیماری‌های سلامت روان قرار می‌گیرند.

 

خدمات آموزشی گروه توانبخشی راه کمال برای کودکان اوتیسم

اختلال اوتیسم،‌ نوعی اختلال یادگیری نیست اما به‌خاطر محدودیت‌ها و چالش‌هایی که برای کودک ایجاد می‌کند منجر به کند شدن روند یادگیری می‌‌شود. کودکان مبتلا به اوتیسم با اختلالات یادگیری متعددی ازجمله نارساخوانی،‌ نارسانویسی و اختلال یادگیری ریاضی مواجه می‌شوند. یکی از خدمات گروه توانبخشی راه کمال، کمک به این کودکان برای تهسیل روند یادگیری است. متخصصان این مرکز راهکارهایی برای کاهش تأثیر اختلال اوتیسم بر یادگیری ارائه می‌کنند. آن‌ها پس از معاینه کودک شما، نقاط قوت و ضعف او را می‌یابند و متناسب با شرایط او به ارائه روش‌های ارتقاء روند یادگیری می‌پردازند. بنابراین اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم بوده و در یادگیری دچار مشکل شده است، به ما مراجعه کنید و از خدمات کادر باتجربه ما بهره‌مند شوید.

  

منابع

appliedbehavioranalysisprograms.com

crossrivertherapy.com

allypediatric.com

 

سوالات متداول

آیا اوتیسم بر تمرکز تأثیر می‌گذارد؟

افراد مبتلا به اوتیسم برای تمرکز بر روی موضوعات موردعلاقه خود مشکل دارند. به همین دلیل است که یادگیری فردی و ابزارهایی مانند بازی‌درمانی در آموزش و پرورش مهارت‌ها مؤثر هستند. افراد مبتلا به اوتیسم به‌دلیل مشکلات پردازش حسی، تفسیر اطلاعات و تنظیم توجه، قادر به تمرکز نیستند.

اوتیسم چگونه بر پردازش بصری تأثیر می‌گذارد؟
آیا کودکان مبتلا به اوتیسم دچار تأخیرهای شناختی می‌شوند؟
آیا اوتیسم می‌تواند بر درک مطلب تأثیر بگذارد؟
آیا اوتیسم می‌تواند بر عملکرد تحصیلی تأثیر بگذارد؟
آیا اختلال اوتیسم یادگیری را دشوار می‌کند؟

مطالب مشابه

طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم
طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌طور مستقیم تحت تأثیر بیماری نمی‌باشد، بلکه رفتارهای ناشی از این بیماری منجر به کاهش طول عمر می‌شوند.

بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک
بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک

اختلال اوتیسم باعث می‌شود روش بازی کردن کودکان مبتلا به اوتیسم با سایر کودکان فرق داشته باشد. در این راستا استفاده از بازی‌های مخصوص کودکان مبتلا به اوتیسم، علاوه بر سرگرم کردن آن‌ها‌ به بهبود یادگیری نیز کمک می‌کند.

رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری
رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری

اختلال بیش فعالی نوعی اختلال یادگیری نیست اما می‌تواند مشکلاتی در یادگیری ایجاد کند. همچنین احتمال بروز بیش فعالی همراه با اختلالات یادگیری وجود دارد. در این مطلب به رابطه بین این دو اختلال میپردازیم.

علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع
علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع

در برخی موارد تاخیر در راه رفتن کودکان علت جدی ندارد و خود به خود برطرف می‌شود. اما در بسیاری از موارد بیماری‌های مختلف موجب این تأخیر می‌شوند. در این مطلب به بررسی بیماری‌هایی که موجب تأخیر در راه رفتن کودکان می‌شوند، می‌پردازیم.

شیوع بالای مشکلات گوارشی در کودکان مبتلا به اتیسم
شیوع بالای مشکلات گوارشی در کودکان مبتلا به اتیسم

معیارهای تشخیصی اختلال طیف اوتیسم (ASD) به طور خاص به مسائل گوارشی مانند مشکلات حرکات روده، تهوع یا درد معده اشاره نمی‌کنند. با این حال، تحقیقات نشان داده‌اند که کودکان مبتلا به اوتیسم به طور قابل توجهی بیشتر از همسالان خود با مشکلات گوارشی (GI) روبه‌رو هستند.

اضطراب در کودکان اوتیسم و راهکارهای درمان آن
اضطراب در کودکان اوتیسم و راهکارهای درمان آن

کودکان مبتلا به اوتیسم، همانند کودکان دیگر، اضطراب یا نگرانی‌های خود را بروز می‌دهند، اما روش‌های بیان آن‌ها ممکن است متفاوت باشند.

چرا کودک مبتلا به اوتیسم من دائم جیغ می زند؟
چرا کودک مبتلا به اوتیسم من دائم جیغ می زند؟

جیغ زدن در کودکان مبتلا به اوتیسم، رفتاری رایج است که می‌تواند دلایل مختلفی از جمله ناراحتی، اضطراب، تحریک بیش‌ازحد یا تلاش برای برقراری ارتباط داشته باشد. برخلاف کودکان معمولی، جیغ زدن در کودکان اوتیستیک اغلب بازتابی از چالش‌های حسی یا احساسی است که آن‌ها در درک و بیان نیازها یا احساسات خود تجربه می‌کنند.

مشاوره رابطه والدین با فرزند و روش هایی برای بهبود ارتباط موثر
مشاوره رابطه والدین با فرزند و روش هایی برای بهبود ارتباط موثر

مشاوره رابطه والدین با فرزند می‌تواند در مواجهه با موقعیت‌های چالش‌برانگیز گزینه‌ای مؤثر باشد.این فرآیند می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا به چالش‌ها به شکلی سالم‌تر پاسخ دهند و در نهایت، ارتبط با فرزند و شیوه‌های تربیتی خود را بهبود بخشند.

اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟
اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟

اوتیسم شدید یا اتیسم سطح 3 نوعی اوتیسم با نیازهای حمایتی بالا است. کودک مبتلا ممکن است غیرکلامی باشد یا گفتار بسیار محدود و مهارت‌های اجتماعی بسیار کمی داشته باشد. این کودکان معمولاً با مشکلاتی در پردازش حسی و مشکلات زیادی در مواجهه با تغییرات در روال روزمره روبه‌رو هستند

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×