• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
طول عمر کودکان فلج مغزی: مراقبت‌های پزشکی چگونه تاثیر می‌گذارند؟

طول عمر کودکان فلج مغزی: مراقبت‌های پزشکی چگونه تاثیر می‌گذارند؟

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

طول عمر کودکان فلج مغزی به عوامل متعددی بستگی دارد با این حال با مراقبت‌ و درمان‌های مناسب بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی می‌توانند زندگی طولانی و پرباری داشته باشند.پس برای آشنایی بیشتر با این موضوع با ما همراه باشید.

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

 فلج مغزی یک بیماری پیچیده است که تأثیرات زیادی بر رشد و توسعه کودکان دارد. یکی از سوالات مهم والدین کودکان مبتلا به فلج مغزی این است که آیا این بیماری می‌تواند بر طول عمر کودک تأثیر بگذارد؟ به‌طور کلی طول عمر کودکان فلج مغزی مانند افراد سالمی است که به این بیماری مبتلا نیستند . با این حال تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد که شامل شدت بیماری، دریافت درمان‌های توانبخشی و مراقبت‌های پزشکی مناسب است. در این مقاله به بررسی عواملی که بر طول عمر کودکان فلج مغزی تأثیر دارند خواهیم پرداخت و راه‌های بهبود کیفیت زندگی آنان را نیز بررسی خواهیم کرد.

محاسبه طول عمر کودکان فلج مغزی

بسیاری از والدین ممکن است درمورد پیش‌بینی و افزایش طول عمر فرزندشان با فلج مغزی نگرانی‌هایی داشته باشند.

محققان معتقدند امید به زندگی به تعداد سال‌هایی گفته می‌شود که فرد می‌تواند انتظار داشته باشد که زندگی کند. امید به زندگی گروه جمعیتی خاص،‌ بر اساس میانگین سنی اعضای آن گروه در هنگام مرگ مشخص می‌شود.

امید به زندگی (طول عمر) کودکان فلج مغزی به‌طور کلی بر اساس شدت بیماری کودک محاسبه می‌شود. مشکلات حرکتی، ناتوانی‌های ذهنی، اختلالات بینایی/ شنوایی و سایر مشکلات همزیستی همگی می‌توانند بر طول عمر فلج مغزی تأثیر بگذارند.

بسیاری از کودکان مبتلا به انواع خفیف‌تر فلج مغزی، طول عمری مشابه جمعیت عمومی دارند.برای آشنایی شما والدین عزیز با انواع اختلال حرکتی در کودکان و روش های درمان آن یک مقاله جامع آماده کرده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما مطالعه کنید. 

فلج مغزی چگونه پیشرفت می‌کند؟

فلج مغزی عموماً در اثر آسیب مغزی ناشی از آسیب هنگام تولد ایجاد می‌شود. آسیب مغزی یک آسیب دائمی است که با گذشت زمان بهبود نمی‌یابد یا بدتر می‌شود.

فلج مغزی، اختلالی دائمی و غیرپیشرونده است. این اختلال با گذشت زمان بهتر یا بدتر نمی‌شود، اما شدت علائم را می‌توان با درمان کافی بهبود داد و مدیریت کرد. 

عوامل موثر بر طول عمر کودکان فلج مغزی 

میانگین امید به زندگی بر اساس شدت فلج مغزی

امید به زندگی کودک مبتلا به فلج مغزی می‌تواند بر اساس شدت علائم متفاوت باشد. شدت فلج مغزی به‌طور کلی بسته به میزان آسیب مغزی و بیماری‌های همزمان موجود به‌عنوان خفیف یا شدید طبقه‌بندی می‌شود.

 

طول عمر فلج مغزی خفیف

یک کودک مبتلا به فلج مغزی خفیف احتمالاً دارای امید به زندگی مشابهی با افراد سالم است.

در مطالعه‌ای که توسط دکتر آنانیا ماندال، فارماکولوژیست بالینی از کالج پزشکی دولتی در بنگال غربی انجام شده است، نشان می‌دهد که یک کودک دو ساله مبتلا به فلج مغزی خفیف 99 درصد شانس زندگی تا 20 سالگی را دارد. علاوه بر این، طبق مطالعه‌ای بر روی افراد مبتلا به فلج مغزی توسط BMC  نورولوژی، بیش از 80٪ افراد مبتلا به فلج مغزی خفیف دارای امید به زندگی 58 سال یا بیشتر هستند.

 

طول عمر فلج مغزی شدید

افراد مبتلا به فلج مغزی شدید ممکن است طول عمر کوتاه‌تری نسبت به بیماران فلج مغزی خفیف داشته باشند.

بیماران مبتلا به فلج مغزی شدید معمولاً دارای محدودیت‌های حرکتی یا ذهنی قابل توجهی هستند. به همین دلیل این افراد 40 درصد شانس زندگی تا 20 سالگی دارند.

با توجه به تحقیقات BMC  نورولوژی، میزان مرگ‌ومیر در اوایل دوران کودکی برای بیماران فلج مغزی شدید با اختلالات متعدد از سال 1990 کاهش یافته است. بنابراین اکثر کودکان مبتلا به فلج مغزی شدید به بزرگسالی خواهند رسید.

این مطالعه افراد مبتلا به فلج مغزی را برای تعیین نمره کلی ناتوانی آ‌ن‌ها (DISAB) مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داده است. DISAB به بررسی شدت حرکت و اختلالات شناختی، صرع فعال،‌ نابینایی یا ناشنوایی دو طرفه می‌پردازد. افراد با نمرات ناتوانی پایین (DISAB بین 1 تا 5) شانس بیشتری برای زنده ماندن نسبت به افرادی که نمرات ناتوانی بالاتری داشتند (DISAB بین 6 تا 12) دارند.

 روش های افزایش طول عمر کودکان فلج مغزی

چگونه طول عمر فرزند خود را افزایش دهیم؟

راه‌های مختلفی وجود دارند که والدین و مراقبان می‌توانند کیفیت زندگی فرزندشان را برای افزایش طول عمر فلج مغزی بهبود بخشند. کودکان مبتلا به فلج مغزی با کمک مراقبت‌های بهداشتی باکیفیت و درمان مناسب می‌توانند امید به زندگی را افزایش دهند و به‌طور مستقل زندگی کنند.

امید به زندگی کودک را می‌توان با بهبود کیفیت زندگی آن‌ها تحت تاثیر قرار داد:

  • توانایی‌های تغذیه و بلع
  • استقلال
  • توانایی یادگیری
  • تحرک کلی
  • سطح درد
  • مهارت‌های گفتاری و ارتباطی
  • علائم مرتبط با فلج مغزی و بیماری‌های همزمان

بیشتر علائم فلج مغزی و همچنین بیماری‌های همزمان را می‌توان با ترکیبی از روش‌های درمانی مانند دارودرمانی و وسایل کمک حرکتی مدیریت یا بهبود بخشید. موارد شدیدتر فلج مغزی را می‌توان با جراحی درمان کرد و به‌طور بالقوه امید به زندگی طولانی‌تری را به همراه داشت.برای آشنایی بیشتر با جدیدترین روش های درمان حتما پیشنهاد می کنیم مقاله  درمان فلج مغزی کودکان را مطالعه کنید. 

تحقیقات بیشتر با کمک ارائه گزینه‌های درمانی جدید در حال افزایش امید به زندگی کودکان مبتلا به فلج مغزی هستند.

خدمات درمان فلج مغزی

خدمات درمان فلج مغزی

میانگین طول عمر کودکان بر اساس نوع فلج مغزی

انواع مختلفی از فلج مغزی وجود دارند و هر نوع می‌تواند علائم مختلفی ایجاد کند که ممکن است امید به زندگی فلج مغزی را تحت تأثیر قرار دهد.

کودک مبتلا به فلج مغزی کوادری پلژی (فلج هر چهار اندام) به‌طور کلی علائم شدیدتر و بیماری‌های همزمان را تجربه می‌کند و در نتیجه امید به زندگی کوتاه‌تری دارد.

 

طول عمر در فلج مغزی اسپاستیک

کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک بسته به شکل بیماری ممکن است امید به زندگی متفاوتی داشته باشند.

فلج مغزی اسپاستیک اشکال مختلفی دارد، ازجمله:

  • کوادری پلژی اسپاستیک
  • دایپلژی اسپاستیک
  • همی پلژی اسپاستیک

کودکانی که دچار اختلال حرکتی شدید هستند، به احتمال زیاد کاهش امید به زندگی را تجربه می‌کنند. افراد مبتلا به کوادری پلژی که اسپاستیسیتی و بیماری همزمان را تجربه می‌کنند، عموماً بدترین عواقب را در بین بیماران فلج مغزی دارند.

کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک ممکن است دچار ناتوانی‌های ذهنی نیز شوند که بسته به شدت می‌تواند بر امید به زندگی آن‌ها تأثیر بگذارد.

 

طول عمر در فلج مغزی آتتوئید

فلج مغزی آتتوئید (همچنین به‌عنوان فلج مغزی دیسکینتیک شناخته می‌شود) می‌تواند از نظر شدت متفاوت باشد و بر طول عمر تأثیر بگذارد.

کودکان مبتلا به فلج مغزی آتتوئید دچار نوسانات تون عضلانی می‌شوند که می‌تواند به شدت بر تحرک آن‌ها تأثیر بگذارد. بیماران فلج مغزی دیسکینتیک مستعد عدم کنترل عضلات دهان هستند. این مسئله می‌تواند منجر به مشکلات تغذیه و خطر خفگی یا سوءتغذیه شود و در نتیجه طول عمر آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

 

طول عمر در فلج مغزی آتاکسیک

کودکان مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک ممکن است مشکلاتی را در مهارت‌های حرکتی ظریف و حرکت کلی تجربه کنند.

کودکان مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک شدیدتر ممکن است به وسایل حرکتی یا افراد دیگری برای کمک به حرکت در اطراف وابسته باشند. این مسئله می‌تواند امید به زندگی و استقلال کلی آن‌ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

 

طول عمر در فلج مغزی مختلط

فلج مغزی مختلط بسته به انواع فلج مغزی ممکن است علائم مختلفی را نشان دهد.

ازآنجایی‌که بیماران فلج مغزی مختلط در معرض خطر تجربه علائم چندین نوع بیماری هستند، در معرض خطر بالاتری از عوارض و مشکلات مختلف قرار دارند. فلج مغزی مختلط می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تحرک، ارتباطات، تغذیه و چندین بیماری شود که همگی می‌توانند امید به زندگی را به شدت تحت تأثیر قرار دهند.

 عوامل موثر بر طول عمر کودکان فلج مغزی

عواملی که می‌توانند امید به زندگی را تحت تأثیر قرار دهند

دو عاملی که بیشترین تأثیر را بر طول عمر کودک فلج مغزی دارند، اختلالات حرکتی و ذهنی هستند. با افزایش شدت این اختلالات، امید به زندگی کودک ممکن است کاهش یابد. وجود اختلالات متعدد همچنین ممکن است طول عمر فلج مغزی را کاهش دهد.

 

محدودیت‌های حرکتی

کودکانی که محدودیت‌های حرکتی شدید دارند، برای حرکت به شدت به کمک دیگران وابسته هستند. توانایی حرکت آزادانه و انجام کارهای روزانه می‌تواند امید به زندگی کودکان فلج مغزی را تحت تأثیر قرار دهد.

نگرانی‌های بهداشتی مرتبط با محدودیت‌های حرکتی شدید عبارت‌اند از:

  • عملکرد شناختی ضعیف
  • پیری زودرس
  • سیستم ایمنی ضعیف

کودکانی که برای مدت طولانی روی صندلی چرخدار یا تخت نشسته‌اند نیز در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری هستند. این زخم‌ها درصورت عدم درمان می‌توانند باعث عفونت‌های تهدیدکننده زندگی شوند.

 

ناتوانی ذهنی

توانایی شناختی نیز عامل مهمی در تعیین امید به زندگی است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بیش از 40 درصد از کودکان مبتلا به فلج مغزی دارای ناتوانی ذهنی همزمان هستند.

کودکان مبتلا به اختلالات شناختی ممکن است در صحبت کردن و درک زبان مشکل داشته باشند. این مسئله می‌تواند مانع از توانایی آن‌ها در تعامل با دیگران و برقراری ارتباط برای رفع نیازهای آن‌ها شود. بیماران فلج مغزی با اختلالات فکری شدید ممکن است مجبور باشند برای برآوردن نیازهای فیزیکی، عاطفی و مالی خود به دیگران تکیه کنند.

 

اختلال در بینایی، شنوایی یا گفتار

کودکانی که مشکلات بینایی، شنوایی یا گفتار را تجربه می‌کنند اغلب می‌توانند مهارت‌های ارتباطی خود را ازطریق گفتاردرمانی بهبود بخشند. موارد شدید اختلال حسی ممکن است امید به زندگی را کاهش دهند.

 

مشکلات خوردن و بلع

کودکان مبتلا به فلج مغزی ممکن است در خوردن و بلع مشکل داشته باشند. این مسئله می‌تواند منجر به مشکلات رشد و نمو ناشی از تغذیه نامناسب شود.

کودکانی که مشکلات تغذیه و بلع دارند بیشتر مستعد کم شدن آب بدن و خفگی هستند. مشکلات تغذیه همچنین می‌تواند منجر به عفونت‌های تنفسی مانند ذات‌الریه آسپیراسیون شود که زمانی رخ می‌دهد که غذا، بزاق، مایعات یا استفراغ وارد ریه‌ها می‌شوند.

کم‌آبی بدن، خفگی و ذات‌الریه آسپیراسیون می‌توانند به بیماری‌های تهدیدکننده زندگی تبدیل شوند و طول عمر کودکان فلج مغزی را کاهش دهند.

 

اختلالات اسکلتی‌عضلانی

اختلالات اسکلتی‌عضلانی ناشی از فلج مغزی می‌توانند منجر به از دست دادن پیشرونده عملکرد حرکتی شوند. بیماری‌های اسکلتی‌عضلانی رایج که در کنار فلج مغزی رخ می‌دهند شامل کشکک آلتا (نوعی نادر از درد کاسه زانو)، دیسپلازی هیپ (دررفتگی لگن)، اسکولیوز (انحراف جانبی ستون مهره‌ها)، اسپوندیلوز (بیماری‌های ویرانگر ستون مهره‌های بدن) و تنگی دهانه رحم هستند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث مشکلات عمده در تحرک و رشد شوند که منجر به کاهش امید به زندگی کودکان فلج مغزی می‌شوند.

 

اختلالات تنفسی

فلج مغزی همچنین می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود که ممکن است طول عمر کودک را کاهش دهد. بیماری‌های شدید ریوی مانند دیسپلازی برونکوپولمونری در بین کودکانی که نارس به دنیا می‌آیند شایع هستند.

اختلالات حرکتی دهان و ریفلاکس معده به مری می‌تواند منجر به آسپیراسیون مزمن غذا، بزاق و رفلاکس محتویات معده به ریه‌ها شوند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث عفونت‌ها و بیماری‌های تهدیدکننده زندگی شوند.

 

تشنج

بر اساس CDC، حدود 4 نفر از هر 10 کودکی که توسط شبکه ADDM CP در سال 2010 با فلج مغزی شناسایی شده بودند، به صرع مبتلا بودند. صرع، اختلالی مزمن است که با تشنج‌های مکرر و غیرقابل پیش‌بینی مشخص می‌شود.

کودکانی که این وضعیت پزشکی را دارند به ندرت حملات تشنجی را تجربه می‌کنند و نسبت به کودکانی که تشنج ندارند، در معرض خطر آسیب و مرگ بیشتری هستند.

 

روش‌های درمانی چگونه می‌توانند امید به زندگی کودک مبتلا به سی پی را بهبود بخشند؟

یک برنامه درمانی مناسب برای فلج مغزی می‌تواند به بسیاری از جنبه‌های زندگی کودک کمک کند. برخی از راه‌هایی که درمان می‌تواند به افزایش طول عمر کودکان فلج مغزی کمک کند عبارت‌اند از:

  • بهبود تحرک و هماهنگی فرد
  • افزایش استقلال فرد در مراقبت و نگهداری روزانه از خود، ازجمله فعالیت‌هایی مانند لباس پوشیدن، شستن و غذا خوردن
  • آموزش نحوه مدیریت درد
  • به دست آوردن سیستم‌های مقابله‌ای خوب برای استرس عاطفی
  • بهبود مهارت‌های ارتباطی و تعاملات اجتماعی
  • آموزش نحوه مدیریت تشنج
  • دسترسی به برنامه‌های حمایتی

 

جمع‌بندی

با وجود چالش‌هایی که فلج مغزی برای کودکان و خانواده‌ها به همراه دارد، پیشرفت‌های علمی و توانبخشی‌های مدرن به کودکان مبتلا به این بیماری کمک می‌کند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند و حتی طول عمر بیشتری را تجربه کنند. از این رو، اهمیت مراقبت‌های پزشکی و درمان‌های توانبخشی به‌موقع برای کودکان مبتلا به فلج مغزی انکارناپذیر است. اگر شما هم فرزند مبتلا به فلج مغزی دارید و به دنبال راه‌هایی برای بهبود وضعیت او هستید، می‌توانید با گروه توانبخشی راه کمال تماس بگیرید. تیم ما آماده است تا به شما در مسیر بهبود شرایط زندگی کودک شما کمک کند.

خدمات توانبخشی کودکان

خدمات توانبخشی کودکان

cerebralpalsyguide.com

browntrialfirm.com


مطالب مشابه

اختلال هماهنگی رشدی (DCD) یا دیسپراکسی
اختلال هماهنگی رشدی (DCD) یا دیسپراکسی

اختلال هماهنگی رشدی (DCD)، اختلالی عصبی است که تعادل، هماهنگی و مهارت‌های حرکتی بیمار ازجمله مهارت‌های حرکتی ظریف، درشت و برنامه‌ریزی حرکتی را دچار مشکل می کند.

 مرکز درمان اوتیسم کودکان در شمال تهران
مرکز درمان اوتیسم کودکان در شمال تهران

یکی از نکات مهم در هنگام یافتن مرکز درمانی اوتیسم، نزدیکی مرکز به محل زندگی بیمار است. در این صورت والدین با خیالی آسوده مراحل درمان فرزند خود را شروع می‌کنند. اگر در شمال تهران ساکن هستید و به مرکز درمانی اوتیسم نیاز دارید، گروه توانبخشی راه کمال با بهره‌گیری از تیمی مجرب و حرفه‌ای، خدمات تخصصی و نوین برای درمان کودک شما ارائه می‌دهد.

تزریق بوتاکس برای کودکان فلج مغزی: مزایا و خطرات این نوع درمان
تزریق بوتاکس برای کودکان فلج مغزی: مزایا و خطرات این نوع درمان

فلج مغزی، بیماری مادام‌العمری است که به درمان‌های طولانی‌مدت نیاز دارد. درحالی‌که اثربخشی بوتاکس در تسکین اسپاستیسیته در افراد مبتلا به فلج مغزی ثابت شده است، اثرات آن موقتی هستند.

گفتاردرمانی کودک برای غذا خوردن و مشکلات تغذیه و بلع
گفتاردرمانی کودک برای غذا خوردن و مشکلات تغذیه و بلع

امتناع کودک از غذا خوردن می‌تواند برای والدین ناراحت‌کننده باشد. مقداری بدغذایی در زمان غذا خوردن برای هر نوزاد یا کودک نوپایی طبیعی است، اما باید به‌مرور زمان از بین برود. هنگامی که بدغذایی یا مشکلات تغذیه ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشند، ممکن است مشکلی پزشکی یا رفتاری در ریشه علائم آن‌ها وجود داشته باشد.

اختلال بلع در کودکان: چرا باید درمان سریع صورت گیرد؟
اختلال بلع در کودکان: چرا باید درمان سریع صورت گیرد؟

اختلال بلع یا دیسفاژی به معنی ناتوانی در عبور آسان غذا یا مایعات از دهان، گلو و سپس مری و معده در طی فرایند بلعیدن است. این اختلال می‌تواند منجر به آسپیراسیون (ورود غذا یا مایعات به نای و ریه‌ها) شود.

بال بال زدن در کودکان اوتیسم - درمان تکان دادن دست
بال بال زدن در کودکان اوتیسم - درمان تکان دادن دست

اگر با کودکی اوتیسمی زندگی یا کار کنید، می‌دانید که بال بال زدن در اوتیسم، رفتاری خودتحریکی (استیمینگ) در نظر گرفته می‌شود. کودک مبتلا به اوتیسم از رفتارهای استیمینگ برای خودتنظیمی احساسات یا اضطراب خود استفاده می‌کند.

رفتار درمانی شناختی در کودکان - انواع کاربرد و اثربخشی آن
رفتار درمانی شناختی در کودکان - انواع کاربرد و اثربخشی آن

رفتاردرمانی شناختی بر این ایده استوار است که احساسات، افکار و رفتارهای ما همگی به هم مرتبط هستند و می‌توانند بر یکدیگر تأثیر بگذارند. وقتی کودکان احساس اضطراب یا افسردگی می‌کنند، به‌راحتی در چرخه افکار منفی یا غیرمفید گرفتار می‌شوند.

آشنایی با اوتیسم با عملکرد بالا: تجربیات و راهنمایی‌های درمانی
آشنایی با اوتیسم با عملکرد بالا: تجربیات و راهنمایی‌های درمانی

اصطلاح «اوتیسم با عملکرد بالا» تشخیص پزشکی رسمی نیست، بلکه به‌طور عمومی برای اشاره به افرادی استفاده می‌شود که به‌طور نسبی نیاز به حمایت کمتری دارند و قادرند به‌طور مستقل‌تری در زمینه‌هایی مانند خواندن، نوشتن، صحبت کردن و مدیریت مهارت‌های زندگی عمل کنند.

اختلالات رفتاری در کودکان: علائم هشداردهنده و روش‌های درمانی
اختلالات رفتاری در کودکان: علائم هشداردهنده و روش‌های درمانی

انواع اختلالات رفتاری شایع در کودکان شامل این موارد هستند:اختلال نقص توجه و بیش‌‌فعالی (ADHD)، اوتیسم ، سلوک (CD)، اختلالات یادگیری، نافرمانی مقابله‌ای (ODD)، انفجاری متناوب، وسواس فکری- عملی (OCD)، دو قطبی، اضطرابی، اختلالات خوردن و ...

زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها
زندگی با سندرم ساوانت: چالش‌ها، فرصت‌ها و توانمندی‌ها

سندروم ساوان حالتی نادر است که در آن بیمار مبتلا به اختلالات رشدی، مهارت‌های چشمگیری در حوزه‌ای خاص از خود نشان می‌دهد. این سندرم اغلب با اختلال طیف اوتیسم (ASD) مرتبط است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×