• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پیروزی، بین مترو‌ نبردو‌ پیروزی، صددستگاه، کوچه ایلخان، پلاک۱۲، طبقه۵، واحد۹
  • خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، کوچه آبان، پلاک۹، طبقه ۵، واحد۹
  • درمان در منزل - ویزیت آنلاین
طول عمر کودکان اوتیسم: همه چیز درباره رشد و سلامت

طول عمر کودکان اوتیسم: همه چیز درباره رشد و سلامت

مدت مطالعه: دقیقه
بروز رسانی : ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌طور مستقیم تحت تأثیر بیماری نمی‌باشد، بلکه رفتارهای ناشی از این بیماری منجر به کاهش طول عمر می‌شوند.

مشاورین زیبایی جراحان
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصین توانبخشی کودکان تماس بگیرید.
۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
مشاوره رایگان

اختلال اوتیسم، بیماری‌ ناتوان‌کننده و مرگباری نیست بلکه بر توانایی‌های فرد برای برقراری ارتباط تأثیر می‌گذارد و اختلالاتی در زندگی بیمار ایجاد می‌کند. بنابراین اختلالات ایجادشده منجر به کاهش طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم می‌شوند. در این مطلب به بررسی طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم و عوامل تأثیرگذار بر آن می‌پردازیم.

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌طور مستقیم تحت تأثیر بیماری نمی‌باشد، بلکه رفتارهای ناشی از این بیماری منجر به کاهش طول عمر می‌شوند. درواقع تحقیقات نشان می‌دهند طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌خاطر عوامل مختلف ازجمله جراحات و آسیب‌های وارده به خود، ناتوانی در درخواست کمک،‌ گم شدن، بیماری‌های مزمن، مانند سرطان، تصادفات، عوارض جانبی ناشی از داروها و انجام رفتارهای خطرناک نسبت به همسالان خود کمتر می‌باشد. لازم به ذکر است تصادفات اولین علت کاهش امید به زندگی و نرخ مرگ‌ومیر بالاتر در میان کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند.

یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه UCL انجام شده است، نشان داده که افراد مبتلا به اوتیسم امید به زندگی کمتری دارند، اما برآوردهای قبلی از تعداد سال‌های کم شده از عمر آن‌ها ممکن است چندان دقیق نباشد.

این تحقیق که در مجله معتبر The Lancet Regional Health – Europe منتشر شده، اولین تحقیقی است که به بررسی امید به زندگی و سال‌های از دست رفته زندگی افراد مبتلا به اوتیسم در بریتانیا پرداخته است.

برای انجام این مطالعه، تیم تحقیقاتی از داده‌های ناشناس جمع‌آوری‌شده از مطب‌های پزشکان عمومی در سراسر بریتانیا استفاده کرده و به بررسی افرادی پرداختند که بین سال‌های 1989 تا 2019 تشخیص اوتیسم دریافت کرده بودند. در این تحقیق، 17,130 نفر که تشخیص اوتیسم بدون ناتوانی یادگیری دریافت کرده بودند و 6,450 نفر که تشخیص اوتیسم همراه با ناتوانی یادگیری داشتند، بررسی شدند. سپس این گروه‌ها با افرادی از همان سن و جنس که هیچ‌کدام تشخیص اوتیسم نداشته‌اند، مقایسه شدند.

خدمات درمان اتیسم کودکان

خدمات درمان اتیسم کودکان

نتایج این تحقیق نشان داد که مردان مبتلا به اوتیسم بدون ناتوانی یادگیری به طور متوسط امید به زندگی 74.6 سال دارند، در حالی که امید به زندگی در زنان مبتلا به اوتیسم بدون ناتوانی یادگیری 76.8 سال است.

برای افرادی که هم اوتیسم و هم ناتوانی یادگیری دارند، امید به زندگی برآورد شده برای مردان حدود 71.7 سال و برای زنان حدود 69.6 سال است.

این اعداد با امید به زندگی معمول در بریتانیا مقایسه می‌شوند، که برای مردان حدود 80 سال و برای زنان حدود 83 سال است.

این یافته‌ها اولین شواهدی هستند که نشان می‌دهند افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در طول زمان زودتر از موعد طبیعی بمیرند. این مسئله نیاز فوری به توجه به نابرابری‌هایی راکه به طور خاص بر افراد مبتلا به اوتیسم تأثیر می‌گذارد، نشان می‌دهد.

اما جالب اینجاست که برآوردهای جدید نشان می‌دهند که آمارهایی که پیش‌تر منتشر شده بودند و می‌گفتند افراد مبتلا به اوتیسم به طور متوسط 16 سال کمتر عمر می‌کنند، احتمالاً نادرست هستند.

حتما بخوانید: علائم اتیسم در کودکان

علل کاهش طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم چیست؟

کودکان مبتلا به اوتیسم به‌دلیل تشخیص این بیماری امید به زندگی کمتری ندارند. اوتیسم، اختلالی عصبی‌رشدی است که بر تعاملات اجتماعی، ارتباطات و رفتار تأثیر می‌گذارد اما مستقیماً بر سلامت جسمی یا طول عمر کودک تأثیر نمی‌گذارد.

پروفسور جاش استات، یکی از رهبران این تحقیق، بیان کرد که «اوتیسم به خودی خود امید به زندگی را کاهش نمی‌دهد، اما افراد مبتلا به اوتیسم با مشکلات بهداشتی و اجتماعی خاصی روبرو هستند که مانع از دریافت حمایت و کمک لازم در زمان مناسب می‌شود.» او افزود «اگر افراد مبتلا به اوتیسم از حمایت‌های درست برخوردار باشند، بسیاری از آنها می‌توانند زندگی طولانی و سالمی داشته باشند.»

این تحقیق نشان داد برخی از افراد مبتلا به اوتیسم به دلیل مشکلات بهداشتی پیش‌بینی‌نشده و دسترسی نداشتن به مراقبت‌های پزشکی مناسب، زودتر از موعد میمیرند. همچنین، این یافته‌ها به ما یادآوری می‌کنند که باید تلاش کنیم تا حمایت‌های لازم برای این افراد فراهم شده و شرایط بهبود یابد.

در ادامه برخی از عوامل متعددی که می‌توانند به کاهش بالقوه امید به زندگی در مبتلایان اوتیسم منجر شوند را بررسی میکنیم:

علل کاهش طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم چیست؟

اختلالات ژنتیکی

طبق تحقیقات انجام‌شده کودکان اوتیسم درمعرض سندرم داون، دیستروفی عضلانی و سندرم ایکس شکننده قرار دارند.

سندرم ایکس شکننده،‌ اختلالی ژنتیکی مرتبط با ناتوانی ذهنی و چالش‌های رفتاری است و برخی از کودکان مبتلا به ایکس شکننده ممکن است ویژگی‌های اوتیسم را از خود بروز دهند. درحالی‌که امید به زندگی افراد مبتلا به اوتیسم به‌طور کلی تحت تأثیر ایکس شکننده قرار نمی‌گیرد، بیماری‌ها و چالش‌هایی در اثر این اختلال به وجود می‌آیند که نیاز به مدیریت دارند.

وقوع همزمان دیستروفی عضلانی و اوتیسم نیز موقعیتی پیچیده و چالش‌برانگیز برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها است. دیستروفی عضلانی گروهی از اختلالات ژنتیکی است که عمدتاً بر عضلات تأثیر می‌گذارد و منجر به ضعف و تحلیل عضلانی پیشرونده می‌شود.

وقوع این اختلالات ژنتیکی همراه با اختلال طیف اوتیسم می‌توانند منجر به کاهش امید به زندگی برای کودکان مبتلا به اوتیسم شود.

مطالعه بیشتر: انواع اختلالات ژنتیکی در کودکان


اختلالات عصبی

تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم علاوه بر اختلالات ژنتیکی، درمعرض خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند صرع، هیدروسفالی، اختلالات خواب و اختلالات گوارشی نیز هستند. هر یک از این بیماری‌ها درصورت عدم درمان منجر به مرگ زودرس می‌شوند. بنابراین ابتلا به آن‌ها مطمئناً منجر به افزایش خطر مرگ‌ومیر در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌شود.

صرع، اختلالی عصبی است که شامل تشنج‌های مکرر می‌شود. این بیماری در کودکان مبتلا به اوتیسم بیشتر از افراد دیگر دیده می‌شود. تشنج می‌تواند ایمنی بدن کودک را به خطر بیندازد و صرع کنترل‌نشده منجر به ایجاد عوارض زیادی می‌شود.

هیدروسفالی،‌ اختلالی است که با تجمع مایع مغزی‌نخاعی در بطن‌های مغز مشخص می‌شود. این بیماری می‌تواند منجر به افزایش فشار در جمجمه شده و به‌طور بالقوه باعث آسیب به بافت مغز شود. وقوع هم‌زمان هیدروسفالی و اوتیسم وضعیت پزشکی پیچیده‌ای ایجاد می‌کند که به مراقبت و نظارت پزشکی مداوم نیاز دارد.

مشکلات خواب در افراد مبتلا به اوتیسم اغلب به حساسیت‌های حسی، الگوهای خواب نامنظم، اضطراب و عوامل دیگر مربوط می‌شوند. خواب کم می‌تواند به سلامت جسمانی کودکان آسیب برساند و به‌طور غیرمستقیم بر امید به زندگی تأثیر بگذارد. همچنین کم‌خوابی می‌تواند منجر به چاقی، اختلالات متابولیک و عملکرد نامناسب سیستم ایمنی بدن شود.


حوادث

حوادث نیز یکی دیگر از دلایل کاهش امید به زندگی در کودکان مبتلا به اوتیسم هستند. غرق شدن یکی از دلایل اصلی مرگ زودرس در کودکان مبتلا به اوتیسم است. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم سه برابر بیشتر از همسالان خود درمعرض خطر مرگ ناشی از جراحات هستند. درحالی‌که دلایل زیادی پشت این حوادث تلخ وجود دارند، برخی از آن‌ها ناشی از مسائل حسی هستند. حساسیت‌های حسی در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌توانند آن‌ها را مستعد افزایش بار حسی کنند. این مسئله باعث می‌شود خطر تصادفات و صدمات، به‌ویژه در محیط‌های بیش‌ازحد تحریک‌کننده، افزایش یابند. علاوه بر این، چالش‌های ارتباطی مرتبط با اوتیسم می‌توانند بیان درد، ناراحتی یا آسیب را برای افراد دشوار کنند. این ناتوانی‌ها می‌توانند به تأخیر در رسیدگی پزشکی و درمان آسیب‌ها منجر شوند.


مسائل مربوط به سلامت روان و خودکشی

کودکان مبتلا به اوتیسم درمعرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامت روان هستند. مشکلات سلامت روان شامل اضطراب، افسردگی، دوره‌های روان‌پریشی و اختلالات ترومایی هستند. متأسفانه، خطر بیشتر مسائل مربوط به سلامت روان به معنای خطر بالاتر خودکشی نیز می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم شش برابر بیشتر از همسالان خود درمعرض خودکشی قرار دارند. درحالی‌که بسیاری از عوامل ممکن است باعث ایجاد افکار خودکشی شوند، برخی از شایع‌ترین دلایل آن تجربیات منفی دوران کودکی، تنهایی، مشکلات ارتباطی و عدم حمایت هستند.


مشکل در برقراری ارتباط برای رفع نیازهای بهداشتی

افراد مبتلا به اوتیسم معمولاً نیازمند تغییرات و سازگاری‌هایی در نحوه ارائه خدمات اجتماعی و بهداشتی هستند. بسیاری از آنها به دلیل محدودیت‌ها و چالش‌هایی که در برقراری ارتباط با دیگران دارند، ممکن است نتوانند به راحتی درد یا ناراحتی خود را بیان کنند. کودکان مبتلا به اوتیسم همچنین در برقراری ارتباط برای رفع نیازهای بهداشتی خود مشکل دارند و این مسئله احتمال ابتلای آن‌ها به بیمار‌ی‌های مختلف را افزایش می‌دهد.

مطالعه بیشتر: اختلال یادگیری در کودکان اتیسم

ناآگاهی

کودکان مبتلا به اوتیسم به‌خاطر اختلال شناختی و یادگیری،‌ دست به کارهای خطرناکی می‌زنند. این کودکان رفتارهای غیرمعمولی از خود نشان می‌دهند که در برخی موارد باعث آسیب جدی و مرگ می‌شوند. برخی از رفتارهای خطرناک این کودکان عبارت‌اند از:

  • کوبیدن سر به دیوار
  • فرو کردن انگشت در چشمان خود
  • کندن موهای خود
  • گاز گرفتن خود
  • خفگی در اثر خوردن بیش‌ازحد

جمع بندی

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم متفاوت است و بستگی به عوامل مختلفی مانند شدت اختلال، مداخلات درمانی و حمایت‌های اجتماعی دارد. با تشخیص به موقع و استفاده از روش‌های توانبخشی و درمانی مناسب، می‌توان به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کرد تا کیفیت زندگی بهتری داشته باشند و در مسیر رشد و پیشرفت گام بردارند. گروه توانبخشی راه کمال با تیمی از متخصصان مجرب و روش‌های نوین درمانی، آماده است تا به شما در ارتقای سلامت و توانمندی‌های فرزندتان کمک کند. اگر نگران آینده فرزند خود هستید و به دنبال راهکارهای تخصصی برای بهبود کیفیت زندگی او می‌گردید، گروه توانبخشی راه کمال با ارائه خدمات تخصصی در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین مراقبت‌ها و روش‌های درمانی را برای فرزندتان در اختیار داشته باشید. برای دریافت مشاوره رایگان و یا دریافت نوبت ویزیت، همین امروز با ما تماس بگیرید و گامی مؤثر در بهبود وضعیت فرزندتان بردارید.

خدمات توانبخشی کودکان

خدمات توانبخشی کودکان

منابع

autismawarenesscentre.com

autismparentingmagazine.com


سوالات متداول

آیا تحقیقات یا پیشرفت‌های امیدوارکننده‌ای در درمان و حمایت اوتیسم وجود دارند که ممکن است امید به زندگی را تحت تأثیر قرار دهند؟

تحقیقات درزمینه اوتیسم ادامه دارند و پیشرفت‌های مستمری در درک و حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم انجام شده‌اند. مداخله زودهنگام، درمان‌های تخصصی و افزایش آگاهی، کیفیت زندگی را برای بسیاری بهبود بخشیده‌اند. بنابراین تحقیقات بیشتر ممکن است منجر به نتایج و پشتیبانی بهتر در آینده شوند.

مراقبان و خانواده‌ها چگونه می‌توانند از کودکان مبتلا به اوتیسم حمایت کنند؟
آیا کودکان مبتلا به اوتیسم شدید امید به زندگی متفاوتی نسبت به کودکان دارای اشکال خفیف این بیماری دارند؟
امید به زندگی کودکان مبتلا به اوتیسم چقدر است؟

مطالب مشابه

بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک
بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک

اختلال اوتیسم باعث می‌شود روش بازی کردن کودکان مبتلا به اوتیسم با سایر کودکان فرق داشته باشد. در این راستا استفاده از بازی‌های مخصوص کودکان مبتلا به اوتیسم، علاوه بر سرگرم کردن آن‌ها‌ به بهبود یادگیری نیز کمک می‌کند.

رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری
رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری

اختلال بیش فعالی نوعی اختلال یادگیری نیست اما می‌تواند مشکلاتی در یادگیری ایجاد کند. همچنین احتمال بروز بیش فعالی همراه با اختلالات یادگیری وجود دارد. در این مطلب به رابطه بین این دو اختلال میپردازیم.

علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع
علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع

دلایل زیادی وجود دارد که چرا کودک مطابق با نقاط عطف رشدی تعیین شده راه نمی‌رود. برخی از نوزادان زودتر و برخی از نوزادان دیرتر از محدوده زمانی مورد نظر راه می روند.در بیشتر موارد، تأخیر در راه رفتن، بدون تأخیر در سایر زمینه‌های رشد نوزاد، باعث نگرانی نمی‌شود.

کاردرمانی دست کودکان - تمرین های تقویت دست کودکان
کاردرمانی دست کودکان - تمرین های تقویت دست کودکان

کاردرمانی دست کودک شکلی از کار درمانی است که بازتوانی دست‌ها، مچ دست و اندام فوقانی را پس از آسیب یا به‌دلیل بیماری‌ای مزمن انجام می‌دهد.

علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل
علائم اوتیسم در کودک 18 ماهه: راهنمای کامل

کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً در ارتباطات اجتماعی و تعامل با دیگران با چالش‌هایی مواجه هستند. در 18ماهگی، والدین باید توجه دقیقی به نحوه تعامل فرزندشان با اطرافیان داشته باشند. نشانه‌های رایجی که ممکن است در این سن ظاهر شوند عبارت‌اند از: فقدان تماس چشمی مؤثر، پاسخ محدود به نام، عدم علاقه به بازی‌های تعاملی و مشکلات در تقلید حرکات یا رفتارها

علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین
علائم اوتیسم در کودکان 6 ساله: راهنمای والدین

گزارش‌های موجود از سوی اسپکتروم نشان می‌دهند که سن 6سالگی برای کودکان مبتلا به اوتیسم نقطه عطف مهمی است؛ چرا که طبق مطالعه‌ای طولانی‌مدت، شدت ویژگی‌های اوتیسم در بسیاری از کودکان از سنین 3 تا 6 سالگی کاهش می‌یابند، ولی این پیشرفت معمولاً برای سه‌چهارم کودکان متوقف می‌شود.

علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین
علائم اولیه اوتیسم در ۲ سالگی کودک: راهنمای والدین

تشخیص زودهنگام اوتیسم در کودکان 2 ساله نقشی حیاتی در بهبود نتایج بلندمدت دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که شناسایی و مداخله به‌موقع، به‌ویژه در دوران حساس رشد مغز، می‌تواند به توسعه مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و رفتاری کودک کمک چشمگیری کند.

درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی
درمان اوتیسم با طب سنتی و گیاهان دارویی

گفتاردرمانی و کاردرمانی پایه‌های اصلی مدیریت اوتیسم محسوب می‌شوند. بااین‌حال، بسیاری از خانواده‌ها برای تکمیل این روش‌ها به سراغ درمان‌های طبیعی و سنتی مانند شاهدانه، داروهای گیاهی و ... می روند.

عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت
عدم برقراری ارتباط چشمی در اوتیسم و نحوه آموزش این مهارت

یکی از مواردی که افراد مبتلا به اوتیسم برای جبران ناراحتی‌ در هنگام برقراری ارتباط چشمی انجام می‌دهند، نگاه کردن به چیزی غیر از چهره دیگران در حین تعامل اجتماعی است. برای مثال دانش‌آموز مبتلا به اوتیسم در مدرسه می‌تواند هنگام نگاه کردن و ور رفتن با شیئی خاص، مانند اسباب‌بازی یا مداد بهتر روی درس تمرکز کند.

اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟
اختلال تیک چیست و چطور آن را درمان کنیم؟

تیک‌ها، حرکات یا صداهای ناگهانی و سریعی هستند که کودک به‌طور مکرر و غیرارادی انجام می‌دهد. اگر کودک تیک حرکتی داشته باشد، ممکن است به‌طور مکرر پلک بزند یا شانه‌های خود را بارها و بارها بالا بیندازد. اگر تیک صوتی داشته باشد، احتمالاً به‌صورت ناخواسته صدای خرخر ایجاد می‌کند یا احساس نیاز به صاف کردن مداوم گلو دارد. تیک‌ها اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند.

اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟
اختلال وسواس فکری عملی در کودکان (OCD) چیست و چطر درمان می شود؟

هنگامی که کودک به وسواس فکری عملی مبتلا می‌شود، افکار وسواسی و رفتاری اجباری می‌توانند بسیار مکرر و شدید شوند و در زندگی روزمره و رشد طبیعی کودک اختلال ایجاد کنند.

همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن
همه چیز در مورد اختلال انفجاری متناوب و بهترین روش های درمان آن

اختلال انفجاری متناوب (IED) نوعی اختلال رفتاری است که با دوره‌های مکرر خشم و پرخاشگری شدید مشخص می‌شود. این فوران‌ها می‌توانند کلامی یا جسمی باشند و اغلب غیرقابل پیش بینی هستند.

همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن
همه چیز در مورد اختلال پردازش حس بینایی و بهترین روشهای درمان آن

هنگامی که مغز در درک ورودی بصری دریافتی مشکل داشته باشد، اطلاعات به‌درستی درک نشده و نمی‌توانند با سایر حواس ادغام شوند.توجه به این نکته بسیار مهم است که اختلال حس بینایی به مشکلات مربوط به بینایی اشاره ندارد. درواقع کودکی که ازنظر بینایی دید 20/20 کامل دارد، اگر با اختلال حس بینایی دست و پنجه نرم کند، همچنان در درک آنچه می‌بیند با مشکل مواجه می‌شود.

درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی
درمان آسیب مغزی در کودکان: روش‌های نوین توانبخشی

آسیب سر می تواند به خفیفی ضربه، کبودی (کوفتگی) یا بریدگی روی سر باشد. یا می تواند ضربه مغزی، بریدگی عمیق یا زخم باز، شکستگی استخوان جمجمه، خونریزی داخلی یا آسیب به مغز باشد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×