• ۰۹۰۲۳۹۵۱۱۱۱
  • پيروزی ، بين مترو پيروزی و نبرد ، كوچه ايلخان ، پلاك ١٢
طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم

طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۲

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌طور مستقیم تحت تأثیر بیماری نمی‌باشد، بلکه رفتارهای ناشی از این بیماری منجر به کاهش طول عمر می‌شوند.

اختلال اوتیسم، بیماری‌ ناتوان‌کننده و مرگباری نیست بلکه بر توانایی‌های فرد برای برقراری ارتباط تأثیر می‌گذارد و اختلالاتی در زندگی بیمار ایجاد می‌کند. بنابراین اختلالات ایجادشده منجر به کاهش طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم می‌شوند. در این مطلب به بررسی طول عمر کودک مبتلا به اوتیسم و عوامل تأثیرگذار بر آن می‌پردازیم.

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم

طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌طور مستقیم تحت تأثیر بیماری نمی‌باشد، بلکه رفتارهای ناشی از این بیماری منجر به کاهش طول عمر می‌شوند. درواقع تحقیقات نشان می‌دهند طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم به‌خاطر عوامل مختلف ازجمله جراحات و آسیب‌های وارده به خود، ناتوانی در درخواست کمک،‌ گم شدن، بیماری‌های مزمن، مانند سرطان، تصادفات، عوارض جانبی ناشی از داروها و انجام رفتارهای خطرناک نسبت به همسالان خود کمتر می‌باشد. لازم به ذکر است تصادفات اولین علت کاهش امید به زندگی و نرخ مرگ‌ومیر بالاتر در میان کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند.

حتما بخوانید: علائم اتیسم در کودکان

علل کاهش طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم چیست؟

کودکان مبتلا به اوتیسم به‌دلیل تشخیص این بیماری امید به زندگی کمتری ندارند. اوتیسم، اختلالی عصبی‌رشدی است که بر تعاملات اجتماعی، ارتباطات و رفتار تأثیر می‌گذارد اما مستقیماً بر سلامت جسمی یا طول عمر کودک تأثیر نمی‌گذارد.

بااین‌حال، عوامل متعددی می‌توانند به کاهش بالقوه امید به زندگی اوتیسم نسبت به جمعیت عمومی کمک کنند. برخی از آن‌ها اختلالات ژنتیکی، اختلالات عصبی، تصادفات، مسائل بهداشت روانی، خودکشی و ... هستند که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

 

علل کاهش طول عمر کودکان مبتلا به اوتیسم چیست؟

 

اختلالات ژنتیکی

همان‌طور که بحث شد، عوامل متعددی می‌توانند منجر به کاهش امید به زندگی در کودکان مبتلا به اوتیسم نسبت به همسالان آن‌ها شوند. یکی از عوامل مهم اختلالات ژنتیکی هستند. طبق تحقیقات انجام‌شده کودکان اوتیسم درمعرض سندرم داون، دیستروفی عضلانی و سندرم ایکس شکننده قرار دارند. 

سندرم ایکس شکننده،‌ اختلالی ژنتیکی مرتبط با ناتوانی ذهنی و چالش‌های رفتاری است و برخی از کودکان مبتلا به ایکس شکننده ممکن است ویژگی‌های اوتیسم را از خود بروز دهند. درحالی‌که امید به زندگی افراد مبتلا به اوتیسم به‌طور کلی تحت تأثیر ایکس شکننده قرار نمی‌گیرد، بیماری‌ها و چالش‌هایی در اثر این اختلال به وجود می‌آیند که نیاز به مدیریت دارند.

وقوع همزمان دیستروفی عضلانی و اوتیسم نیز موقعیتی پیچیده و چالش‌برانگیز برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها است. دیستروفی عضلانی گروهی از اختلالات ژنتیکی است که عمدتاً بر عضلات تأثیر می‌گذارد و منجر به ضعف و تحلیل عضلانی پیشرونده می‌شود.

وقوع این اختلالات ژنتیکی همراه با اختلال طیف اوتیسم می‌توانند منجر به کاهش امید به زندگی برای کودکان مبتلا به اوتیسم شود.


اختلالات عصبی

تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم علاوه بر اختلالات ژنتیکی، درمعرض خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند صرع، هیدروسفالی، اختلالات خواب و اختلالات گوارشی نیز هستند. هر یک از این بیماری‌ها درصورت عدم درمان منجر به مرگ زودرس می‌شوند. بنابراین ابتلا به آن‌ها مطمئناً منجر به افزایش خطر مرگ‌ومیر در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌شود.

صرع، اختلالی عصبی است که شامل تشنج‌های مکرر می‌شود. این بیماری در کودکان مبتلا به اوتیسم بیشتر از افراد دیگر دیده می‌شود. تشنج می‌تواند ایمنی بدن کودک را به خطر بیندازد و صرع کنترل‌نشده منجر به ایجاد عوارض زیادی می‌شود. 

هیدروسفالی،‌ اختلالی است که با تجمع مایع مغزی‌نخاعی در بطن‌های مغز مشخص می‌شود. این بیماری می‌تواند منجر به افزایش فشار در جمجمه شده و به‌طور بالقوه باعث آسیب به بافت مغز شود. وقوع هم‌زمان هیدروسفالی و اوتیسم وضعیت پزشکی پیچیده‌ای ایجاد می‌کند که به مراقبت و نظارت پزشکی مداوم نیاز دارد.

مشکلات خواب در افراد مبتلا به اوتیسم اغلب به حساسیت‌های حسی، الگوهای خواب نامنظم، اضطراب و عوامل دیگر مربوط می‌شوند. خواب کم می‌تواند به سلامت جسمانی کودکان آسیب برساند و به‌طور غیرمستقیم بر امید به زندگی تأثیر بگذارد. همچنین کم‌خوابی می‌تواند منجر به چاقی، اختلالات متابولیک و عملکرد نامناسب سیستم ایمنی بدن شود.


حوادث

حوادث نیز یکی دیگر از دلایل کاهش امید به زندگی در کودکان مبتلا به اوتیسم هستند. غرق شدن یکی از دلایل اصلی مرگ زودرس در کودکان مبتلا به اوتیسم است. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم سه برابر بیشتر از همسالان خود درمعرض خطر مرگ ناشی از جراحات هستند. درحالی‌که دلایل زیادی پشت این حوادث تلخ وجود دارند، برخی از آن‌ها ناشی از مسائل حسی هستند. حساسیت‌های حسی در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌توانند آن‌ها را مستعد افزایش بار حسی کنند. این مسئله باعث می‌شود خطر تصادفات و صدمات، به‌ویژه در محیط‌های بیش‌ازحد تحریک‌کننده، افزایش یابند. علاوه بر این، چالش‌های ارتباطی مرتبط با اوتیسم می‌توانند بیان درد، ناراحتی یا آسیب را برای افراد دشوار کنند. این ناتوانی‌ها می‌توانند به تأخیر در رسیدگی پزشکی و درمان آسیب‌ها منجر شوند.


مسائل مربوط به سلامت روان و خودکشی

کودکان مبتلا به اوتیسم درمعرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامت روان هستند. مشکلات سلامت روان شامل اضطراب، افسردگی، دوره‌های روان‌پریشی و اختلالات ترومایی هستند. متأسفانه، خطر بیشتر مسائل مربوط به سلامت روان به معنای خطر بالاتر خودکشی نیز می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان مبتلا به اوتیسم شش برابر بیشتر از همسالان خود درمعرض خودکشی قرار دارند. درحالی‌که بسیاری از عوامل ممکن است باعث ایجاد افکار خودکشی شوند، برخی از شایع‌ترین دلایل آن تجربیات منفی دوران کودکی، تنهایی، مشکلات ارتباطی و عدم حمایت هستند.


مشکل در برقراری ارتباط برای رفع نیازهای بهداشتی

کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط برای رفع نیازهای بهداشتی خود مشکل دارند و این مسئله احتمال ابتلای آن‌ها به بیمار‌ی‌های مختلف را افزایش می‌دهد.

 مطالعه بیشتر: اختلال یادگیری در کودکان اتیسم

ناآگاهی 

کودکان مبتلا به اوتیسم به‌خاطر اختلال شناختی و یادگیری،‌ دست به کارهای خطرناکی می‌زنند. این کودکان رفتارهای غیرمعمولی از خود نشان می‌دهند که در برخی موارد باعث آسیب جدی و مرگ می‌شوند. برخی از رفتارهای خطرناک این کودکان عبارت‌اند از:

  • کوبیدن سر به دیوار
  • فرو کردن انگشت در چشمان خود
  • کندن موهای خود
  • گاز گرفتن خود
  • خفگی در اثر خوردن بیش‌ازحد

خدمات گروه توانبخشی راه کمال برای کودکان اوتیسم

یکی از خدمات گروه توانبخشی راه کمال ارائه راهکارهایی برای تشخیص و درمان اوتیسم است. کارشناسان و متخصصان این مرکز تخصص و دانش کافی درخصوص بیماری‌های مختلف دارند و می‌توانند به والدین کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کنند با آگاهی بیشتر به مراقبت از فرزند خود بپردازند. درواقع طبق تحقیقات، آگاهی والدین تأثیر زیادی بر طول عمر فرزند آن‌ها دارد. بنابراین اگر فرزند شما مبتلا به اوتیسم است هرچه زودتر به ما مراجعه کنید و از خدمات آموزشی ما درخصوص روش‌های افزایش امید به زندگی در کودکان خود بهره‌مند شوید. 

 

منابع

autismawarenesscentre.com

autismparentingmagazine.com


سوالات متداول

آیا تحقیقات یا پیشرفت‌های امیدوارکننده‌ای در درمان و حمایت اوتیسم وجود دارند که ممکن است امید به زندگی را تحت تأثیر قرار دهند؟

تحقیقات درزمینه اوتیسم ادامه دارند و پیشرفت‌های مستمری در درک و حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم انجام شده‌اند. مداخله زودهنگام، درمان‌های تخصصی و افزایش آگاهی، کیفیت زندگی را برای بسیاری بهبود بخشیده‌اند. بنابراین تحقیقات بیشتر ممکن است منجر به نتایج و پشتیبانی بهتر در آینده شوند.

مراقبان و خانواده‌ها چگونه می‌توانند از کودکان مبتلا به اوتیسم حمایت کنند؟
آیا کودکان مبتلا به اوتیسم شدید امید به زندگی متفاوتی نسبت به کودکان دارای اشکال خفیف این بیماری دارند؟
امید به زندگی کودکان مبتلا به اوتیسم چقدر است؟

مطالب مشابه

بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک
بازی درمانی برای کودکان اتیسم، 10 بازی‌ برای تقویت مهارتهای کودکان اوتیستیک

اختلال اوتیسم باعث می‌شود روش بازی کردن کودکان مبتلا به اوتیسم با سایر کودکان فرق داشته باشد. در این راستا استفاده از بازی‌های مخصوص کودکان مبتلا به اوتیسم، علاوه بر سرگرم کردن آن‌ها‌ به بهبود یادگیری نیز کمک می‌کند.

رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری
رابطه بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اختلالات یادگیری

اختلال بیش فعالی نوعی اختلال یادگیری نیست اما می‌تواند مشکلاتی در یادگیری ایجاد کند. همچنین احتمال بروز بیش فعالی همراه با اختلالات یادگیری وجود دارد. در این مطلب به رابطه بین این دو اختلال میپردازیم.

علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع
علت تاخیر در راه رفتن کودکان - 14 دلیل شایع

در برخی موارد تاخیر در راه رفتن کودکان علت جدی ندارد و خود به خود برطرف می‌شود. اما در بسیاری از موارد بیماری‌های مختلف موجب این تأخیر می‌شوند. در این مطلب به بررسی بیماری‌هایی که موجب تأخیر در راه رفتن کودکان می‌شوند، می‌پردازیم.

کاردرمانی دست کودکان - تمرین های تقویت دست کودکان
کاردرمانی دست کودکان - تمرین های تقویت دست کودکان

کاردرمانی دست کودک شکلی از کار درمانی است که بازتوانی دست‌ها، مچ دست و اندام فوقانی را پس از آسیب یا به‌دلیل بیماری‌ای مزمن انجام می‌دهد.

شیوع بالای مشکلات گوارشی در کودکان مبتلا به اتیسم
شیوع بالای مشکلات گوارشی در کودکان مبتلا به اتیسم

معیارهای تشخیصی اختلال طیف اوتیسم (ASD) به طور خاص به مسائل گوارشی مانند مشکلات حرکات روده، تهوع یا درد معده اشاره نمی‌کنند. با این حال، تحقیقات نشان داده‌اند که کودکان مبتلا به اوتیسم به طور قابل توجهی بیشتر از همسالان خود با مشکلات گوارشی (GI) روبه‌رو هستند.

اضطراب در کودکان اوتیسم و راهکارهای درمان آن
اضطراب در کودکان اوتیسم و راهکارهای درمان آن

کودکان مبتلا به اوتیسم، همانند کودکان دیگر، اضطراب یا نگرانی‌های خود را بروز می‌دهند، اما روش‌های بیان آن‌ها ممکن است متفاوت باشند.

چرا کودک مبتلا به اوتیسم من دائم جیغ می زند؟
چرا کودک مبتلا به اوتیسم من دائم جیغ می زند؟

جیغ زدن در کودکان مبتلا به اوتیسم، رفتاری رایج است که می‌تواند دلایل مختلفی از جمله ناراحتی، اضطراب، تحریک بیش‌ازحد یا تلاش برای برقراری ارتباط داشته باشد. برخلاف کودکان معمولی، جیغ زدن در کودکان اوتیستیک اغلب بازتابی از چالش‌های حسی یا احساسی است که آن‌ها در درک و بیان نیازها یا احساسات خود تجربه می‌کنند.

مشاوره رابطه والدین با فرزند و روش هایی برای بهبود ارتباط موثر
مشاوره رابطه والدین با فرزند و روش هایی برای بهبود ارتباط موثر

مشاوره رابطه والدین با فرزند می‌تواند در مواجهه با موقعیت‌های چالش‌برانگیز گزینه‌ای مؤثر باشد.این فرآیند می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا به چالش‌ها به شکلی سالم‌تر پاسخ دهند و در نهایت، ارتبط با فرزند و شیوه‌های تربیتی خود را بهبود بخشند.

اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟
اوتیسم شدید یا اتیسم 3 سطح چیست؟

اوتیسم شدید یا اتیسم سطح 3 نوعی اوتیسم با نیازهای حمایتی بالا است. کودک مبتلا ممکن است غیرکلامی باشد یا گفتار بسیار محدود و مهارت‌های اجتماعی بسیار کمی داشته باشد. این کودکان معمولاً با مشکلاتی در پردازش حسی و مشکلات زیادی در مواجهه با تغییرات در روال روزمره روبه‌رو هستند

اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟
اوتیسم خفیف یا سطح 1 چیست و چه علائمی دارد؟

اوتیسم خفیف یا سطح 1 با چالش‌هایی در زمینه‌های تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص می‌شود. کودکان مبتلا به این سطح از اوتیسم علائمی خفیف‌تر نسبت به کودکان با اوتیسم سطح 3 نشان می‌دهند و به حمایت کمتری در زندگی روزمره نیاز دارند.

خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان
خدمات و تمرینات کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان به‌عنوان یک رویکرد نوین و مؤثر در حمایت از کودکان با نیازهای ویژه، توجه ویژه‌ای را جلب کرده است. این نوع درمان به کودکان این امکان را می‌دهد که در محیط آشنا و راحت خود، به بهبود مهارت‌های حرکتی، اجتماعی و شناختی بپردازند.

علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟
علائم بیش فعالی در نوزادان چیست؟

با وجود اینکه تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی دشوار است، برخی علائم می‌توانند زنگ خطری برای توجه والدین باشند. به طور معمول، نوزادان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیشتر از سایر کودکان نیازمند توجه و مراقبت هستند.

بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران
بهترین دکتر فوق تخصص بیش فعالی کودکان در تهران

زمانی که در پی تشخیص یا درمان اختلال نقص توجه و بیش ‌فعالی (ADHD) هستید، انتخاب دکتر واجد شرایط که تجربه‌ی بالایی در برخورد با این اختلال داشته باشد، بسیار حیاتی است. متخصصان مختلفی می‌توانند در تشخیص و درمان بیش فعالی مشارکت کنند. این گروه شامل پزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، پرستاران، دستیاران پزشک و دیگر درمانگران مجاز می‌شود.

زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
زانوی ضربدری در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

زانوهای ضربدری وضعیتی است که زانوهای کودک هنگام ایستادن به هم نزدیک می‌شوند و مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند. در اکثر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد و با حرکات اصلاحی حل می شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×